Много време мина откак пуснах тази тема. За това време много неща преосмислих, осъзнах и преживях
засега първичната рана на детето ми. В началото на пътя ми към Никола - дълбоко вярвах, че той е дете точно като всички останали. После осъзнах, че е различен, но бях решила, че ще успея да го накарам да се почувства като всички останали. Още по-после, приех, че той винаги ще е различен и това го прави уникален. Сега за мен той е единствен.
Днес пиша и то точно в тази тема, защото днес за първи път прочитайки тук изключително грозни изказвания за осиновените деца, аз се засмях... Ама съвсем искрено.
Днес осъзнах, че изобщо не ме интересува какво казва някои или какво си мисли за осиновените деца. Освен, че не ми дреме, ме разсмива, а това означава, че съм уверена майка. Божке, след 3 години доживЕхме
Това означава, че вече мога ефективно да защитя сина ми от подобни реплики и да му обясня, че ще има неща, които неговия ум никога няма да побере и СЛАВА БОГУ!
Пиша това до другите осиновили мами, които вероятно отдавна са стигнали дотам, дето съм аз сега, но искрено съм щастлива от лекотата, която чувствам сега. Сто процента ще има бъдещи реплики и изказвания, които отново ще ме нараняват заради НиколА-та, но основното няма да се изгуби