0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните № 27
« Отговор #80 -: Юни 30, 2008, 15:58:35 pm »
момичета, на последната жк акушерката ме насочи към препарати за зърната, които да ги подготвят за кърмене. всичко хубаво, само дето ми каза за 3, пък аз се чудя кое да избера - биоклин на мулти мам, гармастан или лансинох? и трите ми звучат енакво извънземно, ако някоя от вас вече е ползвала някой от продуктите и може да е полезна с инфо би било чудесно.
Лансинох е най-доброто. Можеш да започнеш да го ползваш в 9-ти месец и после - след всяко кърмене. Не се отмива!

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #81 -: Юни 30, 2008, 16:12:27 pm »
White, този Лансинох по аптеките ли се продава? Аз мислех да купувам кремчето на авент, бях чула добри отзиви за него, сега започвам да се чудя пак :)

« Отговор #82 -: Юни 30, 2008, 16:14:52 pm »
Момичета, а някоя от вас да се оплаква от болки в крака,вследствие на бременността?
От 2-3 седмици и това се появи при мен-като се движа ме боли много горе левия крак, особено като се изкачвам и слизам по стълби, да не би да се окаже нещо като коксартроза? Възможно ли е да е някакъв нерв?
*
« Отговор #83 -: Юни 30, 2008, 16:31:38 pm »
White, този Лансинох по аптеките ли се продава? Аз мислех да купувам кремчето на авент, бях чула добри отзиви за него, сега започвам да се чудя пак :)
Има го в аптеките, не във всяка обаче. Имах възможност да го сравнявам с Авент-ското в болницата. Няма база за сравнение. :D Благодарение на моята туба мацките в стаята се отърваха от рагадите за един ден.
Ето така изглежда:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #84 -: Юни 30, 2008, 16:37:53 pm »
... Та мисълта ми е това контракции ли са? По принцип става така само като легна по гръб, иначе не.

Мари, нали знаеш, че не трябва да лежиш по гръб - така се притиска някаква голяма куха вена и се затруднява връщането на кръв към сърцето. Иначе за контракциите - 1-2 теми назад Тамара ми беше обяснила подробно, че едните, които са по в горната част на корема, са тези на Бракстън, не болят и не са опасни. Ако обаче имаш ниско в корема, те са болезнени и е добре да се вземат мерки.
Питах доктор Сигридов, защото имах на два пъти такива с болки, и той ми каза да взимам магнезий, но не и но шпа, защото от но шпа омеквала шийката. Но шпа можело да си взимам при други коремни болки.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #85 -: Юни 30, 2008, 17:00:38 pm »
Има го в аптеките, не във всяка обаче. Имах възможност да го сравнявам с Авент-ското в болницата. Няма база за сравнение. :D Благодарение на моята туба мацките в стаята се отърваха от рагадите за един ден.
Ето така изглежда:

На мен ми препоръчаха същото ама още не съм го взимала утре ще мина през аптека и ще взема  :wink:
*
« Отговор #86 -: Юни 30, 2008, 18:11:02 pm »
мерси, явно ще търся лансинох :)
и още нещо - как стои въпроса с избора на педиатър? това трябва да стане преди раждането, поне доколкото знам, нали? по какъв начин става "записването"? нужна ли е консултация в първите дни "у дома" и за какво?
*
« Отговор #87 -: Юни 30, 2008, 18:14:57 pm »
Тами, благодаря ти за изчерпателния отговор. Но-шпа вземам само като ми стане едно такова напрежително и имам леки придръпвания, през останалото време не.
Фреши, и аз знам че не трябва да се лежи по гръб, ма си мислех, че още е рано да важи и за мен. Четох аз уж много внимателно обяснението за контракциите, моите са горе но нещото което ме притесни, е това че стана не на определено място както преди, а на целия корем. Иначе не е болезнено, чувството е точно такова както го е обяснила Тамара.
Ма пусто като не знам какво чувствам и какво да очаквам, леко се попсихясвам де. :lol: :lol: А от няколко дни май вече получавам и ритници :lol:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #88 -: Юни 30, 2008, 19:24:43 pm »
мерси, явно ще търся лансинох :)
и още нещо - как стои въпроса с избора на педиатър? това трябва да стане преди раждането, поне доколкото знам, нали? по какъв начин става "записването"? нужна ли е консултация в първите дни "у дома" и за какво?
Може да говориш с педиатър, но не можеш да запишеш детето преди да се роди. Имай предвид, че много от педиатрите искат и вие с мъжа ти да се запишете при тях. Като цяло всичко това може да стане и след като се роди бебето. Тогава мъжът ти да иде и да говори с лекарката. А когато изпишат бебето тя ще дойде у вас и ще го запише. Вие ако се прехвърляте ще стане декември.
За по-сигурно обаче може да си свършиш това ти сега.

