Д-р Birdie, моля за съвет!
Днес бяхме на преглед при частен педиатър. Поводът беше друг, но между другото лекарката установи, че на детето отзад на тила в дясно е по-мека главичката. Показа ми-пръста при натиск хлътва. Според нея трябва да даваме по 3 капки Вигантол 15 дни и след това да продължим по 2 капки, като периодично се проверява дали се втвърдява главичката. Фонтанелата се е затворила. Според Вас не е ли твърде много тази доза? Малкият е изключително на кърма, но по съвет на педиатъра в болницата която родих давах Вигантол след като детето навърши месец в продължение на около месец по 2 капки. Обясни ни, че след като започнем да излизаме активно навън и времето е хубаво, няма нужда да се дава. Роден е 3150, а на последната консултация на 05.07.2010 беше 7100
В интернет прочетох за симптоми за рахит и може да се каже, че почти всички ги имаме. Изпотяване на крачетата и главичката отзад /това е от скоро/, Стряска се от нищо /това е от как се е родил/. От една две седмици забелязвам, че има нещо като тик. Не знам как да го обясня....все едно съм му дала нещо много гадно за ядене и се потриса
Иначе е доста жилав, още от раждането почти сам държи главичката си изправена. От доста време се обръща по корем сам. Всички казват, че изглежда по-голям за възрастта си, дори и педиатрите които са го преглеждали.
От изчетеното в интернет, оставам с впечатление, че предозирането с вит. Д е също доста опасно, така че в момента съм доста притеснена и не знам как да постъпя.