0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie - деца от 1 до 6 години, 3-та част
« Отговор #880 -: Септември 28, 2008, 21:37:22 pm »
Здравейте, докторе!
Днес нашата докторка се завърна от отпуска и ни прегледа контролно по време на пиене на антибиотик, изписан от УНГ - Клацид, Гарасон и Виброцил в добавка.
Заключение : отит. В ушите има много насъбрала се ушна кал, която ми беше забранено сама да бъркам и да чистя. Обсъдихме вариант за изпращане за чистене на ушната кал при УНГ-специалист с помощта на биомикроскоп за по-добра прецизност.
Това за което пиша е следното:
Обсъдихме с доктора настойчивото ми желание да поставим Превенар. Съгласи се, но предложи преди това да започнем курс  Рибомунил, защото за поставянето на Преванара трябва да сме напълно и без всякакво съмнение здрави - нито хрема, нито кашлица, нито разстройство ...
Мнение за Рибомунила? Схема?
Не давайте "илачи" на детето!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Присъствието на отит след толкова дена Клацид говори че АБ НЕ работи! Както и Ви бях споменал преди дни. Сменете го! Аугментин, или Амоксицилин или Цефзил са най-добрият избор.
Разбира се че трябва да се почистят ушичките от УНГ-незабавно, и то.
Направете "Превенар", разбира се.
НО БЕЗ "илачи" преди това. Живеем в 21 век, за Бога!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #881 -: Септември 28, 2008, 21:38:26 pm »
Цитат
Овесените ядки са един от най-силните възможни алергени.
Когато се хване за ръцете Ви и изправи стои ли стабилно или се клатушка?
Ако се опре за ръб на ниска маса, може ли да я обиколи по ръба и?

Олинт 0.05% е детският.
Лекраствата със звезда не се ползват при деца. Не ги отричам аз, не е практика да се ползват.
Благодаря Ви.
Когато се хване за ръце и изправи,не стои стабилно,клатушка се.
Не може да обиколи маса по ръба й.
Докторе пак не можах да разбера,кой процент на олинт е подходящ за нашата възраст 1г 3м :?
« Последна редакция: Септември 28, 2008, 22:12:16 pm от jam »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #882 -: Септември 28, 2008, 21:49:18 pm »
Олинт от 0.05%
Sir Alec Guinness
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #883 -: Септември 28, 2008, 22:13:19 pm »
Здравейте, докторе!
Днес нашата докторка се завърна от отпуска и ни прегледа контролно по време на пиене на антибиотик, изписан от УНГ - Клацид, Гарасон и Виброцил в добавка.
Заключение : отит. В ушите има много насъбрала се ушна кал, която ми беше забранено сама да бъркам и да чистя. Обсъдихме вариант за изпращане за чистене на ушната кал при УНГ-специалист с помощта на биомикроскоп за по-добра прецизност.
Обсъдихме с доктора настойчивото ми желание да поставим Превенар. Съгласи се, но предложи преди това да започнем курс  Рибомунил, защото за поставянето на Преванара трябва да сме напълно и без всякакво съмнение здрави - нито хрема, нито кашлица, нито разстройство ...
Присъствието на отит след толкова дена Клацид говори че АБ НЕ работи! Както и Ви бях споменал преди дни. Сменете го! Аугментин, или Амоксицилин или Цефзил са най-добрият избор.

Малка поправка:
Клацида се дава от пет дни. Преди това му беше предписано само нурофен, та четири дни си карахме само на него породи почивниз дни. Детето беше прегладено в петък от един УНГ и след празниците във вторник - първия възможен работен ден от друг УНГ, които предписа Клацид-а. Поне след приема му температура няма.
За Рибомунила се говори след като детето оздравее и преди да се пристъпи към поставяне на Превенар.
*
« Отговор #884 -: Септември 28, 2008, 22:16:15 pm »
Цитат
Овесените ядки са един от най-силните възможни алергени.
Когато се хване за ръцете Ви и изправи стои ли стабилно или се клатушка?
Ако се опре за ръб на ниска маса, може ли да я обиколи по ръба и?

