0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Цервикална слуз и забременяване
« -: Юни 07, 2008, 20:05:59 pm »
  Отдавна се каня да пусна тази тема. :oops:
 Според вас на какво може да се дължи оскъдната цервикална слуз , около дните на овулацията и при правене на секс? Все пак това е гостоприемната среда на сперматозоидите , в която се увеличава преживяемостта им, а при мен почти няма такава. Забелязах , че тя започна да липсва , точно когато започнахме опитите, може би от притеснение дали ще стане. Сериозните опити започнахме от януари 2006 година и така си караме до сега.
 Какво да направя?
« Последна редакция: Юни 07, 2008, 20:07:32 pm от fatalwoman »
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
Re: Цервикална слуз и забременяване
« Отговор #1 -: Юни 07, 2008, 20:16:44 pm »
При мен съвсем изчезна , откакто започнахме със стимулациите .
Когато пия Клостил , съвсем пресъхвам  8O направо ужас !
Със серпафара нямам цервикална слуз , но поне не ми е така сухо .
« Отговор #2 -: Юни 07, 2008, 20:19:06 pm »
 Ами и аз съм така. Аз вече втори месец съм на Клостил. :?
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #3 -: Юни 07, 2008, 20:30:13 pm »
и аз  го забелязх ,че при мен  беше така-отдадох го на напрежението ,притеснението  и "задължителния секс"-знаете за какво говоря -психологическите  фактори  несъмнено оказват влияние .Иначе и аз бях на клостил и не съм се замисляла/и питала/ дали и той влияе

« Отговор #4 -: Юни 07, 2008, 20:41:29 pm »
 А как разрешихте проблема? Клостила влияе на цервикалната слуз и на лигавицата.Проблема е там , че при мен тя е доста оскъдна още много преди да започна да пия Клостила.Несъмнено е обаче , че церв. слуз има огромно отношение към забременяването.

« Отговор #5 -: Юни 07, 2008, 21:06:46 pm »
http://www.biberonbg.com/info/plan_za_zabremeniavane.htm
Ето един линк към статия, в която се говори за този проблем, но доколко е сериозна тази информация незная.
« Отговор #6 -: Юни 07, 2008, 22:00:26 pm »
 Някой пробвал ли е със сироп за кашлица?
« Отговор #7 -: Юни 08, 2008, 14:10:26 pm »
Здравейте момичета,доки този месец ми изписа клостибегит да стимулираме овуто и пукането на фоликулите,и на мен ми направи този месец впечатление че нямам цервикална слуз,а преди това си я имах по 2 дни дори.Смятам като отида този месец при доки и да го попитам защо такак се получава!
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #8 -: Юни 08, 2008, 14:31:27 pm »
Някой пробвал ли е със сироп за кашлица?
Аз пиех Мукосулван , но при мен нямаше ефект .

*

maeto

• **
  • 62
  • Стреми се към целта, но не я преследвай. (А. Фюрст
« Отговор #9 -: Юни 08, 2008, 21:46:52 pm »
Здравейте аз също четох,че клостила можелда причини намаляването но цервикалната слуз!Но пък би трябвало и това да си има някакво решение.
:):):)(inlove):)
Потребностите на душата раждат приятелството, потребностите на ума - уважението, потребностите на тялото - желанието. А трите потребности заедно раждат истинската любов
« Отговор #10 -: Юни 08, 2008, 22:57:36 pm »
Ето какво казва д-р Даскалов за приема на клостилбегит
Цитат
Приемането на Клостилбегит означава, че би следвало да се направи вътрематочна инсеминация, задължително след обработка на еякулата, защото той като антиестроген /препарат действащ против естрогените - жеските полови хормони/, намалява значително пропускливостта на маточната шийка и влошава качествата на ендометриума /вътрешната покривка на матката/, така че не Ви препоръчвам приеманто му.
« Отговор #11 -: Юни 10, 2008, 11:03:42 am »
Ето какво казва д-р Даскалов за приема на клостилбегит
Цитат
Приемането на Клостилбегит означава, че би следвало да се направи вътрематочна инсеминация, задължително след обработка на еякулата, защото той като антиестроген /препарат действащ против естрогените - жеските полови хормони/, намалява значително пропускливостта на маточната шийка и влошава качествата на ендометриума /вътрешната покривка на матката/, така че не Ви препоръчвам приеманто му.

И се оказа , че този месец лигавицата ми е много тънка. Преди никой док. не ми е споменавал такова нещо.
*

rez

• *
  • 29
  • вече сме трима
« Отговор #12 -: Юни 10, 2008, 11:59:20 am »
Здравейте момичета,

