0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
Помощ! Имам нужда от съвет
« -: Юни 25, 2008, 19:45:12 pm »
Помощмомичета моля ви помогнете ми със съвет.Правим опити за бебе от 1,5 г. като не съм убедена че винаги сме уцелвали точният момент,защото от скоро меря температура и използвам домашни тестове за овулация.През цялото това време си ходя редовно на лекар и / един и същ / и той ми казва че всичко е о.к.Реших да чуя мнение и на друг лекар - каза ми че съм изкарала някакво леко възпаление и ми изписа свещички за леко течение. Това обаче което ме притеснява е че като й казах за ситуацията - тя каза,че това което трябва да се направи е лапароскопия.А аз като чета в форума има един куп изследвания които се правят вкл. и спермограма за да се види има ли хормонален проблем,фоликуметрия и тнт. Тя ми поиска само спермограма и да се прави лапароскопия.Незнам какво да правя.......сякаш още повече се обърках..........На всичко отгоре ходих и на 3 лекар и той ми каза че всичко ми е о.к......сега помагайте - какво,накъде,как.....много ще съм благодарна за всеки отговор :(
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Re: Помощ! Имам нужда от съвет
« Отговор #1 -: Юни 25, 2008, 19:49:46 pm »
Направете спермограма и отидете на друг лекар,нека ти направят първо ЦС,хормонални изсл.,пък тогава ако има проблем с тръбите мисли за лапароскопия,но преди това мини през цветната снимка.За какво иска док.да те праща на лапароскопия?

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
« Отговор #2 -: Юни 25, 2008, 19:52:55 pm »
Направете спермограма и отидете на друг лекар,нека ти направят първо ЦС,хормонални изсл.,пък тогава ако има проблем с тръбите мисли за лапароскопия,но преди това мини през цветната снимка.За какво иска док.да те праща на лапароскопия?
това мисля ,че за начало ти е достатъчно да го направиш.после отиди на лапароскопия ако е необходимо.виж друг лекар,повече мнения от лекари чуй
« Отговор #3 -: Юни 25, 2008, 20:18:34 pm »
Първо спермограма!!! :00001754:

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #4 -: Юни 26, 2008, 12:18:54 pm »
.......За какво иска док.да те праща на лапароскопия?

Как за какво - за пари. Дано не съм права де. Ама една лапароскопия е по-скъпа от ЦС. Вярно че дава по точни резултати, но дори без хормони.... де да знам.
Пиши от къде си и при кой лекар си. 1.5 години са достатъчно време. Хубаво че си потърсила лекарска помощ, но е добре да се ориентираш направо към клиника по стерилитет.
Успех с намирането на точния за теб доктор и разбира се с опитите за бебе!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #5 -: Юни 26, 2008, 13:19:03 pm »
изследванията при жената вървят в тази последователност:

1. проследяване на овулация чрез ултразвук в течение на 2-3 месеца.
2. изследване за хламидийна инфекция, бактерии във влагалището
3. изследване на полови хормони, хормони на щитовидната жлеза
4. цветна снимка за проходимост на тръбите
5. едва на последно място идва експлоративната хирургия, наречена лапароскопия.

изследванията при мъжа вървят така:

1. спермограма

сама можеш да видиш какво от списъка сте направили и какво не, и да караш по реда.
да обърна внимание - започва се с изследванията на мъжа!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #6 -: Юни 26, 2008, 13:49:50 pm »
Спермограма - в клиника по стерилитет или при ембриолог.
Изписването на свещички за "леко течение" трябва да става след МИКРОБИОЛОГИЯ с антибиограма! Иначе - сменяш лекаря.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #7 -: Юни 26, 2008, 14:16:24 pm »

1. спермограма

сама можеш да видиш какво от списъка сте направили и какво не, и да караш по реда.

:good_post: :good_post: :good_post: :good_post: :good_post:
*
« Отговор #8 -: Юни 27, 2008, 09:41:24 am »

1. спермограма

:good_post:-Във същата последователност сме го правили и ние.

