Зайо, много съжалявам, че си попаднала на некоректна лекарка. И аз вчера се борих с хормоните. Реших, че след като 5 пъти съм давала по 100 лева за тях, веднъж може и касата да ти ги даде.
Първо минах през личната. Тя ми знае проблема и почна да разправя да съм ходела във Варна, че била чула, че в тамошната болница ставали много бебета
После ми разправя, че най-добре на кални бани да отида, после се шашна, че ставам на 30 тая година, присети се, че и дъщеря й ставала на толкова и ми показа десетина снимки на внучката си
Даде направление за гинеколог, отивам на горния етаж - нито лекарката, нито сестрата можеха правилно да прочетат имената на хормоните, нито знаеха, че се поемат от касата. Аз се поразлютих и взех да им цитирам наредби, извадиха една мазна папка и от нея един лист с разпечатани изследвания, поемани от касата. Шрифтът сигурно беше 4 или 5 и понеже не могат да го разчетат, си мислят че моите хормони ги няма
Показах им ги, но след това почна разпитването - що ми трябвали. Почвам аз с всичките си диагнози - поликистоза, луф синдром - гледам не зацепват. Казвам: имах киста 7/8 см. Лекарката ми вика - Лъжеш ме
Трябва да е била в милиметри, не в сантиметри
Видях, че така няма да стане, сложих си трагичната физиономия и им казвам - ми аз такова, от две години не мога да забременея. Като се разнежиха медицинските ни светила и веднага почнаха да попълват. Казва ми докторката - до
6 хормона имам право да ти пусна (то и на бланката толкова място има точно). Сега ме е яд, че само 5 си поисках, трябваше да изкрънкам и едно TSH наново, видях му кода после, ама реших, че предпочитам да ми е чиста съвестта и не го дописах саморъчно.
Та, зайо, пиши й името на тая, ако не успееш да направиш нещо друго, поне дружно да я порицаем в интернет пространството...