0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!!
Ето ми резултаите
TSH  3.07 (0,34-5.5)
FT3   4.47 (3.60-6.0)
FT4  12.01  (7,85-14.40)
ANTI tg  2.9  (2.5-4.9)
ANTI TPO  1.9  (0-9)
Ходих на ендокринолог и каза че няма повод за притеснения .Но аз чеат тук из форума че идеалните стоиности за ТСХ са по ниски особено за бебеправене.Вие как мислите ?Има ли проблем.Другия месец пускам гинекологичните
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #1 -: Юли 03, 2008, 08:00:29 am »
Според мен няма проблем - спокойно.
  :D Идеални са си

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #2 -: Юли 03, 2008, 11:00:23 am »
Ако целта ти не е бебенце, то тогава стойностите са идеални.
Но ако искаш да забременееш, тогава стойността на TSH трябва да се смъкне според моя ендокринолог до 1-1,5. При мен това стана с прием на L-тироксин и Selenogin по схема. Препоръчвам ти да си направиш и ехография на щитовидната жлеза. При мен се видя, че въпреки добрите изследвания, жлезата има някои променени участъци и една малка кистичка. В крайна сметка ми поставиха диагноза латентен /скрит/ тиреоидит, което налага приема на лекарствата, за които споменах по-горе.
Успех!  :)
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #3 -: Юли 03, 2008, 13:30:36 pm »
Момичета и аз имам въпросче по темата. Има ли симптоми ако нещо не е наред със щитовидната жлеза, понеже като малка имах проблеми с нея и на какво по точно влиаят относно забременяването???  :oops:
DSC00102
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #4 -: Юли 03, 2008, 13:37:47 pm »
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #5 -: Юли 03, 2008, 16:15:52 pm »
БЛАГОДАРЯ момиета!
А дали има някакъв ефикасен метод за смъкване на ТСХ без лекарства? -четох че се пие селен,Витамен Б комплекс,йод,които поне няма да имат странични ефекти.Все пак трябва да смъкна стоиността съвсем малко и не ми се почват лекарства -като знам е може и по лощо да стане с тях.
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #6 -: Юли 03, 2008, 16:22:17 pm »
Освен за Л-тироксина-друго не знам да смъква ТСХ.
Ще ми е интересно да разбера ако има такъв препарат!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #7 -: Юли 03, 2008, 18:37:42 pm »
Моето ТСХ е 3.24,но трябва да се свали до 1.5-2 .Затова ми е назначена терапия с Л-тироксин.Така ,че след консултация с ендокринолог той ще реши какво да предприемете.
*

    Марина75

  • *****
  • 3040
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #8 -: Юли 03, 2008, 20:45:01 pm »
Здравейте,моето ТСХ е 4.33 при норма до 4.2,ендокриноложката ми предписа също както казват другети момичета ел тироксин или еутирокс,едно и също е.Мисля,че и ти трябва да пиеш лекарства иначе няма да намалиш стойността,а както и другите ти казват за бебе трябва да е под 2.А и от това лекарство странични ефекти няма поне при мен е без такива и след 2 мес.съм на контролни изсл.на ТСХ да видим резултата от лекарствата.Успех ти желая и задължително се консултирай с лекар.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #9 -: Юли 03, 2008, 23:17:58 pm »
А някой има ли представа дали ТСХ може да падне от само себе си. През 2007 ТСХ-то ми беше 2,85 изследвано в лаборатория във Варна, а април тази година 1,52 изследвано в Плевен. Не съм пила нищо, само правих 2 ИКСИ-та.
Мнения?
Ако това е възможно, значи да не губим надежда за регулиране на ТСХ от самосебе си.  :D Успех!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #10 -: Юли 04, 2008, 09:16:55 am »
А някой има ли представа дали ТСХ може да падне от само себе си. През 2007 ТСХ-то ми беше 2,85 изследвано в лаборатория във Варна, а април тази година 1,52 изследвано в Плевен. Не съм пила нищо, само правих 2 ИКСИ-та.
Мнения?
Ако това е възможно, значи да не губим надежда за регулиране на ТСХ от самосебе си.  :D Успех!
Различни лаборатории-различни стойности :)
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #11 -: Юли 04, 2008, 13:12:41 pm »
Аз пия Еутирокс от 2,5 години. Няма никакви старанички ефекти, пие се всяка сутрин на гладно /в определената от лекар доза/. Не съм чувала за друг препарат който да сваля ТСХ-то - и на мен ще ми е интересно ако има такъв.
Нормални стойности се приемат когато са от 2 до 4, различните доктори изказват различни мнения. При бебеправене е желателно стойностите на ТСХ да са между 1 и 2, намалява риска от преждевременно раждане или недоизносване на плода. В стойности под 1 - риска да се предаде заболяването на щитовидната жлеза по наследство на плода е най-малък. За това и докторите казват, "ако забременнеш веднага ела при мен да смениме дозата" т.е. да се гонят стойности под 1 по време на бременността.

