0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Цервикална слуз и забременяване
« Отговор #40 -: Януари 13, 2009, 16:21:07 pm »
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=0&b=111
 Някой да има мнение за това масло от пупалка?
« Отговор #41 -: Януари 14, 2009, 09:56:26 am »
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=0&b=111
 Някой да има мнение за това масло от пупалка?
Преди малко открих , че масло от пупалка и масло от вечерна роза е едно и също. Така че приемам мнения и за вечерната роза. :)
« Отговор #42 -: Януари 14, 2009, 12:00:45 pm »
Интересна статия :)
Аз дори не бях чувала за такова масло, но ми стана интересно.
А дали може да се намери в аптеките, че досега не съм го виждала?
Но за маслото от ленено семе определено знам че има ефект и е добро за поддържане на имунната система.
Ние с мъжо пием витамини А, Е и аз фолиева киселина, просто профилактично.
Но за билки и природни продукти, докато нямам много инфо не смея да опитвам.
[/url][/url]
*
« Отговор #43 -: Януари 14, 2009, 17:21:00 pm »
Аз малко се отдалечавам от темата на последния пост, но във връзка с този линк http://www.biberonbg.com/info/plan_za_zabremeniavane.htm с плана за забременяване искам да ви попитам какво ще означава :

"Когато тестът стане положителен (става въпрос за теста за овулация), правете секс три последователни дни, пропуснете четвъртия ден и го направете още веднъж на следващия ден. После спрете! Оттук започва чакането."

Ей това после спрете какво означава - да не правиме секс до настъпване на меструация ли  :ask:
Според вас възможно ли е секса след овулация да навреди на имплантацията например?

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #44 -: Януари 14, 2009, 17:30:00 pm »
Според мен значи че е приключил фертилният период и секса не е задължителен.И немисля че секса пречи на имплантацията,но все пак след овулация трябва да сме по-внимателни завсеки случай :D Успех
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #45 -: Януари 15, 2009, 08:06:18 am »
Имплантациата е 7 до 10 ден след О.
Така, че кекса след О. не пречи.  :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #46 -: Януари 15, 2009, 09:16:53 am »
Ами честно казано и аз все си мисля, че не би трябвало да пречи. Все пак в миналото не са следели овулация и не са се събразявали с това кога да правят секс и кога не, а са имали по 3 и повече деца.
Не разбирам защо трябва да е толкова сложно  :?
 :oops:
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #47 -: Януари 15, 2009, 09:25:16 am »
Ами преди всичко е било различно.Чист въздух, истинска храна.Сега като си помисля какво ядем и какво дишаме лошо ми става всичко това се отразява зле на организма ни,ама това е положението :?
« Отговор #48 -: Януари 15, 2009, 10:43:40 am »
Здравейте момиче, отдавна не съм влизала във форумите, поради празници и пътувания. Но ето, че пак съм на линия.
Този месец нищо не съм следяла и нищо не съм записвала в календара, защото пътувах и сметнах за добре да започна отново със следене на Ову и то много по-сериозно, отколкото да чакам 15-16 ден. Почвам с тестове и мерене на БТ, както и сиропа за кашлица и към него мисля да добавя Геритамин, защото и той помагал!
Някой забременял ли е със следене на ЦС? Или с пиене на сиропа?
Чакам мнения и пожелавам успех на всички!
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #49 -: Януари 16, 2009, 07:51:15 am »
Здравейте момиче, отдавна не съм влизала във форумите, поради празници и пътувания. Но ето, че пак съм на линия.
Този месец нищо не съм следяла и нищо не съм записвала в календара, защото пътувах и сметнах за добре да започна отново със следене на Ову и то много по-сериозно, отколкото да чакам 15-16 ден. Почвам с тестове и мерене на БТ, както и сиропа за кашлица и към него мисля да добавя Геритамин, защото и той помагал!
Някой забременял ли е със следене на ЦС? Или с пиене на сиропа?
Чакам мнения и пожелавам успех на всички!
Не те съветвам да пиеш сироп за кашлица, ако не ти е предписан от лекар.
Колкото до Геритамина и неговият прием не е безобиден. Вит.А напр. може да увреди ембриона при бременност.
Каквото и да решиш - първо се консултирай с лекар и разпитай какви рискове има при начална бременност

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #50 -: Януари 16, 2009, 09:13:11 am »
 Геритамин може да пиеш само до овулацията.
*
« Отговор #51 -: Януари 19, 2009, 09:14:11 am »
По въпроса с лекарствата - наложи ми се тия дни да пия антибиотик заради настинка и от тогава цервикалната слуз е неознаваемо много. До преди миналия месец ми се появяваше белтъкообразна всеки път по време на ову и после изчезваше. Миналия месец никаква я нямаше, а сега я има постоянно. Но явно лекарствата влияят на количеството. И все пак колкото и безобиден да е сиропа за кашлица е лекарство - аз не бих рискувала без консултация с лекар.
*
« Отговор #52 -: Януари 19, 2009, 18:29:48 pm »
Здравейте и от мен! Не съм много добре запозната, но все пак ако става въпрос за препарати, втечняващи секрети в човешкото тяло, трябва да се търсят такива с гуаифенезин. Не знам до каква степен могат да навредят, добре е все пак да се консултираш с лекар. Лошото е, че в България не се внасят такива лекарствени средства, но открих една темичка за мъжки стерилитет - ставаше въпрос за вариране на вискозитета на спермата, та там Мели беше изнесла списък с препарати с гуаифенезин, можете да погледнете. И аз малко като удавник за сламка се хванах и почнах да търся медикаменти точно с тази съставка. И открих: Рефезин сироп на "Софарма". Пуснете на гугъла, има още инфо за тази съставка. Дано да съм била полезна! Успех!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #53 -: Януари 20, 2009, 08:26:36 am »
Здравейте и от мен! .........
Мерси за информацията - не знаех, че на нашият пазар има вече медикамент с гуаифенезин.
Благодаря ти мила, беше интересно за мен  :D

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Домашни методи за подобряване на цервикална
« Отговор #54 -: Август 05, 2010, 09:52:29 am »
Здравейте :),

Открих следната информация в един сайт и ще направя общ превод, оставям и оригинални текст:
какви са другите възможни начини за подобряване на Цервикалната слуз?
What are some other possible ways to improve cervical mucus?

