Аз дълго време се въздържах от коментар по адрес на този човек, защото съм ужасно "скрупольозна", което е плод на възпитанието ми, ама това е друга тема.
Когато в "Защо не" той каза, че от 270-те хиляди стерилни двойки 20 процента имат шанс, така че да не се напъват толокоз, аз реших че нещо не съм го разбрала и че понеже Щерев си е грубиян по принцип, аре много важно....все пак той е помогнал на много хора и затова заслужава уважение.
Съвсем честно си признавам - точно така си мислех. Даже не бях съгласна с емоционалната реакция на Джам, макар че не съм писала нищо по тоя повод - просто не виждах смисъл.
Сега обаче когато прочетох изказването му в 24 часа ми увисна ченето! Мисля си няколко неща:
Тоя човек просто не е психически добре. (съвсем буквално, в медицинския смисъл). Когато някой толкова много си повярва в собственото величие, непогрешимост и уникалност - това си е диагноза.
Оставям на страна емоционалната част - за която не е необходимо да пиша и аз. Тъй като в момента в семейството ни има такъв проблем - предпочитам нищо да не пиша, че ще стане страшно...
По пътя на простата логика и математика - едно плюс едно е равно надве - нали така?
Едно - Щерев е репродуктивен ендокринолог и гинеколог, освен това, както той сам казва - занимавал се е и с онкология.
плюс Едно - ако онкоболните така и така са обречени, ако стерилните двойки така и така нямат шанс - тогава той какво прави:
Две - очевидно нахалост взима парите на хората.
Затова...
Всъщност кой беше този Щерев?