*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
« Отговор #9 -: Юни 28, 2008, 10:27:03 am »
Момичета много ви благодаря за отзивчивостта  и за бързите отговори.Аз съм от Русе обаче и нямам никаквя идея къде има лаборатория в която може да се направи разширена спермограма и хормонални изследвания и към кой лекар да се обърна.Моля за съдействие всички които са минали по този път - ще се радвам ако ми кажете къде и при кого да отида, че се чувствам в някакъв омагьосян кръг и всеки следващ лекар има ново мнение по въпроса.Още по-неприятен ми е момента,че имам натрапчиво чувство че никой не ме приема не сериозно то тях, а аз искам да тръгна от някъде и да стигна до резултат.................. :?
*
« Отговор #10 -: Юни 30, 2008, 09:42:31 am »
Здравей mi6ka!!!

Не се отчайвай, аз тръгнах по твоя път преди доста години. Единственото, което съм убедена е, че ако бях отишла на време в клиника по стерилитет щях да си спестя куп ненужни изследвания, разходи и най-ценното - време.
Съветът ми е БЯГАЙ БЯГАЙ БЯГАЙ БЪРЗО ОТ РУСЕ! Тук няма къде да направиш разширена спермограма, която да е достоверна. А за докторите имаше вече достатъчно теми....
Препоръчвам ти КИРМ - Плевен, най-близо е, цените на лабораторните изследвания са като в Русе. Дано само от тях да се възползваш и да се реше проблема Ви! Все пак за повече информация може да се поразровиш във форума и сама да си избереш клиника, която прецениш. Другите по-близки са във Варна и София.
Ако нямате възможност да отидете и да направите всички изследвания там, може да си пуснеш хормоналните и тук - в лаборатория Здраве /признават се/. Хормонални изследвания се назначават от гинеколог. Ако искаш да са по здравната каса системата е личен лекар- направление за гинеколог- гинеколог - направление за хормонални изследвания- резултати - лечение ако се налага......Обаче за цветна снимка и спермограма категорично само в специализирана клиника.
Успех!!!

*
« Отговор #11 -: Юли 01, 2008, 19:52:11 pm »
Мише, и аз съм от Русе, но определено както те е посъветвала Махи бягай далеч от Русе. Хормони можеш да си пуснеш в лаб-я Здраве, но иначе и аз ти препоръчвам Плевен. Днес пак бях там, много са внимателни и отзивчиви, ще ти обърнат достатъчно внимания и най-вече знаят какво правят. Иначе изследванията са точно такива, каквито ти е препоръчала Джам. Ако имаш нужда от допълнително инфо, питай.
П.П. При кой лекар ходиш в Русе?

*
« Отговор #12 -: Юли 02, 2008, 14:20:16 pm »
Започнете с направа на спермограма, но само в клиника по стерилитет (ако държиш на това да си спестиш прахосани нерви, време и пари). Мисля, че Варна ти е най-близо.

*

mi6ka

• *
  • 48
  • маслинка
« Отговор #13 -: Юли 08, 2008, 18:51:42 pm »
Здравей Меги ами ходя при Хубчев и при Шишкова - според него всичко е о.к. а според нея съм имала изкарано някакво възпаление но вече всичко е о.к.???
иначе относно изследванията как да си ги направя / в здраве - това ІІІ п-ка ли е /смисъл с направление ли трябва да отида или направо и какви точно хормони трябва да изследвам??? ще се радвам на помощ и подкрепа защото имам чувство че това е някакъв омагяосан кръг от който няма излизане.........
« Отговор #14 -: Юли 08, 2008, 19:27:16 pm »
Здравей, Мишка!
Много ми хареса псевдонима ти, защото така казваме на Михаела /бебето ни/.
Лаборатория здраве се намира в сградата срещу паметника Альоша. Има табела, ще се ориентираш. Другата е в сградата на Стоматологията. Избери си къде ти е по-близо.
Две мои приятелки си пускат в лаб. Здраве хормоналните и отиват с готови изследванияв Плевен при Конова. Макси ти е описала схемата.
Успех!
Пиши после.

Бъдете добри и не губете кураж! :)