0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
 И така днес ми беше посещението при д-р Стаменов, за да му покажа резултатите от хормоналните ми изследвания, които са наред, слава богу, но споделих, че след менстр. ми все още ми сълзи някакво течение...Той поиска да ме прегледа...И така уж всичко изглеждаше наред и само каза "О о о тук има нещо". Каза, че има някаква малка гънка, която е или полип или адено фиброзо миомен възел/миома/, не съм сигурна че това е правилното наименование, защото поисках да го повтори, но той ми каза, че няма, защото като се разровя в интернет, ще си напълня главицата с излишна информация... Каза, че това засега е само хипотеза, трябва и следващият цикъл да ме проследи, за да каже със сигурност. Той видя, че доста си изкарах акъла, даже го питах дали това е раково състояние, каза ми не. Но аз влязох в такъв филм, рева като луда, страх ме е много...Дали не се умира от това, направо ще се побъркам...
 Тази хистероскопия опасна ли е, дайте по едно рамо, миналите по този път...
Благодаря  :balk_146: :balk_146: :balk_146: :balk_146: :balk_146:
 Питах кое е по-малкото зло - полипа или миомата, док каза, че и двете неща са достатъчно гадни...
 А всъщност незнам дали е миома или миомен възел, има ли разлика?
*
Re: Преживели споделете-адски се уплаших...
« Отговор #1 -: Юни 17, 2008, 22:07:10 pm »
 Сега в ценоразписа на Надежда виждам оперативна хистероскопия-600лв и отстраняване на миомен възел-950 лв, това две различни неща ли са, на мен кое ли ще ми правят, кое е по-страшно...
Извинете ме, адски съм объркана и притеснена...
*
« Отговор #2 -: Юни 17, 2008, 22:10:58 pm »
Мила успокой се-на мен ми е махнат миомен възел 12см. и 5-6 малки и още съм жива.
*
« Отговор #3 -: Юни 17, 2008, 22:32:37 pm »
Не се притеснявай, аз цяла бременност изкарах с миомен възел. Не се шашкай.
*
« Отговор #4 -: Юни 17, 2008, 22:35:19 pm »
Момичета адски ви благодаря за подкрепата, думи нямам, с които да изразя колко съм признателна за подкрепата ви... Досега четох и видях, че се взима и биопсия по време на хистероскопията, защо, може ли да се окаже нещо лошо?
*
« Отговор #5 -: Юни 17, 2008, 22:39:59 pm »
Полипи, миоми , кисти всичко което се премахва оперативно се изследва и хистологично.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #6 -: Юни 17, 2008, 22:42:46 pm »
Ама ти май си чела само лоши неща. Не е приятно да имаш миома, ама не е задължително и да мреш от нея. Успокой се! Майка ми има миома от 27 години, само се следи, няма да се маха оперативно. Имам позната, на която оперативно е премахната миомата, роди си здраво и прекрасно детенце. Тя е добре.
Правих биопсия миналата седмица, но ми взеха тъкан от шийката на матката, понеже ми бяха не добри резултатите от цитонамазката. Никак не ме боля мен лично. Незнам дали е същото и при вземането на тъкан от миома, предполадам. Не се притеснявай, нали се правят тези неща, за да се излекуваме.
Успех ти желая и слушай д-р Стаменов  :D
*
« Отговор #7 -: Юни 17, 2008, 22:46:27 pm »
 А да непременно, той е страхотен.
 Да само лоши неща чета, сега видях някаква статия и за сарком и ужаса вече е пълен...
 Целувам ви...
*
« Отговор #8 -: Юни 17, 2008, 22:50:52 pm »
 Да само лоши неща чета, сега видях някаква статия и за сарком и ужаса вече е пълен...
 Целувам ви...
Май трябва да приключиш с четенето :)
Миома е едно, полип друго , сарком трето и то съвсем различно от първите две неща!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #9 -: Юни 17, 2008, 22:51:10 pm »
 Целувам ви...

Явно не го слушаш, казал ти е право човекът - ако ще четеш, то разумно да е, инак ще се побъркаш. Едно мога да ти кажа, каквото и да четеш за заболяване на тестисите - не се шашкай, няма да те хване  :lol:

Извинявай, че се шегувам, знам, че си притеснена, но не е нужно сама да си причиняваш това, опитвам се да те разведря.  :cuddle:
*
« Отговор #10 -: Юни 17, 2008, 23:14:53 pm »
Искрено ви прегръщам, но аз съм си такава, просто си глътнах граматиката и до следващият преглед ще е все така...
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #11 -: Юни 17, 2008, 23:19:54 pm »
а, още един канцерофоб. добре дошла в клуба. отстрани като гледаш, изглежда много забавно. разбирам какво ти е в главата, но случаят ти не е такъв.
едно нещо ще ти е в помощ - ако питаш лекаря "това рак ли е" и той твърдо ти каже "не" - значи наистина не е.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Преживели споделете-адски се уплаших...
« Отговор #12 -: Юни 17, 2008, 23:30:31 pm »
 Огромно благодаря, ще се опитам да се успокоя, защото просто ще си навредя...
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #13 -: Юни 17, 2008, 23:32:28 pm »
Рени, човека ти е казал да не четеш толкова - повярвай ми прав е. Аз вися по цял ден из нета, ама много стриктно ме следяха лани когато почнах да чета поподробно, за карценомите. Щото границата м/у здравословното осведомяване и леееекинкото вманиачване е много тънка. Аз щото се знам че лесно се впрягам почти нищо не прочетох. Ако и ти си такава като мен - недей. Само си тровиш нервите, пък те ще ти трябват да се справяш с колики, никнещи зъби, ядене-неядене на разни неща и ей такива сладки нещица. Та пази си нервите, щото на твоето бъдещо бебе не му трябва изнервена майка, нали :lol:.
*
« Отговор #14 -: Юни 18, 2008, 10:40:17 am »
Цитат
едно нещо ще ти е в помощ - ако питаш лекаря "това рак ли е" и той твърдо ти каже "не" - значи наистина не е.
Цитат
Той видя, че доста си изкарах акъла, даже го питах дали това е раково състояние, каза ми не.
Той човека е казал ама Рени слуша ли :)
Днес по-добре ли си Рени?
*
« Отговор #15 -: Юни 18, 2008, 18:44:02 pm »
 Сладури много ви благодаря за окуражителните думи, дай Боже по-скоро на всички тук сбъднати мечти, защото просто се съсипваме по пътя на осъществяването им, нека той бъде по-кратък...
 Опитвам се да мисля по-позитивно, но съм същата паника, както Песчек се е описала. От много четене просто си вредя, но какво да направя като ме сърбят пръстите за нета.
 Следващата визита при д-р Стаменов ще е на 19.07, ако тогава се потвърди факта, че ще правим операция, дали ще е проблем дългото отсъствие на екипа там, нали почиват целия август до 10-ти септември, мисълта ми беше няма ли да е фатално там за полипа ли миомния възел ли, каквото и да се окаже?
 И последно да ви питам мога ли да представя копие на всички изследвания в РЗОК за лекарствата или трябват оригинали?
 Прегръщам ви силно...

*
« Отговор #16 -: Юни 18, 2008, 21:32:53 pm »
Хей, по-спокойно! Всичко е под контрол!
За твое успокоение ще ти кажа, че аз моята миома си я отглеждах цели 6 години!
Не се притеснявай толкова - миомите не растат така светкавично!
Важното е, че вече е открита! Един месец не е фатален в никакъв случай! Слушай какво ти казва лекаря! Той ще намери верния път в борбата с твоята миома!
И тя в никакъв случай не е злокачествена!
Успокой се! Радвай се на живота! Чакай си спокойно датите за прегледите!
И не чети толкова щом така се шашкаш, защото миомите са различни - на разчични места, могат да пречат или да не пречат! Така че - няма голям смисъл щом си в добри ръце!
А ти си в добри ръце!
Успех
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."

*
« Отговор #17 -: Юни 18, 2008, 23:46:38 pm »
Искренни целувки и прегръдки, прекрасно е, че ви има...
« Отговор #18 -: Юни 26, 2008, 18:12:11 pm »
Искренни целувки и прегръдки, прекрасно е, че ви има...
Рени,какво става при теб?Четох за твоите притеснения ,надявам се всичко е ок.?  :balk_113: