0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години, 3-та част
« Отговор #860 -: Септември 27, 2008, 11:09:04 am »
Простете, но за какво е Антибиотика? и чак инжекции?

Докторе тук този род заболявания се лекуват от педиатрите на свободна практика и в болницата с Ентерол, Смекта и Гентамицин. Някои пък комбинират Гентамицин и Нелидикс, Ентерол и Смекта.
Инжекциите са по скоро за мое успокоение и по бързо подобрение, ужаса който преживях в нашата болница, неискам никога да преживявам. Може и да е пресилено за повечето, но не искам да чакам и рискувам.
Колко е правилно лечението незнам, затова и се допитвам до вас. Лошото е че винаги аз съм тази, която трябва да вземе решение за действие, а ни би трябвало да е така.
Искам да имам доверие на всеки един лекар и да не занимавам интернет аудиторията с перипетиите ни, но нямам и тук е проблема ми/ни.

Тони има до момента едно примесено изхождане (твърдо + кашаво-воднисто със слуз)
Пожела да яде малко каша и тя беше безмлечна с ал110.
Не всяка диария е инфекциозна при деца. Всъщност, повечето са вирусни.
Така че за всяка диария да се дава АБ без (+) посявки е неправилно.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #861 -: Септември 27, 2008, 11:10:08 am »
Здравейте д-р Бърди :)Детето ми е на 1 год и 3 месеца.
Преди няколко дни вдигна температура 38градуса и за 2 дни я овладяхме.Извиках личната за всеки случай.И тя предписа осцилококцинум и хомеожен(защото видя леко зачервено гърло),не чу нищо на гърдите му.
Оправи се детето,но след още 2 дни започна да кашля сухо.В момента е така.
Ще ми препоръчате ли сироп за суха кашлица?
Не мога. Не знам каква е диагнозата. Не съм преглеждал.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #862 -: Септември 27, 2008, 11:45:43 am »
Здравейте д-р Бърди :)Детето ми е на 1 год и 3 месеца.
Преди няколко дни вдигна температура 38градуса и за 2 дни я овладяхме.Извиках личната за всеки случай.И тя предписа осцилококцинум и хомеожен(защото видя леко зачервено гърло),не чу нищо на гърдите му.
Оправи се детето,но след още 2 дни започна да кашля сухо.В момента е така.
Ще ми препоръчате ли сироп за суха кашлица?
Не мога. Не знам каква е диагнозата. Не съм преглеждал.
Благодаря за вниманието,личната изписа Синекод -3пъти*10 капки.Могат ли да се приемат във вода или сок?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #863 -: Септември 27, 2008, 11:48:07 am »
Няма значение.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #864 -: Септември 27, 2008, 13:22:08 pm »
Простете, но за какво е Антибиотика? и чак инжекции?

Докторе тук този род заболявания се лекуват от педиатрите на свободна практика и в болницата с Ентерол, Смекта и Гентамицин. Някои пък комбинират Гентамицин и Нелидикс, Ентерол и Смекта.
Инжекциите са по скоро за мое успокоение и по бързо подобрение, ужаса който преживях в нашата болница, неискам никога да преживявам. Може и да е пресилено за повечето, но не искам да чакам и рискувам.
Колко е правилно лечението незнам, затова и се допитвам до вас. Лошото е че винаги аз съм тази, която трябва да вземе решение за действие, а ни би трябвало да е така.
Искам да имам доверие на всеки един лекар и да не занимавам интернет аудиторията с перипетиите ни, но нямам и тук е проблема ми/ни.

Тони има до момента едно примесено изхождане (твърдо + кашаво-воднисто със слуз)
Пожела да яде малко каша и тя беше безмлечна с ал110.
Не всяка диария е инфекциозна при деца. Всъщност, повечето са вирусни.
Така че за всяка диария да се дава АБ без (+) посявки е неправилно.