ТСХ-то е хормон който се влияе от стреса и напрежението, така че може ако веднъж се изследва в период на стрес, след време да даде други по-ниски стойности, ако човек е в прериод без стрес и напрежение.
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #12 -: Юли 05, 2008, 01:18:33 am »
А има ли проблем, ако едновременно с Л тироксина се започне и стимулацията с клостила,преди още стойностите да са влезли в норма, или задължително първо да се свалят и чак друг месец стимулация
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #13 -: Юли 05, 2008, 03:40:47 am »
Според мен няма, защото високите стойности на ТСХ, съответно ниските нива на Т3/Т4 и от там високия пролактин, който пречи на имплантирането на ембриона, в случая не пречи на стимулацията.
Аз обаче бих изчакала един месец, за да съм сигурна колко ми е пролактина, защото при успешна стимулация и трансфер на ембриони, един висок пролактин може да се окаже фатален.
Най-добре се консултирай с лекар!

Успех! :crossfingers:
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #14 -: Юли 14, 2008, 01:36:16 am »
Здравейте момичета,
и аз имам въпрос по темата.Пия Л-тироксин от две години,но в момента стойностите на ТСХ-то ми са в нормите-3,2.Ние с мъжа ми от 3 месеца се опитваме да направиме бебе,но нещо не се получава.Само да кажа,че вече имаме едно дете.Смятате ли че е възможно да е от хормона,защото моята ендокриноложка не ми каза такова нещо.Единствено каза че в момента в който разбера че съм бременна трябва да си вдигна дозата с четвъртинка.Успех на бебеправещите.
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #15 -: Юли 14, 2008, 02:52:37 am »
Nalika,ако целиш забременяване ТСХ трябва да е между 1 и 2.Твоето е все още малко височко.Успех!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #16 -: Юли 14, 2008, 16:40:22 pm »
Благодаря за отговора,ще увелича лекарствата с четтвърт както ми каза докторката.Е тя каза когато разбера че съм бременна да го направя.Все пак ще се консултирам снея.
*

    nimika

  • *
  • 3257
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #17 -: Юли 14, 2008, 21:15:59 pm »
все пак за да се  коригира  дозата  не е ли по добре  да се проверява ТСХ  как е-по добре  да палаиш за  още едно изследване,но да си по спокойна и сигурна


*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #18 -: Юли 16, 2008, 09:04:42 am »
Благодаря за отговора,ще увелича лекарствата с четтвърт както ми каза докторката.Е тя каза когато разбера че съм бременна да го направя.Все пак ще се консултирам снея.
Самолечението не е добър вариант /не определяй дозата сама/!
Направи си пълни изследвания на щитовидната жлеза - хормони, антитела, ехография. Добре е да си правиш често контролни изследвания на TSH при положение, че провеждаш лечение, за да не преминеш в другата крайност - хиперфункция на жлезата.
Целта ти /ако искаш да забременееш/ е TSH да има стойности между 1 и 1,5 до 2.
Аз имах също като теб TSH=3,2 и се наложи да приемам L-тироксин по определена схема. За да достигна стойност 1 ми бяха нужни около 4-5 месеца лечение.
През летните месеци е нужна по-малка доза, отколкото през зимните.
Успех! :wink:
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #19 -: Юли 16, 2008, 11:02:59 am »
Моето ТСХ винаги е било около 3,6 - 3,8. Ехографският преглед не показа изменения в жлезата, назначиха ми само по една таблетка селен на ден. Миналата година започнах ИКСИ без да смъквам ТСХ-то, въпреки че д-р Стаменов беше учуден, че само селен са ми изписали. Имаше бременност, но направих спонтанен аборт. Четири месеца след аборта ТСХ беше 1,39 при положение, че дори и селен не пиех вече.
  09.11.2007