Дани, тъкмо да ти пиша и видях, че и Мармотче ме е споменала.
Миличка, и аз добре те разбинам. При нас пък беше другата влудяваща крайност - то пък все няма и няма проблем, все изследвания, все добри. И на теб не ти е лесно, все пък нови проблеми
Ние миналата година през април, след като ми се отключи това неприятно автоимунно заболяване, което може да бъде и доста страшничко, се замислихме. Аз се замислих ще бъда ли здрава в бъдеще да се радвам на съпруга си. Как ще протича това заболяване, ще бъда ли пълноценен човек. Стресът пък му влияе зле. Тогава приехме мисълта, че може би няма да имаме собствено дете (не беше съвсем лесно, но не беше и толкова трудно). Сега тук разликата е, че още от началото на връзката ни сме си говорили, че ако се случи така, ще си осиновим, и това мила винаги ме е крепяло. Подадохме си документите и си продължихме живота спокойно. Тук искам да кажа и аз за твоя мъж, че трябва да си поговорите хубаво. Имай предвид, както много сме си говорили тук, че на мъжете им трябва повече време, но понякога и ние се изненадваме как узряват, макар и бавно, за някои неща. Прото му кажи, че и ти искаш да се реализираш като майка, само така животът ти ще е пълен и т.н.
Да ти кажа, направо ме зарадва като писа, че нямате брак. Вземи си кандидатствай за осиновител, то дори и той да иска, пак трябва да кандидатстваш като самотен родител, такъв е законът, щом нямате брак. Хем с него, хем сама - много двойки правят така и това не им пречи, единствено трябва да обмислиш добре нещата като изисквания, защото известно предимство имат семейните двойки.
Уф, толкова неща искам да ти кажа, че мисълта ми тече объркано. Та ние се вписахме като осиновители и решихме без много зор да пробваме единственото, което не бяхме до този момент - ЛИТ, което преди да помогне на мен като с магическа пръчка, помогна на Бени и на Перла в Германия и техните истории ми вдъхнаха надежда да го направим. Лечението не е скъпо, но организационно идва малко сложничко, ако те интересува пиши ми на лични да ти разкажа малко по-подробно.
Целувки и не се предавай в преследване на желанието си да си щастлива! Всички го заслужаваме!