Ами то излиза, че всяко лечение прилагано (от педиатрите в случая) в Бг и още по точно Бургас е винаги грешно и неправилно, какво трябва да направя аз тогава, може би да запиша медицина или педиатрия или ... :( :x

Това лечение се прилага има няма инфекция или по точно до преди да бъдат готови изследванията, а те се мотат с дни, така че се въртим в кръг. Лекарите пък винаги предпочитат презастраховка от инцидент или пък е комбинирана такава с некомпетентност, но трябва ли аз да си сменя местожителството поради тази причина. Не че не е основателна, здравето на детето и близките ми е беезценно, но си задавам винаги еднии същи въпроси, на които не получавам отговор и все още живея на същото място. :?

Така при неправилното лечение което провеждаме в момента, Тони снощи много плака, не спахме имаше силни коремни болки. Сутринта имаше обилна диария съпроводена с подуто коремче и много газове. След инжекцията Гентамицин, доза Хидрасек и Смекта в момента спи. Не се храни, няма апетит, при това положение мисля да изчакам до утре и ако не се нормализират нещата, да ни хоспитализират нямам избор. Там лечението ще е същото, с тази разлика че ще ни вливат Глюкоза и Натриев хлорат, които ще ни посъвземат. Тони редува моменти на пълна отпадналост с лежане, отпадналост с опити за игра и игра с катерене и тичане. Описах Ви състоянието ни до момента.
Въпроса ми е, за силни коремни болки освен Смекта, какво мога да дам и въобще има ли нещо подходящо за дете на неговата възраст?

Благодаря за отделеното време.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #865 -: Септември 27, 2008, 15:16:38 pm »
Може да давате Хидрасек.
Колко изхождания за ден има?
Мисля малко преувеличавате тежестта на състоянието-тези неща за един ден не минават.

"...не спахме имаше силни коремни болки"
->Защо? какво правеше точно?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #866 -: Септември 27, 2008, 15:37:30 pm »
Може да давате Хидрасек.
Колко изхождания за ден има? Днес от 3 сутринта до 10 ч. около 8 пъти, повечето пъти воднистослузести не много по количество, 2-3 пъти обилно воднисти, това към 9-10 ч.
Мисля малко преувеличавате тежестта на състоянието-тези неща за един ден не минават.
може и така да Ви изглежда, но аз много добре знам, че това не е за ден,два

"...не спахме имаше силни коремни болки"
->Защо? какво правеше точно? Будеше се през чест интервал от време, (може би 30 минутен) с писъци и присвиване. Показваше коремчето, като се чуваше пересталтиката, много трудно се успокояваше, чак когато започна засиленото газообразуване и изхождане, като че ли му отминаваше, до следващото такова.

Докторе знам как протича заболяването, защото само преди броени дни ние с бащата на Тони се борихме със същото. Нямахме апетит, но пиехме много течности, Нелидикс и Дуспаталин за болките в корема. За повръщането пихме Деган.
За съжаление Тони освен че не се храни, защото от опит след товя явно изпитва болка и гадене, не пие и течности.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #867 -: Септември 27, 2008, 23:04:03 pm »
Здравейте д-р Бърди,
моля за съвет.С какво лекувате запек?Нямам предвид лекарства , а с какви храни.
Детето ми е на 1 и 3 мес.Но все още не дъвче,това проблем ли е според вас?никога не е обичал да слага нещо в устата си,дори и чесалките за зъби.Прави физиономия все едно се гнуси.Така е и като види бисквита.Имате ли някакъв метод по който да се водя.
Другото....и на нас ни поставиха диагноза специфични разтройства в двигателното развитие.защото още не е проходил.Когато беше на 1год го прегледа д-р Станчева-каза че сме за болница.По-късно Литвиненко-каза че ще се оправи с упражнения.Д-р Тодорова(Чавдаров) каза Войта.Правихме месец и половина.по-късно ходихме при Калева тя назначи отново упражнения и преди 10 дни Ади започна да пълзи.Ще дадете ли съвет с какъв друг метод да го стимулираме за прохождане(колан,държейки го за ръце)?
От легнало положение по гръб не може да се изправи,но от корем се надига,обръща се и сяда.Но от седнало не може да се изправи сам.Ох.....
А,сетих се че ходихме и при доц.Божинова за последен преглед и за мой ужас му предписа Ноотропил(естествено не съм го дала)и каза да му направим скенер приспан с упойка.Ужас.Не сме го правили.Той няма епилепсия,няма гърчове,не е имал....
В клиниката на Чавдаров правихме ЕЕГ,беше нормално.
Смятате ли че ще проходи(знам че не сте пророк)?
Благодаря Ви.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #868 -: Септември 27, 2008, 23:54:25 pm »
Какво разбирате под "запек"?

Оценено за възрастта си по крайъгълни етапи на развитие, кое прави, и кое не? за възрастта му?
Може ли да се държи изправено за ръба на маса, легло?
Седи ли стабилно?
Обръща ли се само гръб-коремче и обратно?
Sir Alec Guinness
« Отговор #869 -: Септември 28, 2008, 00:20:50 am »
Привет докторе,искам да запитам мога ли да давам на дъщеря си BRONCHO-VAXOM 3 месеца и  след това да я ваксинирам с Превенар
*
« Отговор #870 -: Септември 28, 2008, 01:13:06 am »
Здравейте докторе,
имам следното притеснение - дъщеря ми е на 6 мес, в петък сложихме първата доза Превенар.В последвалата нощ и се запуши нослето, има хрема с прозрачен секрет и трудно диша през носа. Вдигна и температура - до 38,2. Поставих Панадол свещичка и спадна до 37, след 5-6 часа пак се покачи и пак свещичка.За хремата - промивам с Низита и преди сън сложих Олинт.
Притеснявам се дали ваксинацията няма да окаже влияние върху вирусната инфекция или обратното.На лекар може да идем чак в понеделник. Трябва ли някакво по специално лечение?
Благодаря предварително!
*
« Отговор #871 -: Септември 28, 2008, 09:20:37 am »
Какво разбирате под "запек"?

Оценено за възрастта си по крайъгълни етапи на развитие, кое прави, и кое не? за възрастта му?
Може ли да се държи изправено за ръба на маса, легло?
Седи ли стабилно?
Обръща ли се само гръб-коремче и обратно?

Благодаря д-р Бърди.
За запека,той се изхожда,но все с твърди изпражнения(доста често на топчета) :?
И това нещо може би от 2месеца насам.Преди бяха меки и поне 2 пъти на ден.
Не знам от храненето ли е,психическо ли е..Сутрин напоследък му давам да пие Лактана 3(защото вечер е кисел и по-трудно или изпива или изяжда нещо),пък знам че е добре все още да си пие АМ.На обед му давам или месно или зеленчуково(а отскоро сме и на кухня),следобед му давам или каша или нещата които му давах преди за закуска(овесени ядки със сирене,малко масло или пшеничен грис или царевичен грис или елда със същите добавки,за вечеря супата от кухнята или каша за лека нощ на Хип.Между храненията давам ябълка,харесва да пие и разреден с вода сок.
Някой път за следобедна закуска давам кис.мляко.
Има ли според вас нещо нередно в храненето?
За двиг.развитие,обръща се доста бързо от гръб по корем и обратно.Пълзи бързо.Като го сложиш на крака да се държи в  леглото седи прав,но след известно време се уморява и иска да седне.Седи стабилно.
И още един въпрос :)Какви капки за нос препоръчвате по принцип за хрема?
Педиатрите все изписват виброцил,кажете кои са най-добри според вас за малко дете?

Благодаря:)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #872 -: Септември 28, 2008, 17:11:09 pm »
"...овесени ядки със сирене,малко масло или пшеничен грис или царевичен грис или елда със същите добавки"
->От това, вероятно са твърдите изхождания... . Но все пак, запек, не е.

С Ваша помощ крачки прави ли?
Ръцете му са свити в юмрук все още?
Хваща ли с палец-показалец?
Сочи ли предмети?
Разбира ли ясно ставащото около него?
Има ли сила да се изправи сам от седящо положение, държейки се за преградата на креватчето? или подпирайки се на стена?

Олинт ползваме обикновено.
Не ползваме силни лекарства за детски нослета.
Забранени за нослетата на деца под 2 годинки:

*Улевинов капки
*Коларгол-изобщо забранен при деца!! изгаря дълбоко лигавицата.
*кортизонови шпрейове освен по особени показания
*Макситрол и подобни.
*разни импровизирани "смески" на анти-алергични, антибиотици и подобни.
« Последна редакция: Септември 28, 2008, 17:15:09 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #873 -: Септември 28, 2008, 17:54:09 pm »
Отново благодаря.
Овесените ядки не разхлабват ли?

С наша помощ прави крачки,като го държим за ръце.
Не са свити ръцете в юмрук.
Хваща с палец показалец-изобщо добре борави с ръце.
Не сочи предмети,по-скоро започва да скимти когато иска нещо.
Разбира ставащото около него.Даже има чудесно чувство за хумор.Когато му направя нещо смешно той го повтаря,със същата интонация.Имитира добре.Познава майка си и баща си,баба си.От чужди хора се срамува,но след време става общителен с тях.
От седящо положение,като му кажа дай ръчички,ме хваща и се надига(с моя помощ)изправен.

Силно лекарство имате предвид Виброцил ли.
Тези които сте сложили със звездичка ги отричате, така ли да разбирам,че не ми стана ясно.
Питам Ви за да сменя капките,днес купих,защото очаквах отговор,но веднага ще поправя грешката си  :) Препоръчвате Олинт за отпушване на нос?
Олинт -вижте какво пише в листовката:Олинт ® 0.1% Дозиращ спрей
Olynth 0.1% е предназначен за възрастни и деца на училищна възраст.

А мойто дете е на 1г 3 м.
Стават ли за нас?
« Последна редакция: Септември 28, 2008, 18:21:12 pm от star_shine »
« Отговор #874 -: Септември 28, 2008, 18:00:03 pm »
Здравейте Докторе! Ние още не сме оздравели  :(
Ето какво е положението 10 дни от началото на болестта: Хремата продължава, но секрета отново е бистър и воднист както в началото, нослето е запушено и трудно диша и се храни. Кашлицата значително намаля, но все още продължава. Температура няма от 3-4 дни, в гърдичките все още се чува леко хриптене, гърлото е спокойно. Лечението е Клацид - на 12ч. по 5 мл и сироп за кашлица Eurespal - 3 пъти по 4 мл. (вече 4 дни). Интересува ме следното:
1. Тъй като АБ утре свършва, необходимо ли е да вземам второ шише (според педиатърката - да) или 5 дни е достатъчен прием?
2. В нослето слагах Виброцил, като редувах вечер и с Ксилометазолин, но вече минаха 7 дни. Мога ли да слагам някакви други капки или само физиологичен разтвор е достатъчно? Това, че сополите са отново воднисти както в началото означава ли, че вируса започва отначало?
Докторе, трябва ми някакво бързодействащо средство, защото от 1 октомври съм на работа, а детето трябва да пращам на ясла  8O

« Отговор #875 -: Септември 28, 2008, 18:59:26 pm »
Докторе, малката - на 2 г. - повръща от през нощта - 3 пъти. Преди обяд 2 пъти.Давах глюкоза по малко и следобяд като че ли беше добре, после хапна малко сварен картоф и на 2 пъти отново повърна всичко.После заспа. Освен глюкоза, ми дадоха едно лекарство Cocculine, дадох й стрити 2 малки таблетки.....Какво друго може да направя, да издържим до утре следобяд - тогава приема личната докторка....?
Има и малко разстройство - 2 пъти от сутринта.

Благодаря ВИ!!!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #876 -: Септември 28, 2008, 21:25:51 pm »
Докторе, малката - на 2 г. - повръща от през нощта - 3 пъти. Преди обяд 2 пъти.Давах глюкоза по малко и следобяд като че ли беше добре, после хапна малко сварен картоф и на 2 пъти отново повърна всичко.После заспа. Освен глюкоза, ми дадоха едно лекарство Cocculine, дадох й стрити 2 малки таблетки.....Какво друго може да направя, да издържим до утре следобяд - тогава приема личната докторка....?
Има и малко разстройство - 2 пъти от сутринта.