Олинт 0.05% е детският.
Лекраствата със звезда не се ползват при деца. Не ги отричам аз, не е практика да се ползват.
Благодаря Ви.
Когато се хване за ръце и изправи,не стои стабилно,клатушка се.
Не може да обиколи маса по ръба й.
Докторе пак не можах да разбера,кой процент на олинт е подходящ за нашата възраст 1г 3м :?

Не разбрах какво Ви е мнението за двигателното развитие? Все пак доста неща ме попитахте :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #885 -: Септември 28, 2008, 22:26:51 pm »
Когато го поставите по гръб на леглото и Ви рита с  крачетата, силно ли рита, или няма сила в крайниците?

Може да поизчакате още 1.5 месеца-детето може би ще проходи до тогава... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #886 -: Септември 28, 2008, 22:29:09 pm »
Здравейте, докторе!

Малка поправка:
Клацида се дава от пет дни. Преди това му беше предписано само нурофен, та четири дни си карахме само на него породи почивниз дни. Детето беше прегладено в петък от един УНГ и след празниците във вторник - първия възможен работен ден от друг УНГ, които предписа Клацид-а. Поне след приема му температура няма.
За Рибомунила се говори след като детето оздравее и преди да се пристъпи към поставяне на Превенар.

Как смятате да постъпите по всички теми, по които пишете?
Внимание!!! Отсъствието на температура при отит НИЩО не значи. Риска е същият. Само чистото на вид тъпанче е критерии за успешно лечение. Ако не излекувате добре сега, може месеци наред проблеми да имате с ушите на детето.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #887 -: Септември 28, 2008, 22:43:47 pm »
Когато го поставите по гръб на леглото и Ви рита с  крачетата, силно ли рита, или няма сила в крайниците?

Може да поизчакате още 1.5 месеца-детето може би ще проходи до тогава... .

Доста силно рита.Правили сме и изследване креатин фосфокеназа-в нормата е.
Дай Боже да се окажете добър пророк :)
*
« Отговор #888 -: Септември 28, 2008, 22:58:49 pm »
Д-р Бърди,а сега имам друг въпрос за храненето.
Казвате,че овесените ядки са силен алерген,ако е така какво общо могат да имат със запека?
Срещнах по-нагоре в темите,да не се дава попара,добре.
Кажете ми моля,тогава какво е полезно да яде малкото дете за сутрешна и следобедна закуска? За обяда не Ви питам,защото е ясно.И за вечеря какво ще препоръчате.
Какво мислите за бисквитите?
Също и за инстантните каши,по един път на ден? Много ли е 2 пъти?
Моля ви да споделите Вашят опит,ще ми бъде от голяма полза :)
Мерси.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #889 -: Септември 29, 2008, 00:19:01 am »
Овесените ядки обикновено предизвикват алергии. Но и променят някои свойства и функции на дебелото черво във връзка с регулацията на течностите, и във връзка с това крайната консистенция на изпражненията.
Аз се придържам към АМ за сутрин до 12м възраст. После в зависимост добавям към първото мляко нещо, наподобяващо закуската на възрастните. Храната в 10 сутрин НЕ я смятам за задължителна-плод, или нещо съвсем леко-яйце с хляб, натопен, или парченца хляб с масло и сиренце, или пържени филийки, понякога. С мляко там... може.

Основното хранене е обедното за деца до около 17-24 месеца.
Бисквитите са дебелеещи-не подходяща храна за деца. Освен това-са идеалната среда за машинации с храните-всички боклуци там се слагат. Качествените бисквити са скъпи.

