Има хора ,които с години нямат деца - без да ходят в такива клиники !
А и при нас е само година и половина - всички ми казват , че твърде рано за притеснения ,при положение ,че при нас няма явен проблем!
Всички изследвания са ми добри , на мъжа ми също - спермограма е правена и всичко е ОК
Просто нямам овулация.Не, не ми е правила такова изследване за проходимост на тръбите! НО,според нея "явно" няма смисъл от такова .Казва,че всичко ми е наред, и ме уверява,че няма причина да нямаме бебе лятото или есента !!!
Тези хора, дето от години нямат деца и не отиват в клиники по стерилитет, много вероятно биха скъсили малко тези години, ако бяха потърсили помощ на време. Щом не става с години, значи има проблем и обикновените гинеколози не могат да решат проблема, затова си има такива специализирани клиники. Да си заровиш главата като щраус и да се надяваш на чудо с години.... е най- малкото безотговорно. Или пък просто за тези хора, бебето не е преоритет. А може по-късно много да съжаляват за загубеното време, но....то няма да се върне.
Какъв видим проблем очакаваш да имаш? Стерилитета обикновено не е видим, като рана на коляното например.
Не се пият лекарства преди да са направени всички изследвания, за да се установи проблема. Първо диагноза, след това лечение. Не може първо да се пият лекарства, а после да се търси проблема. След като казваш, че уж само нямаш овулация и след като си пила клостил, защо не си забременяла тогава? Заначи проблема не е само там явно. Защо не мислиш за здравето и времето си? Ами клостил не се пие току-така и не се взима повече от 6 пъти в живота. И съвета да изследваш проходимост на тръбите, изобщо не е безмислен, а даже наложителен. Причината при вас, може да е съвсем дребна, но тя първо трябва да се открие, нали?
А, и да, ние не сме лекари, ние просто си помагаме всички тук. И понякога знаем много неща от опит. Защото има момичета тук, които се борят с години и са вече толкова навътре в нещата, повече от един квартален гинеколог. Не титай старило, питай патило.
Никой тук не желае лошо на другия, всички ние тук сме обединени от една цел, да имаме деца. Няма място за сръдни.
А, и стерилитет се не лекува със спокойствие, защото до сега всички да бяха забременели и този сайт нямаше да съществува.
Никой никого не плаши тук. Да се лекуваш, да се изследваш и да решиш проблема, това не е плашене, а една стъпка към така желаното бебе.
Още много мога да пиша, ама ще се въздържа. Защото като че ли ми се струва, че няма много смисъл.
Желая ти успех. Дано гинеколога ти от Бургас, реши бързо проблема при вас.