Благодаря ВИ!!!
Аз ползвам Метоклопрамид (Церукал) на сиропче.
В Бг ползват Вомитусхил на свещички.
Личната Ви лекарка даде указания? за?
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #877 -: Септември 28, 2008, 21:27:26 pm »
Здравейте Докторе! Ние още не сме оздравели  :(
Ето какво е положението 10 дни от началото на болестта: Хремата продължава, но секрета отново е бистър и воднист както в началото, нослето е запушено и трудно диша и се храни. Кашлицата значително намаля, но все още продължава. Температура няма от 3-4 дни, в гърдичките все още се чува леко хриптене, гърлото е спокойно. Лечението е Клацид - на 12ч. по 5 мл и сироп за кашлица Eurespal - 3 пъти по 4 мл. (вече 4 дни). Интересува ме следното:
1. Тъй като АБ утре свършва, необходимо ли е да вземам второ шише (според педиатърката - да) или 5 дни е достатъчен прием?
2. В нослето слагах Виброцил, като редувах вечер и с Ксилометазолин, но вече минаха 7 дни. Мога ли да слагам някакви други капки или само физиологичен разтвор е достатъчно? Това, че сополите са отново воднисти както в началото означава ли, че вируса започва отначало?
Докторе, трябва ми някакво бързодействащо средство, защото от 1 октомври съм на работа, а детето трябва да пращам на ясла  8O
9 дена пълен АБ курс!!!
Не слагайте нищо в нослето вече-само Олинт вечер, при нужда.
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #878 -: Септември 28, 2008, 21:28:48 pm »
Здравейте, докторе!
Днес нашата докторка се завърна от отпуска и ни прегледа контролно по време на пиене на антибиотик, изписан от УНГ - Клацид, Гарасон и Виброцил в добавка.
Заключение : отит. В ушите има много насъбрала се ушна кал, която ми беше забранено сама да бъркам и да чистя. Обсъдихме вариант за изпращане за чистене на ушната кал при УНГ-специалист с помощта на биомикроскоп за по-добра прецизност.
Това за което пиша е следното:
Обсъдихме с доктора настойчивото ми желание да поставим Превенар. Съгласи се, но предложи преди това да започнем курс  Рибомунил, защото за поставянето на Преванара трябва да сме напълно и без всякакво съмнение здрави - нито хрема, нито кашлица, нито разстройство ...
Мнение за Рибомунила? Схема?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #879 -: Септември 28, 2008, 21:33:45 pm »
Отново благодаря.
Овесените ядки не разхлабват ли?

С наша помощ прави крачки,като го държим за ръце.
Не са свити ръцете в юмрук.
Хваща с палец показалец-изобщо добре борави с ръце.
Не сочи предмети,по-скоро започва да скимти когато иска нещо.
Разбира ставащото около него.Даже има чудесно чувство за хумор.Когато му направя нещо смешно той го повтаря,със същата интонация.Имитира добре.Познава майка си и баща си,баба си.От чужди хора се срамува,но след време става общителен с тях.
От седящо положение,като му кажа дай ръчички,ме хваща и се надига(с моя помощ)изправен.

Силно лекарство имате предвид Виброцил ли.
Тези които сте сложили със звездичка ги отричате, така ли да разбирам,че не ми стана ясно.
Питам Ви за да сменя капките,днес купих,защото очаквах отговор,но веднага ще поправя грешката си  :) Препоръчвате Олинт за отпушване на нос?
Олинт -вижте какво пише в листовката:Олинт ® 0.1% Дозиращ спрей
Olynth 0.1% е предназначен за възрастни и деца на училищна възраст.

А мойто дете е на 1г 3 м.
Стават ли за нас?

Овесените ядки са един от най-силните възможни алергени.
Когато се хване за ръцете Ви и изправи стои ли стабилно или се клатушка?
Ако се опре за ръб на ниска маса, може ли да я обиколи по ръба и?

Олинт 0.05% е детският.
Лекраствата със звезда не се ползват при деца. Не ги отричам аз, не е практика да се ползват.
Sir Alec Guinness