Детето трябва да "ходи" на профилактичен преглед всяка седмица първите няколко месеца. Педиатърката идва у вас да види условията, в които живее бебето. Ако има нещо нередно да ви каже. Би трябвало да ти покаже как се къпе бебе, как се облича с какво се маже... такива неща. После ти ще ходиш в нейния кабинет в дните, когато има консултации, така че да няма болни пациенти пред кабинета. Тя ще преценява добре ли расте и наддава детето, как се развива и т.п. Не е нужно да е болно, за да идете на консултация.
Самата аз също не бях много въодушевена, че като ме изпишат от родилния дом ще ми се домъкне вкъщи и затова й се обадих към 5 часа следобед. Така тя дойде на другия ден. Но май не е много добре да го бавиш много този момент. Все едно без него няма да се размине.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #89 -: Юни 30, 2008, 20:54:44 pm »
ами, няма такова нещо
педиатърката идва веднъж- до 48 часа след раждането
после си го водиш детето чинно веднъж месечно за консултация или при нужда в кабинета на педиатъра
спомням си едно време като се роди сестра ми и идваше някаква- май акушерка беше и в едно пролетно кално време реши, че трябва да мине през целия апартамент с мръсните си обувки, за да видела детето в каква обстановка живее, дали е стерилно и добре почистено- е, изгоних я от нас, нищо че бях само 14 годишна
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #90 -: Юни 30, 2008, 21:23:23 pm »
Mary, бях точно като теб в 21-ва седмица, когато получих първте контракции. Д-р Даскалов ми каза на дсеки 2 часа да полежавам по половин час. Така бебето се хранело най-добре. И в никакъв случай да не се залежавам.
Ей, докато не влезнах в 9-тие месец нямаше спасение. И в болница лежах. Сега, когато наближава да раждам и вече не пия лекарства, естествено нямам контракции.

Като се оглеждам май аз съм на ред. Очаквайте включване следващата седмица.

*
« Отговор #91 -: Юни 30, 2008, 21:30:13 pm »
Abloy леко раждане!
В Селена ли ще раждаш?
*
« Отговор #92 -: Юни 30, 2008, 21:36:31 pm »
Да, в Селена при д-р Даскалов.

*
« Отговор #93 -: Юни 30, 2008, 22:21:49 pm »
И аз да се "похваля" май съм с контракции от 1 седмица, напънаха ме в работата и се чудя какво да правя, немога да си позволя болничен, защото си плащам от джоба осигуровките и то на 2 места. Няма как на едното да съм болничен, а на другото да се водя на работа. :?
Иначе доктора ми каза да пия no-spa 3x2, е пих 3 дни и го спрях събота и неделя, но днес пак нещо ми беше тежко на корема долу ниско. Хич не ми се иска да се тъпча с лекарства. А като си представя преди 2 седмици ми нямаше нищо. Всичко ми идва от стреса и лудницата в работата. В началото едва не загубих беба от това.  :balk_153:

« Отговор #94 -: Юни 30, 2008, 22:33:20 pm »
Момичета, а някоя от вас да се оплаква от болки в крака,вследствие на бременността?
От 2-3 седмици и това се появи при мен-като се движа ме боли много горе левия крак, особено като се изкачвам и слизам по стълби, да не би да се окаже нещо като коксартроза? Възможно ли е да е някакъв нерв?

Евертон, виж какво изрових: Появата на болка ниско в корема или в областта на таза е обичайно в напреднала бременност. Обикновено се дължи на лекото разхлабване на ставните връзки на тазобедрените стави вследствие на голямото увеличение на матката. Болката е слаба и относително постоянна. Възможно е да се появят и болки при ходене, както и болки в областта на правото черво. Описаното състояние не носи рискове за протичането на бременността.

Малина, ти най-добре си знаеш, но ако трябва да решиш кое е по-важно, кое би избрала? Ако можеш почини си няколко дни. Нали това е най-важната ни задача сега-да изкараме до финала. :crossfingers:

Шуши, добре дошла и безпроблемно бременеене!
« Последна редакция: Юни 30, 2008, 22:42:33 pm от Faith_hope »
« Отговор #95 -: Юни 30, 2008, 22:37:36 pm »
          Здравейте мили мамчета и бременелки! Аз от скоро ви чета темичката и благодарение на следенето на графиката ми в зачатие очаквам бебче и вече съм в 11 г.с. ! Включвам се към вашата група и се надявам да пишем само позитивни неща! Желая ви лека вечер и всичко най!
     :bighug:
*
« Отговор #96 -: Юни 30, 2008, 22:46:13 pm »
shushy добре дошла и безпроблемна бременност до финала!
*
« Отговор #97 -: Юни 30, 2008, 23:19:48 pm »
Abloy, щастлива и безпроблемна среща с малкото съкровище!
shushy, добре дошла в темичката! Лека и спокойна бременност до края!

*
« Отговор #98 -: Юни 30, 2008, 23:23:06 pm »
Abloy, леко раждане.
shushy, добре дошла.
« Отговор #99 -: Юни 30, 2008, 23:28:21 pm »
shushy   :welcome_1: и леки 9 месеца ! :D