0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Мили момичета, аз съм нова при вас и от три месеца меря базалната си температура с дигитален термометър, като отчитам стойностите веднага след сигнала. На няколко места във форумите чета, че се отчита стойността няколко минути след сигнала. Молбата ми е ако може да ми разясните защо е така и как по принцип е правилно да се отчитат стойностите. :oops: Благодаря ви предварително.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Здравей миличка..Аз мога да ти кажа какво точно ме посъветва мен моя доки.Ако меря с дигитален термометър да го държа поне 4/5 мин след сигнала задължително..А ако е живачен-10 мин след сигнала..По принцип най-добре и най-точно е да мериш в дупето..Тази Бт така мерена там е по-точно може би..Но така ми каза.Надявам се да съм ти помогнала :) и дано не мериш много време  :wink:
 С дигитален термометър задължително 5 минути след сигнала.
Аз с живачен термометър меря за около 15 мин(да не изтърва някой градус), но моя е обикновен от 1,60лв, от тия руските, и не издава никакъв сигнал.
Чела съм , че е по - добре с живачен да се мери, ама щом си започнала с дигитален си карай така , поне докато мине този МЦ.
 Най - точна БТ е тази в дупето.
....На няколко места във форумите чета, че се отчита стойността няколко минути след сигнала. Молбата ми е ако може да ми разясните защо е така ...
Здравей Софи,
момичетата са ти написали как трябва да се мери, аз само ще добавя, че при мерене до сигнала температурата не е реална и затова се препоръчва да се държи няколко минути след сигнала... пробвай и ще видиш че има разлика - вярна е по-високата измерена БТ!
Успех мила :)

Много ви благодаря на всички за бързия и отзивчив отговор. Пожелавам ви успех и по-скоро да се увенчаем с желания резултат. :)

Добре де,ама след сигнала дигиталният не престава ли с измерването.Нещо не ми е логично,ако не е свършил с измерването ,за какво е този сигнал тогава?Чудя се просто,аз не го държа след сигнала,защото не мога да си го обясня.
Някой може ли.
Добре де,ама след сигнала дигиталният не престава ли с измерването.Нещо не ми е логично,ако не е свършил с измерването ,за какво е този сигнал тогава?Чудя се просто,аз не го държа след сигнала,защото не мога да си го обясня.
Някой може ли.

ами явно продължава да мери и след сигнала... идея нямям защо... но защо не опиташ и да видиш дали има разлика М№

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Това е добре да го обясни някой физик,   :D но ще опитам и аз:
Терм-ра /някои от тях, да сме по-точни/ е изработен така, че отчита всяко покачване /с 0,1 градус/ в Т. до 16" /примерно, поне  в моето упътване така пишеше/
След като няма вече покачване на Т в рамките на тези 16" /" - секунди/, а е примерно за 20" - терм-ра издава сигнал. След този сигнал Т се покачва по-барно, може и на 2' с по 0,1 градус.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Това е добре да го обясни някой физик,   :D но ще опитам и аз:
Терм-ра /някои от тях, да сме по-точни/ е изработен така, че отчита всяко покачване /с 0,1 градус/ в Т. до 16" /примерно, поне  в моето упътване така пишеше/
След като няма вече покачване на Т в рамките на тези 16" /" - секунди/, а е примерно за 20" - терм-ра издава сигнал. След този сигнал Т се покачва по-барно, може и на 2' с по 0,1 градус.

;) Мила Денис, знаех си, че имаш добро обяснение, нищо че не си физик :)

Ясна е вече работата,а е и научно обоснована ,почти. :wink:
То и аз направих експеримент,погледнах след сигнала-36,5 изчаках още 2-3 минути-36,9.
Така че е обяснено и изпробвано!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Мили момичета, благодарение на вас разбрах, че при мерене на БТ с дигитален термометър трябва да се отчита стойността пет минути след сигнала, но тъй като първите дни от този цикъл съм отбелязвала стойностите веднага след сигнала, ако започна сега да отчитам пет минути след сигнала няма ли да бъде много голяма разликата. Например тази сутрин веднага след сигнала на термометъра, температурата ми беше 36,4, а пет минути след това 36,6. Какво да правя?

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Мили момичета, благодарение на вас разбрах, че при мерене на БТ с дигитален термометър трябва да се отчита стойността пет минути след сигнала, но тъй като първите дни от този цикъл съм отбелязвала стойностите веднага след сигнала, ако започна сега да отчитам пет минути след сигнала няма ли да бъде много голяма разликата. Например тази сутрин веднага след сигнала на термометъра, температурата ми беше 36,4, а пет минути след това 36,6. Какво да правя?

взимаш под предвид по високата стойност :) успех
Здравейте, аз искам да попитам в какви граници варира тази БТ. Аз съм си я мерила само веднъз но беше 37.3, което ми се струва високо. Правих си тест за бременост, но се оказа отрицателен, а ми закъснява повече от 10 дни. Много искаме детенце!!!
Четох, че при висока БТ протича възпаление, така ли е?
*
Софи, стискам палци, още ден два и  :bfp: :)
Софи, стискам палци, още ден два и  :bfp: :)

Този месец няма шанс миличка за  :bfp:, защото температура падна, но продължаваме с опитите.