0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 27
« Отговор #180 -: Юли 08, 2008, 14:18:58 pm »
момичета имам въпрос......... 8O......какви изследвания трябва да се направят преди раждане?благодаря ви предварително. :D
Ади нищо по-различно от това , което сме правели-спин, васерман, хепатит В, кръвна група, ПКК и урина.
Също може и една микробиология преди раждането.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #181 -: Юли 08, 2008, 14:28:04 pm »
момичета имам въпрос......... 8O......какви изследвания трябва да се направят преди раждане?благодаря ви предварително. :D
Ади нищо по-различно от това , което сме правели-спин, васерман, хепатит В, кръвна група, ПКК и урина.
Също може и една микробиология преди раждането.
друго няма ли?????
*
« Отговор #182 -: Юли 08, 2008, 14:34:51 pm »
друго няма ли?????
Малко ли ти е? :D
СПИН, Васерман и Хепатит важат 6 м., така че си провери предишните изследвания. Може да не се налага да ги повтаряш.
ПКК, кръвна група и урина ще си пуснеш в седмицата преди секциото или направо в деня на операцията. Обсъди тест за упойки с анестезиолога!
Спокойни седмици до Срещата.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #183 -: Юли 08, 2008, 14:45:54 pm »
Цитат
СПИН, Васерман и Хепатит важат 6 м., така че си провери предишните изследвания. Може да не се налага да ги повтаряш.
Даже мисля, че не е необходимо да се повтарят щом са пуснати по време на бременноста.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #184 -: Юли 08, 2008, 14:56:03 pm »
Даже мисля, че не е необходимо да се повтарят щом са пуснати по време на бременноста.
Ако не са минали повече от 6 месеца откакто са направени изследванията. На мен от ЖК ми казаха, че чак в шести месец ще ми ги пуснат, за да не се налага да се правят пак преди раждането.
« Отговор #185 -: Юли 08, 2008, 16:22:01 pm »
Като стана на въпрос за изследвания аз днес моите ги взех и утре сме при док.на консултация :D ........вече нямам търпение да дойде дългоочакваната среща вече голямо вълнение ни тресе  :ywoohoo:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #186 -: Юли 08, 2008, 17:35:17 pm »
...кръвна група... ще си пуснеш в седмицата преди секциото или направо в деня на операцията.
Кръвна група нали е правена по време на бременността, трябва ли пак?
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #187 -: Юли 08, 2008, 17:38:47 pm »
Кръвната група трябва да се пусне даже в началото на бременноста-заради Rh фактора.
*
« Отговор #188 -: Юли 08, 2008, 18:08:38 pm »
уф, ако може всичко да минеш с едно боцкане ще е най-добре  :D
То като гледам на Ади и на Вики още малко им останало - леки седмици, момичета!!!
Аз се отказах да си изследвам антителата за заушка - мисля, че риска да се натикам в центъра по вирусология или както е там не си заслужава. пък и гинката ми каза ,че дори да нямам антитела, не може да ми даде нищо преди да получа евентуални симптоми (което се моля да не се случи). то понякога колкото по-малко знаеш ,толкова по-добре  :D
*
« Отговор #189 -: Юли 08, 2008, 20:02:58 pm »
Относно кръвната група болничния екип обикновено не се доверява на външни изследвания и пак я пускат за изследване. Поне моят опит с МД и Шейново показва това. Така че ако случайно не е изследвана до сега няма смисъл да се прави в последните дни преди раждането.

*
« Отговор #190 -: Юли 08, 2008, 21:03:13 pm »
На мен в Селена ми казаха, че трябва още да се изследва вагинален и анален секрет. Някой има ли представа аналния защо? Практика ли е и в другите болници?

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #191 -: Юли 08, 2008, 21:12:14 pm »
практика, практика, ама аз минах без вагинален и анален секрет в Селена  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #192 -: Юли 08, 2008, 22:44:15 pm »
Не знам дали е практика в Селена, на мен д-р Даскалов ми взе вагинален и анален секрет в 34 седмица, обаче толкова безрезервно му вярвам на този човек, че даже не съм се сетила да го питам защо трябва и анален секрет. 

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #193 -: Юли 09, 2008, 06:40:18 am »
момичета ,благодаря за инфо :D :D :D
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #194 -: Юли 09, 2008, 09:57:10 am »
Пожелавам на всички ви леко бременеене и раждане и много да се усмихвате:)
Ако знаете колко хубави ми правите дните като ви чета:)

Успех момичета:)
« Отговор #195 -: Юли 09, 2008, 10:16:09 am »
Здравейте,момичета!Бременна съм в 9 гестационна седмица ,до сега гърдите ме боляха страшно много, от днес вече не ме болят и не знам дали това е нормално,има ли място за притеснение?Моля някой с повече опит да сподели.
*
« Отговор #196 -: Юли 09, 2008, 10:25:06 am »
Добре дошла mega79 !
При мен в началото на бременноста имаше дни в които много ме боляха гърдите и други , в които нямаше никаква болка.
« Отговор #197 -: Юли 09, 2008, 11:57:38 am »
Добре дошла, mega79 !...и леко бременеене :D

Винаги по време на МЦ съм имала по-силни или по-слаби билки в гърдите. Когато забременях, болката беше слаба, а после съвсем изчезна. Сега пак нещо се обаждат, така че не се притеснявай - за всеки е индивидуално.
*
« Отговор #198 -: Юли 09, 2008, 15:34:02 pm »
Здравейте момичета, най после и аз да се разпиша в тази тема. Много съм щастлива че. вече стигнах до тук  preggo
DSC00102
*
« Отговор #199 -: Юли 09, 2008, 15:40:43 pm »
Добре дошла, Valyoka !!! ПОжелавам ти лека бременност!!!