имате ли представа какво спомага отделянето на церв. слуз?
« Отговор #13 -: Юни 10, 2008, 13:43:02 pm »
Малко по-напред в темата
Цитат
http://www.biberonbg.com/info/plan_za_zabremeniavane.htm
Ето един линк към статия, в която се говори за този проблем, но доколко е сериозна тази информация незная.
« Отговор #14 -: Юни 10, 2008, 16:35:13 pm »
И аз имам такъв проблем,при това без да съм пила Клостил. Пиех Мукосолван в онези дни, когато все още опитвахме по ест.път. Действаше добре.
*

rez

• *
  • 29
  • вече сме трима
« Отговор #15 -: Юни 10, 2008, 16:41:06 pm »
А този проблем няма ли връзка с нивото на някой хормон, което пък да е препратка към някакъв дисбаланс? :?
« Отговор #16 -: Юни 10, 2008, 21:16:38 pm »
  Цервикалната слуз е спомагателен фактор при определяне на овулацията. Само по нея, не може да се съди има или не такава.   
Цервикалната слуз е специфична течност, която се изработва от шийката на матката и е необходима, в частност, да поддържа живота на сперматозоидите, намиращи се в женските полови пътища. Тъй като средата във влагалището е кисела – цервикалната слуз има среда, която защитава сперматозоидите от смърт. Също така цервикалната слуз е необходима за движението на сперматозоидите. Функциите й напомнят на функцията на семенната течност на мъжете. Самата цервикална слуз по време на менструалния цикъл се изменя под въздействието на хормона естроген. Преди овулацията слуз не се изработва или се изработва много малко, по-късно отделянето й се увеличава, а най-близо до овулацията, т.е. когато има най-голяма възможност за зачатие, слузта става по-рядка, напомняща белтък на яйце. Ако слузта е недостатъчна, или тя не е с правилната консистенция, няма да има оплождане, тъй като сперматозоидите ще загинат, или не могат те да достигнат маточните тръби, където произтича оплождането. Цервикалнат слуз е важен фактор. 

Четох , че при липса на цервикална слуз се прилагали терапии с естрогени.
*

Sof

• 1084
  • Непоправим ОПТИМИСТ!
« Отговор #17 -: Юни 11, 2008, 08:43:36 am »
Темата и мен ме вълнува. При мен ЦС е оскъдна, въпреки че изобщо не съм пила Клистил. По едно време също четох за сиропа за кашлица и пробвах да един цикъл, но не забелязах да има някакво подобрение. Единствено този месец, след като лекувах гъби, забелязах че ми се появи ЦС... но пък сега ме е обхванало едно течение. Този път като отида на доки да ме провери, ще попитам и за ЦС от какво се влияе, и ако има вариант за подобряване на състоянието, ще помоля да ми предпише нещо.

Когато животът ти поднесе лимони, поръчай си текила и сол и ми се обади!
*

rez

• *
  • 29
  • вече сме трима
« Отговор #18 -: Юни 11, 2008, 13:38:53 pm »
sof, моля те да споделиш после с нас какво ти е казал доки. аз преди няколко месеца имах отчетлива церв. слуз, както е описана в календара-първо белтъкообразна, а след това кремообразна. но от няколко месеца белтъкообразната почти не се появява. е, вероятно се дължи на неуспешно ин витро, но все пак би трябвало да влезе в норми. лек ден на всички
*
« Отговор #19 -: Юни 11, 2008, 15:26:26 pm »
Здравейте, днес докато се рових из нета намерих една статия рдоста ме заинтригува и реших да я споделя с вас :
В много книги пише, че спермата оцелява в продължение на 5 дни, а яйцеклетката – 24 часа. Технически погледнато е вярно (и е нещо, с което трябва да се съобразявате ако НЕ желаете да забременеете), но в действителност повечето сперматозоиди ще загинат само след 2 часа, ако няма благоприятстваща оплождането цервикална слуз, в която да плуват. Те ще се опитат да се изкачат до матката, изчерпвайки всичките си сили, и няма да успеят. Яйцеклетката пък живее само около 12 часа, така че не може да чака дълго. Сега разбирате колко е важна цервикалната слуз! Никога няма да успеете да забременеете със сперма, която преживява само 2 часа и яйцеклетка,к оято издържа само 12 часа. Тази информация е наистина само за да ви накара да се почувствате по-добре, ако опитвате да забременеете отдавна и всичките ви изследвания за стерилитет са нормални. Ако този план не подейства в продължение на 3 месеца и наистина сте го спазвали стриктно, си купете обикновен сироп за кашлица (например Мукосолвaн или който и да е друг, на който пише, че е ОТХРАЧВАЩ) и взимайте по една доза всеки ден, за предпочитане няколко часа преди секс, като започнете от 10-ти ден до деня след като тестът за овулация стане положителен. Сиропът ще помогне всички секрети в тялото ви да станат по-течни, в това число и цервикалната слуз (наистина, не са ли ужасни някои от подробностите, свързани с правенето на бебе). А по-течната цервикална слуз ще позволи на сперматозоидите да преживеят около два дни и да се изкачат до матката, където ще са готови да посрещнат яйцеклетката по време на 12-часовия й живот.
Забележка относно CLOMID (Clomiphene) – това лекарство, давано на жените с проблеми в зачеването, предизвиква изсъхване на цервикалния секрет в 25% от случаите. Ако забележите такъв ефект, започнете да взимате сиропа за кашлица и се консултирайте отново с лекаря си да се уверите дали наистина е необходимо да го пиете. Ако овулирате по естествен път и нямате документиран дефект в лутеалната фаза, най-вероятно изобщо нямате нужда от CLOMID.