Пиене на много вода заедно с другите методи подпомага ЦС.
Понякога се дава естроген,  за да подпомогне прудукцията на ЦС, въпреки че някои специалисти имат противоречива информация относно неговите ползи, особено когато се дава с сlomid. Някои естествени начини включват ядене на солени храни като пуканки например - ЦС е много солена, вземането на масло от билката вечерна роза
evening primrose oil, избягването на млечни продукти, (те изтъняват ЦС), яденето на много бейби морковчета, избягването на антихистамини, а също и високи дози витамин С.Друга препоръка с нарастваща популярност е пиенето на сок от грайпфрут, за да се подобри или нарастне ЦС. Трябва да се внимава със сока от грейпфрут, когато се взима с други медикаменти( примерно това не се препоръчва при вземането на лекарства за високо кръвно).
Моя добавка - сока от грейпфрут усилва действието на много лекарства.
Естрогените си намират в различни естествени продукти - например масло от ленено семе.

Дано ви е полезна информацията.
Поздрави  и успехи на всички
Drinking plenty of water should always be considered in addition to any other therapies one might try. Estrogen is sometimes given to help mucus production, though doctors have mixed opinions of its benefit, especially when used with Clomid (and some suggest using Tamoxifen instead of Clomid). Injectable gonadotropins used for controlled ovarian hyperstimulation often have a positive effect on cervical mucus as well. Some home/natural remedies include eating salty foods such as popcorn (mucus is very salty), taking evening primrose oil, avoiding dairy products (they can thicken mucus), eating lots of baby carrots, and also avoiding antihistamines, including high doses of vitamin C. Another suggestion that is increasing in popularity is to drink grapefruit juice in order to improve or increase the amount of cervical mucus. If one is on prescription medications, it is a good idea to look for warning about grapefruit juice consumption (it isn't recommended with several medications for hypertension, for example).

« Отговор #55 -: Август 09, 2010, 09:58:43 am »
До сега само веднъж съм забелязала, че имам цервикална слуз :oops:
5 години пиех противозачатъчни. След като ги спрях и с мъжа ми решихме да си имаме дете, тогава цикъла ми се разби и аз започнах много да се интересувам от всичко свързано с бебеправенето :oops:
Не искам да пия никакви хапчета, а искам цикъла ми да се оправи :? Как да стане това? Може ли някой да ми даде съвет?
Ходих на лекар и тя ми каза, че съм здрава 8O и че като мине 1г. тогава да се притеснявам и да правя хормонални изследвания!Дали да не се посъветвам и с друг лекар?
« Отговор #56 -: Август 09, 2010, 10:58:28 am »
Здравейте,
имам няколко въпроса, които ме мъчат 8O относно ЦС
Имам само 2 дни ЦС и това според мен са дните преди и след ову-то - това възможно ли е?
Тоест имам на 12 ден от цикъла и на 16 ден, а смятам че овуто ми е на 15 ден.
Ову-то си я идентифицирам на база на предшестваща силна болка в яйчника, която трае около 1 ден преди предполагаемата овулация.
преди няколко дни имах за първи път и положителен резултат от теста за ову.
този месец пих гуафанезин, но не открих видими промени в ЦС.
 Другия ми въпрос е относно вида на ЦС
Това, което съм виждала по разни клипчета и снимки сякаш е по-различно от моето. Моето прилича по-скоро на желе и белтък, който е по-твърд.
моля ви да споделите субективни усещания.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #57 -: Август 09, 2010, 13:20:30 pm »
Ако нямаш ЦС - това може да означава че няма и О.
Моя съвет е да мериш БТ и да правиш тестове за О. поне 2-3 МЦ. ако няма О. - отиваш на лекар. Ако има О., но пак няма достатъчно ЦС - пак отиваш на лекар  и споделяш с него. И ние помагаме с каквото можем :)

Обикновено  във фертилните дни - това са 2-3 дни преди О. деня на О. и 1 ден след нея - ЦС става по-обилна, по-течна и разтеглива, прозрачна - прилича на белтък на яйце. Влагалището се усеща влажно

Ето тук съм писала за ЦС.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=43094.0

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #58 -: Август 18, 2010, 15:31:35 pm »
Момичета,

Само искам да ви споделя по повод на цервикалната слуз, че моята значитело се увеличи след като започнах да пия по 3 чаши чай на ден.
Пробвайте! Аз пия бял равнец и жививляк по една чаша три пъти на ден.
Мисля че всеки друг чай би имал подобно действие.

Надявам се този месец, да се хлъъъъъъъъъзнат точно където трябва юнаците :lol:

Успех!
*

delfinche

• 213
  • чакам те ангелче мое
« Отговор #59 -: Август 18, 2010, 18:36:45 pm »
Привет момичета !Optimistka,консултирала ли си се със специалист за чая и неговото действие! :)