0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, моля ви, помагайте!
Според вас, колко време след неуспешни опити за забременяване е време да се отиде на лекар, за да се види дали пък няма някакъв проблем?

Ще ви кажа защо питам. От 2 дни у нас живее моя близка приятелка, която бебеправи вече година - ама старателно! - и не се получава. Беше й закъсняло с няколко дни и когато й дойде, атмосферата у тях така се натегнала, че се изпокарали с мъжа й и от два дни плаче у нас на дивана. Опитвам се да я убедя да посети лекар, но тя казва, че година опити не са нищо и няма нужда (и пак плаче, милата)  :( В началото на опитите, подхвърлила на мъжа си да направи спермограма, той отказал и - до там. Изследвания тя също не е правила.

Аз мисля, че е време да я завлека при добър лекар, пък да видим. Обаче тя твърди, че е рано. Какво да я посъветвам? Греша ли, като смятам, че е време за лекар? Много съм притеснена.
*

lawyer

Изобщо не грешиш, една година усърдни опити (имам предвид следене на овулацията с тестове или дори на УЗИ и секс в точните дни) и неуспех означава, че е време за първите прегледи в тази насока и поставяне на проблема пред чичо доктор. Разбира се първото, което трябва да се направи е спермограма, но като той отказва... не знам, може би трябва да поговорят и да изяснят първо отношенията си...
иначе тя за себе си може да направи фоликулометрията за начало и да пита за нужните изследвания.
*
И аз мисля , че е време за преглед при лекар!
Ако е под 30г. се препоръчва консултация с гинеколог ако бебето не става до 1г. опити.
Ако е над 35г.-консултация след 6м.-опити.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
момичетата са отговорили правилно.

освен това, първо на лекар отива мъжът. по-точно, не на лекар, а в добра лаборатория при ембриолог - за спермограма. ако мъжът отказва това изследване, аз бих провела много, ама много сериозен разговор за съвместното ни съжителство и планове за бъдещето, и не бих ходила по никакви лекари, докато не си направи спермограма.

отказ от спермограма за мен е равносилно на "аз не искам деца".
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Аз мисля, че е време да я завлека при добър лекар, пък да видим. Обаче тя твърди, че е рано. 
Хич не е рано. Ама първо трябва да говори сериозно с мъжа си, защото първото изследване е спермограма.

П.П. Явно с jam сме писали по едно и също време.
« Последна редакция: Юни 23, 2008, 16:18:42 pm от Жекова »
*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Аз знам,че за стерилитет се говори след 2год.опити без резултат,но като ще търси лекарска помощ определелно трябва и двамата да се подложат на изследвания и ако е нежно на лечение,ами ако има проблем и той е в него,а не в нея как ще разбере като той не иска да прави спермограма.Нека да си поговорят и заедно да решат какво ще правят иначе всичко губи смисъл.

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
първо трябва да завлечеш него,а поеле нея,я виж нас лекарите хванаха първо съпруга ми видяха че му няма нищо,и се захванаха с мен,и досега работят само върху мен, него изобщо него закачат
*

tancheto

• 199
  • Всичко е възможно!
Абсолютно са прави момичетата - ако опитите са наистина сериозни - в точното време всеки месец, е време за посещение при док.Успех на приятелката ти!

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Подробно и внимателно трябва да обясни на съпруга си, че за да се получи бебе са необходими двама. И ако наистина го искат всеки трябва да си изтърпи изследваннията. Иначе както е казала Джам, все едно той не иска дете. Или очаква жена му да зачене от въздуха. Историята познава само едно непорочно зачатие. Зависи до колко сте близки, с нея и с мъжа и. Ако можеш говори и с него. Или твоя мъж да го направи, гледам имаш лентичка в подписа си, но пък пишеш тук - значи си наясно с нещата.
Ей, това някои мъже направо ме вбесяват с такива фасони. Добре че моя не е такъв.
Момичета, моля ви, помагайте!
Според вас, колко време след неуспешни опити за забременяване е време да се отиде на лекар, за да се види дали пък няма някакъв проблем?

Ще ви кажа защо питам. От 2 дни у нас живее моя близка приятелка, която бебеправи вече година - ама старателно! - и не се получава. Беше й закъсняло с няколко дни и когато й дойде, атмосферата у тях така се натегнала, че се изпокарали с мъжа й и от два дни плаче у нас на дивана. Опитвам се да я убедя да посети лекар, но тя казва, че година опити не са нищо и няма нужда (и пак плаче, милата)  :( В началото на опитите, подхвърлила на мъжа си да направи спермограма, той отказал и - до там. Изследвания тя също не е правила.

Аз мисля, че е време да я завлека при добър лекар, пък да видим. Обаче тя твърди, че е рано. Какво да я посъветвам? Греша ли, като смятам, че е време за лекар? Много съм притеснена.
до колкото знам се ходи на лекар след една година опити,при полов контакт поне 2 пъти в седмицата. като преди опита да е почнал е необходимо да е посетила лекар за да се види дали всичко е наред.а и доколкото знам мъжа е хубаво през два дни да бъде активен,иначе сперматозоидите губят възможността си да ополдят
Благодаря ви, момичета, за отзивчивостта!
Сега ще курдисам дамата пред компютъра, да чете отговорите ви.

Мъжът й, за съжаление, е на мнение, че е в съвършено репродуктивно здраве (така го усеща, иначе няма някакви научни доказателства за това, като спермограма, например  :)) Нейна си е задачата да излезе на глава с него.

Още веднъж, благодаря! Сигурна съм, че когато толкова знаещи жени са категорични, че е време, още утре един добър лекар ще си намери нова пациентка!
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Може би трябвада му обясниш, че мъжки стерилитет и импотентност са две различни неша. Да не си въобразява, че като може да прави секс, може и да опложда. Виж ако искаш в подфорум стерилитет при мъжа. Да си подготвена и да го информираш.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Мъжът й, за съжаление, е на мнение, че е в съвършено репродуктивно здраве (така го усеща, иначе няма някакви научни доказателства за това, като спермограма, например

мъжът й е средностатистически неграмотен по здравните въпроси. моля, пояснете му, че способността да осъществи полов акт не означава, че е способен да зачене деца. също така, ако е правил деца в миналото, това не е гаранция, че още може да ги прави. има вторичен стерилитет.

и изобщо, над 60% от безплодието в семействата се дължи на мъжкия стерилитет. разликата е, че мъжкият стерилитет се установява бързо, лесно и евтино.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Момичета са ти казали всичко.  :balk_47:
Само да допълня, че в библиотеката има много за четене: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_frontpage&Itemid=31

*

maeto

• **
  • 62
  • Стреми се към целта, но не я преследвай. (А. Фюрст
Здравейте аз също искам да питам.Ние с моето момче правим опити вече година,аз ходих на гинеколог.Нямам проблем на пръв поглет но нямам правени други изследвания.Сега тои ще ходи на спермограма обаче не сме много наясно при какви доктори трябва да ходим аз тогава ходих на двама акушеро гинеколога които бяха едидушни.Но незная и все пак реших да питам защото тук повечето са с по-голям опит от мен!Благодаря ви предварително!
:):):)(inlove):)
Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов
*
Здравейте аз също искам да питам.Ние с моето момче правим опити вече година,аз ходих на гинеколог.Нямам проблем на пръв поглет но нямам правени други изследвания.Сега тои ще ходи на спермограма обаче не сме много наясно при какви доктори трябва да ходим аз тогава ходих на двама акушеро гинеколога които бяха едидушни.Но незная и все пак реших да питам защото тук повечето са с по-голям опит от мен!Благодаря ви предварително!
Щом е минала 1г. е добре да направите съответните консултации.
Спермограма най-добре в клиника по стерелитет.
За кой град търсиш съответните лекари?
И внимавайте при кого ще заведете мъжете си, защото ако попаднете на неправилно място като нас, може повече да ви навреди, отколкото да ви помогне. Ние отидохме в КИРМ-Плевен и това беше голяма грешка.
*

maeto

• **
  • 62
За Стара Загора!Чух,че имало някакъв спициалист доктор Тошков но неразбрах клиниката ако някои можеда даде някои съвет ще бъда признателна!
Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов
*
Значи си близо до Пловдив! :)
За спермограма най-добре при Д-р Даскалова!
За теб-консултация с Д-р Даскалов!
*

maeto

• **
  • 62
Това каде е в Пловдив ли? :)