Довечера сме на печено заешко и картофи.
А снощи готвих мусака от зелен фасул и стана нещо невероятно вкусно.
Моят мъж - невегетарианец
- изяде 2 порции!
Ето рецептата, ако някой иска да опита:
МУСАКА ОТ ЗЕЛЕН ФАСУЛПродукти: зелен фасул, 1 к.ч. ориз, 2 домата, 1 морков, 1 глава лук, 2-3 скилидки чесън, копър, олио
За бешамеловия сос: олио, 2-3 с.л. брашно, 200 мл. прясно мляко, 2-3 яйца, 200 гр. кисело мляко
Зеленият фасул се слага да се задуши в малко мазнина и малко вода.
Лукът и морковите се запържват. Слагат се нарязаните на ситно домати. След 5-6- минути се слага ориза. Добавя се вода и се оставя да поври, докато набъбне ориза.
След това се слага задушеният фасул. Слагат се подправки - сол, копър, ако искате може и друго да добавите.
Бешамелов сос: в олио се слага да се запържи брашното, разрежда се с прясното мляко, слагам малко сол. Като поизстине, добавям разбитите с киселото мляко яйца.
2/3 от бешамеловия сос се изсипват при зеленчуковата смес и се разбърква. Слага се да се запече във фурната. След това се изсипва останалата част и пак се запича.
Поднася се с кисело мляко.
Да ви е сладко!