За мен е ценно това да ти кажат какъв ще е пола на бебето. И основното е в това родителите да са подготвени. А не когато са роди да са разочаровани, че е такова и да има един период от няколко дни преди да го приемат. Да не говорим ако майката силно е искала да е някакво, а и самата тя е склонна към тези следродилни депресии... ще се мине много дълго време преди тя да си го приеме.
Преди време една моя роднина беше открила някакъв начин да гледа какво ще е детето - момче или момиче. Беше се пробвала на много хора и все познавала. Ама те с вече родени деца. Беше решила да гледа и на мъжа на някаква нейна братовчедка. Те са имали едно момиче. Обаче гадаенето показало момче и момиче. Оказало се че той имал и предишен брак, ама не са казвали, за да си нямат проблеми с роднините на жената.
После тази "гледачка" беше започнала да гледа и да казва и на такива, дето не са раждали. Аз не знаех, че тя се взима толкова насериозно. Ама баша ми й каза да ми гледала на мен какви ще са децата. И тя била казала момче и момиче. Странното е, че наистина много от нераждалите родиха и тя е познала. Аз като забременях с първото си знаех, че е момче. Щях да се радвам ако е момиченце, но... нали тя така беше казала.
Второто обаче трябваше да е момиче. Аз даже не го подлагах на съмнение. Радвах се, че ще е момиче, защото ми беше писнало да слушам докторите да ми казват "А момченце, слабичко, светличко... ами то е предразположено". Надявах се второто да е момиче, за да е по-здраво. В един момент обаче докторката като ми изтърси, че ще е момче не можех и дума да обеля. Не знам как съм изглеждала, но тя сякаш започна да ме успокоява. Обясних й, че не искам да е болнаво и затова предпочитам момиче. Истината е, че не ми пука толкоз какво е. Но ако си бях навивала 9 месеца, че ще е момиче, ако бях купила роклички и розови дрешки... някрая сигурно щях да съм разочарована.
Така че възможността да знам пола само ме върна на земята и ми напомни, че нищо не зависи от мен и най-добре да не си създавам излишни емоции.
А баща ми се оказа, че искал тя да види какъв ще е пола на бебето, за да е сигурен, че и аз и сестра ми ще се оженим, нямало да останем стари моми...
А бе всеки луд с номера си ще кажете, ама... и аз докато не го изпитах това чувство не вярвах, че е възможно.