Каша може да давате-2-3 пъти седмично-кашите на прах са доста калорични.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #890 -: Септември 29, 2008, 08:24:34 am »
"парченца хляб с масло и сиренце"-това си е попара,а нали казахте,че не препоръчвате попара.
Аз в момента давам АМ като се събуди,той е над 12 месеца :oops: В 10 давам ябълка,за да издържи до 13ч.
Кои са качествените бисквити като марка?
Изобщо защо не напишете едно меню което Вие одобрявате,ще бъде от голяма полза за майките тук. :)
АЗ доколкото разбирам отхвърляте грис,овесени ядки,не може често и каша....ами какво тогава здравословно да ядат децата на тази възраст?
Мерси
*

Birdie

• 11040
« Отговор #891 -: Септември 29, 2008, 10:42:09 am »
Може да давате:

*закуска-деца над 12-14 м- пълнозърнест хляб или нормален, яйце (твърдо сварено), плодов сок-разреден,плод (круша на парченца), мюзли, банан, детски плодови кисели млека,мляко с ориз. Но за тази възраст най-добро си остава мляко+нещо "дребно" в добавка.
За по-големи деца може да направите пълноценна закуска както за възрастни-колбас (шунка или не мазни (пикантни) салами), краве масло, омлет, супи,мармелад, кашкавал,всякакъв вид кашкавал (сандвич, тост),сирена-топено, има сирена,които се мажат върху хляб, препечени филийки с масло и кашкавал, юфка, попара, ако се харесва на детето, мюзли, Келогс+мляко, плодов сок или мляко, мляко с какао.

За киселите мляка- не отричам киселите млека. НО-много деца имат стомашни проблеми от тях-лош дъх, забавено изпразване на стомахчето, необичайни повръщания, ЛИПСА на апетит. Предпочитам детските плодови кисели млека в малки опаковки, вместо чисто кисело мляко. Някой ще каже-"Ами то ние в Бг десетилетия си хранихме бебетата с кисело мляко и нищо не им стана". Първо-онова хранене бе с разредено кисело мляко. Второ-ужасните алергии -дихателни, кожни (НЕ АД!)се дължаха И на това. Трето-никой не хранеше деца с кисело мляко след 58-60 и нататък. Хранеха се с мляко на прах. Само че в Бг комунистите си бяха внушили че ако внесат мляко на прах за бебета, ще падне комунизма. И затова мляко нямаше в достатъчни количества. И четвърто-от тези кисели млека имаше толкова диарии, дистрофии, диспепсии, че тази тема заедно с рахита се превърна в главна тема в Бг педиатрия по онова време. Настрана колко деца си отидоха от чревни инфекции, диарии, диспепсии по болници и диспансери. Мръсниците комунисти тогава брояха "детска смъртност" и "гонеха" педиатрите с дисциплинарни наказания, но не брояха опаковките качествено детско мляко на прах, които трябваше да се внесат. За толкова години, които работя, и в ерата на качествените АМ, не съм видял НИТО едно дете с диария от АМ, освен ако не е хранителна грешка, инфекция, лошо отглеждане на детето (мръсотия у дома, мед на бебе на 1м възраст, неправилно разреждане на АМ).

След 12м възраст храненията са 4 на брой, не 6.

"парченца хляб с масло и сиренце"-това си е попара"
Не, не е. Сандвич имам пред вид, и то при деца над 12 месеца.
Не е прието да се дават попари под 11м възраст, поради това че хляб не е добре да се въвежда под 10-11м възраст.
« Последна редакция: Септември 29, 2008, 12:40:53 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #892 -: Септември 29, 2008, 12:19:26 pm »
Благодаря д-р Бърди :)
Аз не съм привърженик на комунизма,въпреки,че съм израстнала в комунистическия режим-родена съм 1972г.
Няма да кажа отгледахме си децата с кис.мляко :wink:Знам към какво остаряло мислене се придържат комунистическите педиатри,които са нашите ДжиПита  :)
Имах нужда от Вашият съвет,защото сте с модерно и актуално мислене.
Затова се обръщам за съвет относно храненето,не за да влизаме в противоречия.
И аз искам да открия педиатър на детето си,на когото да вярвам сляпо,когато каже антибиотик или когато каже виброцил или олинт.
Но не мога да открия такъв на когото да се доверя сляпо,за това се обръщам към Вас :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #893 -: Септември 29, 2008, 12:43:07 pm »
Написаното от мен по-горе не е персонално към Вас.
Това са впечатления от порочните години, касаещи всички нас, които израснахме в онези години. "Израснахме", и като деца, и като лекари.
Аз съм години из разни форуми (последните 2-тук само)и все за попари, кисело мляко, сокчета от 1 месец чета.
Което ме вбесява, буквално.
Но Вие си питайте-не се притеснявайте...  :wink: :D
« Последна редакция: Септември 29, 2008, 12:48:06 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #894 -: Септември 29, 2008, 12:51:27 pm »
Във връзка с последното,да даваме ли кисело мляко или не?
Ако приема по 200 гр АМ на ден...
И да Ви питам друго.
Ако сутрин давам АМ след сън 200гр,може ли между обедното и следобедното хранене да дам още 100гр АМ,и между следобедното и вечерното още 100гр?
За да станат общо 400гр за деня?

Или няма такъв филм? :lol:
*

Birdie

• 11040
« Отговор #895 -: Септември 29, 2008, 13:13:21 pm »
Пробвайте-ако забележите нещо, от написаното от мен (като симптоми), не давайте.
Същото важи и за детски плодови млека.

"Ако сутрин давам АМ след сън 200гр,може ли между обедното и следобедното хранене да дам още 100гр АМ,и между следобедното и вечерното още 100гр?"
Дайте 250-300 сутринта.
Да, може да дадете после и 250мл, ако иска.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #896 -: Септември 29, 2008, 15:07:13 pm »
Докторе ние се подобряваме и хапваме по малко, предимно безмлечна ябълкова каша на Хумана.Това му харесва в момента на хубавеца, това и яде. Опитах със супички но тотален отказ, отказва дори АМ.
Имам аз обаче една друга чуденка. От известно време наблюдавм сина си без да се вторачвам в него  :wink: гледам как непрестанно си търка ушите, постепенно и апетита намаляше докато на моменти липсваше (той по принцип не с кой знае какъв апетит). Възможно ли е липсата на апетит да се дължи на ушите (в момента са зачервени, едното повече и с малко повече ушна кал)?
Едва в сряда ще сме при частен педиатър за отхвърляне на диагноза отит.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #897 -: Септември 29, 2008, 16:00:16 pm »
Да, ако е отит.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #898 -: Септември 29, 2008, 16:30:13 pm »
Пробвайте-ако забележите нещо, от написаното от мен (като симптоми), не давайте.
Същото важи и за детски плодови млека.

"Ако сутрин давам АМ след сън 200гр,може ли между обедното и следобедното хранене да дам още 100гр АМ,и между следобедното и вечерното още 100гр?"
Дайте 250-300 сутринта.
Да, може да дадете после и 250мл, ако иска.
Мерси докторе,
там е работата,че никога не може да изпие 250-300АМ.Даже и 200 са му много.Над 150 и започва да връща.
Искам един друг съвет сега.
Със суха кашлица беше до вчера,приема сироп Синекод по препоръка на Джипи.В носа Виброцил.Обаче кашлицата се втечни,стана хрипава.Днес ходихме пак на преглед,не откри нищо в дробовете и каза да продължим със Синекод,но да вземем и Зиртек.
Той като че ли от осцилококцинума и хомеожена получи някакъв обрив.Това беше първото което джипито изписа,като настина детето.Кажете ми да взимаме ли този Зиртек.И да сменим ли какпките с Олинт(които вие препоръчвате)или да караме с Виброцила.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #899 -: Септември 29, 2008, 16:44:18 pm »
"...е ли от осцилококцинума и хомеожена получи някакъв обрив"
->Не давайте тези неща изобщо!

Може да слагате САМО Олинт.
Защо кашля? това не знам, за съжаление.
От Зиртек полза никаква.В случая.
От Синекод, щом не се подобрява детето, полза също като че ли няма.

Значи? кашлицата вероятно е бронхитна, със секрети.
Или нещо не чуваме при преслушването ... .

Потърсете свястен педиатър-не избирайте къде е по-близо и да не е скъпо.
Със съжаление трябва да отбележа... . :wink:
« Последна редакция: Септември 29, 2008, 16:45:54 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness