« Отговор #774 -: Септември 21, 2008, 06:31:37 am »
Мече, нямаш грижи.
1 пак. кори за лазаня /ползвах Мелиса-май са гръцки/
1 буркан сос Долмио /всякакъв доматен върши работа, аз вземам от този, гъбения вариант/
около 500 грама кайма
лук, чесън, подправки по вкус
350-400 грама гъби
към 400 грама кашкавал
1 пак. суха смес за Бешамел на Йотис
Задушавам лука и чесъна, нарязани на ситно, добавям гъбите, после каймата и подправките. Когато са почти готови заливам със соса и оставям малко да поврат заедно. Бешамела е указано как се разтваря- много е сполучлив /вътре са три плика, количеството за 1,5 л. прясно мляко, аз сложих 2 пакета за литър мляко/. Корите за лазаня се потапят във вряла вода и като отпуснат се редят, аз правя поне два пласта от доматената смес, някой ги делят на половина. Най-отгоре се залива с бешамела и се пече, след като се позачерви редя отгоре кашкавал, или настърган, или на парчета и пека до златисто.
« Последна редакция: Септември 22, 2008, 08:56:11 am от mini »
Активен
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит