0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

сакове в тръбите
« -: Юни 24, 2008, 20:04:28 pm »
Някой ще можи ли да ми каже как мога да се премахнат саковите от тръбите,и болезнено ли е?Много благодаря.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: сакове в тръбите
« Отговор #1 -: Юни 24, 2008, 20:31:38 pm »
Здравей Maseanea
Преди 10 години ми правиха операция за да премахнат саковете и да махнат запушената част от тръбите.
При мен саковете бяха станали доста големи и последния месец преди операцията вече доста болезнено защото се пълнеха с течност. Това разбира се го разбрах след като излязох от упойка. Доктора, който ми прави операцията ми каза, че такава се налага заради течността и това, че растат и има опасност да се спукат.
От тогава до сега медицината напредна доста и вероятно има нови методи...може би и с лашароскопия да става???
Не се притеснявай преди да си говорила с доктора си и ти пожелавам успех.
« Отговор #2 -: Юни 24, 2008, 20:33:20 pm »
Как ги откриха тези сакове?  Най-вероятно става въпрос за хидросалпингс! С лапароскопия се поставя най-точно диагнозата. Ако е така се препоръчва отстраняване на тръбите. Прави се пак с лапароскопия и не боли. Не трябва да се плашиш, но ако диагнозата е точна и се решила да се занимаваш сериозно с бебеправене добре е да се отстранят тръбите преди всякакви опити, за да не хвърлиш куп пари за инсеминации и/или ин витро и накрая пак да стигнеш до отстраняването.
Надявам се и други момичета да се включат с мнение. Успех !
Р.S. Не знам дали има някакъв вариант с пластика :?
« Последна редакция: Юни 24, 2008, 20:35:21 pm от Danny S »

« Отговор #3 -: Юни 25, 2008, 20:54:56 pm »
Искам да забременея,обаче имам сакове в тръбите.Какво да правя?
*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #4 -: Юни 25, 2008, 22:25:10 pm »
Ако имаш хидросалпингс или някакъв друг салпингс, обикновено тръбите се прекъсват лапароскопски или запушват хистероскопски от към матката - единствения изход е ин витро.
Ориентирай се към клиника по стерилитет.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com