мерси, явно ще търся лансинох
и още нещо - как стои въпроса с избора на педиатър? това трябва да стане преди раждането, поне доколкото знам, нали? по какъв начин става "записването"? нужна ли е консултация в първите дни "у дома" и за какво?
Може да говориш с педиатър, но не можеш да запишеш детето преди да се роди. Имай предвид, че много от педиатрите искат и вие с мъжа ти да се запишете при тях. Като цяло всичко това може да стане и след като се роди бебето. Тогава мъжът ти да иде и да говори с лекарката. А когато изпишат бебето тя ще дойде у вас и ще го запише. Вие ако се прехвърляте ще стане декември.
За по-сигурно обаче може да си свършиш това ти сега.
Детето трябва да "ходи" на профилактичен преглед всяка седмица първите няколко месеца. Педиатърката идва у вас да види условията, в които живее бебето. Ако има нещо нередно да ви каже. Би трябвало да ти покаже как се къпе бебе, как се облича с какво се маже... такива неща. После ти ще ходиш в нейния кабинет в дните, когато има консултации, така че да няма болни пациенти пред кабинета. Тя ще преценява добре ли расте и наддава детето, как се развива и т.п. Не е нужно да е болно, за да идете на консултация.
Самата аз също не бях много въодушевена, че като ме изпишат от родилния дом ще ми се домъкне вкъщи и затова й се обадих към 5 часа следобед. Така тя дойде на другия ден. Но май не е много добре да го бавиш много този момент. Все едно без него няма да се размине.