Здравейте д-р Birdie,
Много се надявам да ми дадете съвет, мисля, че педиатърката ми недоглежда проблема. Синът ми е на 1г и 3м. В понеделник вдигна температура - 37.8-37.9, но като цяло се чувстваше добре, вечерта нямаше температура, реших, че всичко е приключило и сме се разминали без лекарства и прегледи. Във вторник не усетих да има температура, ако е имал, е била максимум 38 градуса.
В сряда по обяд измерих 38.4. дадох панадол. След около 4-5 часа, беше 38.8, дадох Нурофен по съвет на педиатърката. Цяла нощ поддържаше температура, която стигаше до 39.2 и редувах панадол и нурофен на 5-6 часа. В четвъртък през деня се чувстваше добре, поддържаше температура около 37.6-37.8, не съм давала панадол/нурофен. Заведох го на преглед - гърдите са чисти, няма зачервено гърло, няма кашлица, няма сополи, няма разстройство. Излезли са му ситни пъпчици по тялото, но лекарката каза, че са от високата температура. В четвъртък вечерта пак вдигна температура, през нощта стигна до 39.5, давах нурофен, но само веднъж, докато в сряда давах 2 пъти през нощта. Днес пак е с температура - 38.2, смъкнах я с Нурофен. Много съм притеснена, защото, ако сметнем, че и във вторник е имал температура, се получава, че днес му е пети ден с температура. Педиатърката казва, да изчакам до утре и ако не падне - антибиотик. Какво да правя? Какви изследвания да поискам? Защо антибиотик след като смята, че е вирус? Какво може да бъде? Според нея не е вирусна пневмония, защото, когато няма температура е жизнен, играе си. Има апетит, яде си, дори когато е с лека температура. Какво е вашето мнение?
Благодаря ви предварително!