0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    притеснена

пак за БХС
« -: Юни 20, 2008, 16:54:55 pm »
здравейте момичета. регистрирана съм във форума, но точно сега ми се иска да запазя анонимност. питането ми е за БХС 15-19 седмица. на почти 36г. съм и съм бременна  от IKSI. направих изследването в началото на 16 г.с. Риска за Даун за мен е 1:358 (възрастов риск) и 1:303 (генетичен риск). втория риск идва от повече от 4 ПЪТИ по-високото ниво на Б-ЧХГ (за сравнение - в началтото на бременността ми съм следила нивото на хормона и той беше под средните реф. стойности и клонеше към долна граница). направих генетична консултация, но за 30-те минути, които стоях в кабинета не ми отговориха еднозначно каква е възможността да са сгрешени кръвните резултати, а ми беше казано, че по мое желание мога да направя амниоцентеза, но не и ВТОРИ БХС, защото при всички положения резултата ще бъде различен. освен това резултата е от едно единствено измерване в кръвен серум. днес по собствена инициатива пуснах в две независими лаборатории ЧХГ и резултата е съвсем различен, според едната абсолютно влизам в реф. граници за съответната г.с., а според другата съм над горната, но не и 4 ПЪТИ над нея.
та сега на въпроса: бихте ли ме посъветвали да отида отново да се изяснявам с Кременски, да настоявам за нов БХС, независимо, че това ще е прецедент за тях, или да си замълча като една покорна овца, а те да се смятат за велики и безгрешни. въпроса ми на някого може и да изглежда тъп, но на мен ми се скъсаха нервите в последните 24 часа, докато се опитвам да докажа, че най-вероятно може и да сбъркали.

поздрави на всички бъдещи  и настоящи майки
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: пак за БХС
« Отговор #1 -: Юни 20, 2008, 17:00:05 pm »
Защо да е прецедент? Ако си в нужния срок на бременността, просто повтори БХС - това е стандартна практика. А и нали си го плащаш.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: пак за БХС
« Отговор #2 -: Юни 20, 2008, 18:05:38 pm »
или да си замълча като една покорна овца, а те да се смятат за велики и безгрешни.
Не си създавай излишни емоции, ако питаш мен. Самат аз се побърках, когато разбрах в какво приключение се опитват да ме вкарат с това изследване. От една страна хормоните ми никога не са били в норма. От друга си ги пия с шепички през последните няколко години и накрая те ще си правят изводи от резултата.
А трябваше да го направя - най-малкото заради мъжа ми. Дори не знам ако резултатът не беше добър дали щях да се съглася за амниоцентеза. Малко дето съм окупирала дивана от февруари, имаме Rh несъвместимост, ами и допълнителни емоции. Такива мисли ме бяха налегнали. А и като знам колко са силни лекарите в статистиката... просто думи нема. Представи си как са успяли да достигнат до преизчисляването хормон-процент. На какво са стъпили? На колко жени са успяли да източат и изследват кръв в този период и после се е оказало, че са родили деца с увреждане? Какви извадки са ползвали?
И до сега се успокоявам, че съм го направила в името на науката. Аз влязох в бандата на овцете. Ако искаш заповядай и ти. Повтори си изследването без да даваш обяснения. Направи си изводите за себе си и сама (с мъжа си) реши дали да правиш амниоцентеза.

Ако решиш да му натриеш носа и аз мога да помогна с нещо, насреща съм. Не че ще го впечатлиш особено, като му покажеш, че е намерил начин да води сам себе си за носа. Най-вероятно го знае, но с това си изкарва хляба... и пържолите.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: пак за БХС
« Отговор #3 -: Юни 20, 2008, 18:16:32 pm »
Скринингът е достоверен и е на базата на огромен брой изследвания. Тамара, не е нужно излишно да плашиш жената, и без това е наплашена достатъчно. Ако наистина те интересува как са стигнали учените до изводите, мога да ти посоча точно как (между другото, в тясно сътрудничество със статистици). А следващото ти необосновано плюене по медицината и по лекарите просто ще изтрия.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу