От родилния дом си повръщаше след всяко ядене. Кога по-малко, кога повече...
В края на първия месец получи разстройство - най-вероятно вирус. Аз реших че няма да предприемам нищо. Все пак ми е второ дете и при това доста запечено. Реших че когато се омърлуши, има признаци на обезводняване или поне нещо друго освен разстройството, тогава ще го водя на лекар. Дохранвам с АМ от раждането. Та в този период дохранвах с лечебни млека. А и всеки ден е имало и период от 6-8 часа, когато не ака, после му идва музата...
Ами разтройството продължи доста дълго. 2-3 седмици. На моменти е имало и по 30 изхождания на ден. Не винаги съвсем воднисти. По-скоро кашести. После понамаляха. Стана горе-долу по едно изхождане на ядене.
Тогава не заради разтройството, а заради повръщането реших да пробва с НА млекото. Взех Аптамил НА и всичко се оправи. После пробвах с Аптамил комфорт. Ама пак нещо не ми хареса и останахме на ХА.
И досега си има някаква алергия, макар и по-слаба. И тя е само към пилешките и телешките продукти. Всичко друго си е ОК. Затова твърдя, че не е било рефлукс, а АБКМ.
Не е задължително и при вас да е така.
Ако пробваш с ХА мляко, знай че то е горчиво на вкус. Да не те учуди. Това е защото белтъка там е разграден.