0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #200 -: Юни 16, 2008, 21:29:33 pm »
Да споделим и ние с бебо. Днес след много чудене кога ще ни се случи, стигнахме и до феталната морфология. Той шавал много, но аз не усещам всичко. За пръв път чухме сърцето му-тупка силно и много бързо :heartbeat:. Наистина страхотно преживяване. Отново търсихме доказателство за пола му и за малко беше момиче :kickgirl:, но после с общи усилия решихме, че това, което се вижда си е съвсем мъжко :kickboy:. Сега имаме една снимка на два крака с дупе и нещо по средата :D
Каквото и да е, важното е ТО да е добре. :D
*
« Отговор #201 -: Юни 16, 2008, 21:39:38 pm »
Да споделя и аз, днес бях на фетална морфология и бебка е изостанала с 10 дена, много ме притесни това, както преди си вървеше по-напред, сега изведнъж е изостанала :(
Иначе си била съвсем наред и пропорционална. Лекаря ме успокои, че и аз не съм била особено едра.
На всичко отгоре ТСХ ми е паднало за 2 месеца от 1 на 0.4. Аз естествено навързах всичко и спирането на фраксипарина и това ТСХ, не знам дали наистина всичко е свързано или просто съвпадат събитията по време, та едва ще дочакам срещата с д-р Владимиров в петък.
*
« Отговор #202 -: Юни 17, 2008, 09:55:05 am »
Каквото и да е, важното е ТО да е добре. :D
Фейт, радвам се, че всичко е наред!!! Наистина най-важно от всичко друго е бебо да е добре!!! Аз също все още не съм го усетила, въпреки че много се въртяхме при последното УЗИ, като явно любима поза за сега ни е с дупето нагоре  :oops:
Симба, дано няма място за притеснения, стискам ти палци за петък!!!
« Последна редакция: Юни 17, 2008, 10:00:16 am от dianka »
« Отговор #203 -: Юни 17, 2008, 11:51:57 am »
Симба, поне за ТСХ-то да те успокоя. Моето преди да забременея беше към долна граница, а след забременяването удари земята, вкопа се чак - апаратите не го хващат, 0.05, че и под него (<0.05). Консултирах се точно с трима ендокринолози, които ме успокоиха, че това не е толкова важно, важното е ФТ3и ФТ4 да са в норма - тях пуска ли ги? При мен бяха над норма и ми беше малко терсене да не се наложи лечение, но сега са слезли под и дано се задържат така. Казаха ми, че ТСХ ще си остане така ниско. Не е проблем и не се налага лечение. При бременност често ставало така.
Фраксипаринът и аз го спрях внезапно по други причини и си мисля, че не е проблем, въпреки че фибриногенът ми е малко над норма. Кръвооттокът нали ти го гледаха и е наред? Д-р Сигридов ме успокои, че ако има някакъв проблем, ще се види на УЗ.
За размерите също не се притеснявай, нали знаеш, че са плюс/минус. Освен това на различните апарати докторите мерят различно, мен ми се е случвало в два поредни дни различни отклонения да ми дадат. Те затова са тези плюс/минус, не се притеснявай въобще!

Благодаря ти, Бени!

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #204 -: Юни 17, 2008, 12:17:17 pm »
Stivarip,леко раждане.

Симба-не се тревожи да мерките чак толкова.Това е много относително.Жори го измериха 2600 няма и 10 дни преди да се роди,а той се роди 4045гр.Разликата е огромна.
<br />
*
« Отговор #205 -: Юни 17, 2008, 13:43:32 pm »
Stivarip,леко раждане.
Вчера си взех резултатите от ТСХ 0,68  при реф. ст-сти 0,35-5,00. Доки каза, че е добре, за съжаление не успях да се срещна или свържа с Тодорова, но ще й пиша на мейла. Тия дни трябва да пусна и контрола на НК клетките. Също така си пуснах и вагинален секрет, за мое успокоение.
А какво значи, че плацентата е предна, това опасно ли е? И за 3 седмици съм се сдобила с малка раничка 8O
На вчерашната ФМ всичко беше ОК, бебо е пораснал, а доктора 20 мин. не може да го снима, не седи мирно диването, ми то ко да очаква човек от мъж. :lol:
Касиииииииииии, бе може и да спечелиш, ма има още надежда, другия месец съм пак на ФМ :wink:
*
« Отговор #206 -: Юни 17, 2008, 14:41:59 pm »
Симба-не се тревожи да мерките чак толкова.Това е много относително.Жори го измериха 2600 няма и 10 дни преди да се роди,а той се роди 4045гр.Разликата е огромна.
z22, наистина е била огромна разликата.
Благодаря ви за успокоителните думи момичета.
Но аз снощи се притесних още повече като сравних вчерашните мерки с резултати от измервания от преди 18 дена, ами то излезе, че почти не е мръднало детенцето :( и рано сутринта бях при лекаря, който ми следи бременноста във Варна, от него са и предишните измервания. Той явно ги мери по-ларж. Излязоха почти точно за седмицата. Получих едно успокоение и от него :) Иначе кръвоток, плацента, всичко си било наред и нямало причина да изостава.
Но ми е свито под лъжичката де, ама вие ме разбирате :)
FreshBreeze, много внимателно следях темата за хиперфункцията на щитовидната жлеза дето я беше пуснала. И на мен така ми беше обяснила еднокриноложката, че няма проблем ако е ниско ТСХ по време на бременност.
FT3 ми e 3.05, а FT4 е 11.75, те са се запазили близко до последните изследвания и бях решила да не обръщам внимание на ТСХ. Но след вчера така успях да навържа нещата, че в съзнанието ми всичко доби доста драматичен вид.
Пожелавам на всички спокойна и безпроблемна бременност, и леко раждане :)
« Отговор #207 -: Юни 17, 2008, 15:34:21 pm »
Пими не се притеснявай !!!!!Всички тия апарати дето гледат и мерят имат % грешка която е минимална ,но ако плода изостава малко и се прибави и грешката си става сума колкото да ти изкара акъла.......важното е да се развива нищо че изостава ,ще навакса по късно с растежа ........ :P
Момичета с напредване на бременоста става все по-трудно да се изчислят размерите на плода та и грешките нарастват .За това колкото се може по спокойни и по философски приемайте нещата (е поне се опитайте )за да може максимално да си помогнете !!!!!
На всички който очакват скорошна среща с рожбите си пожелавам леко раждане и бързо възстановяване!!! :P
*
« Отговор #208 -: Юни 17, 2008, 19:58:46 pm »
Stivarip,леко раждане.
Вчера си взех резултатите от ТСХ 0,68  при реф. ст-сти 0,35-5,00. Доки каза, че е добре, за съжаление не успях да се срещна или свържа с Тодорова, но ще й пиша на мейла. Тия дни трябва да пусна и контрола на НК клетките. Също така си пуснах и вагинален секрет, за мое успокоение.
А какво значи, че плацентата е предна, това опасно ли е? И за 3 седмици съм се сдобила с малка раничка 8O
На вчерашната ФМ всичко беше ОК, бебо е пораснал, а доктора 20 мин. не може да го снима, не седи мирно диването, ми то ко да очаква човек от мъж. :lol:
Касиииииииииии, бе може и да спечелиш, ма има още надежда, другия месец съм пак на ФМ :wink:
Мари добре дошла в синия отбор :wink:
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #209 -: Юни 17, 2008, 22:57:26 pm »
А какво значи, че плацентата е предна, това опасно ли е?
Mary предна плацента означава на предната стена, а не превия, която е опасна. Плацента превия означава, че плацентата е разположена под бебето. Когато е там има опасност да прокървиш при контракции, а и няма как да се роди бебето преди плацентата. Затова е задължително секцио.
Всичи останали положениея на плацентата не са опасни. В началните месеци може да е ниско плацентата, но ако не е точно под бебето ще се вдигне с увеличаването на матката.
Но предна означава, че е на предната стена. Нямат опасения, че е ниско, не са казали превия, така че всичко е идеално.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #210 -: Юни 18, 2008, 00:10:42 am »
Здравейте,мили момичета! :cheerleader:
Понеже и аз минах през тези тревоги с "изоставането" на плода още в първите седмици и ми изправиха косата,а и до последния преглед бебка все си вървеше с 1 седмица назад(вече си е наваксала),искам да ви успокоя.Точно тук в "Зачатие" някой(извинявам се,че не си спомням кой точно беше :oops:) ми изпрати това:

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/674/37/

Така,че,ако можете опитайте се,макар и да е почти невъзможно,да не се тревожите много...Знам,че е трудно,но трябва да сме спокойни,за да се чувстват и бебчетата добре! :bighug:
Моята плацента в началото също беше много ниска,но вече се е вдигнала и е предна.Доколкото знам,това не е проблем.Единственото е,според мен е,че не се очертават ясно крачета и ръчички,когато бебето се протяга и "разхожда" по коремната стена,както е при задна плацента например. :babyflips: Но и така си се вижда и усеща доста добре preggo
Стискам палци  :crossfingers: всичко да е наред и всички да износим и да родим живи и здрави нашите дългоочаквани рожбички! Дай Боже!!!
« Последна редакция: Юни 18, 2008, 00:18:27 am от kameto79 »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #211 -: Юни 18, 2008, 09:46:06 am »
Някой знае ли нещо за Stivarip? Надявам се всичко да е минало добре.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #212 -: Юни 18, 2008, 10:22:55 am »
а за mimi26
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #213 -: Юни 18, 2008, 10:24:41 am »
а за mimi26
Мими вчера беше на линия и беше 3 в 1 :)
« Отговор #214 -: Юни 18, 2008, 11:43:41 am »
Момичета,незнам дали тук трябва да питам. От два дена имам леки болки ниско долу в корема,все едно че ще ми идва и все едно нещо иска да излезе.И по две-три контракции на ден.Плюс ръчкането на бебка по цял ден.Дали не тръгва вече да излиза??? 8O Имах и течновато жълтеникаво течение и се притеснявам дали не ми изтича по малко амниотичната течност. Док каза,че трябва да удържа,засили ми хапчетата,но аз се притеснявам..
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #215 -: Юни 18, 2008, 12:40:01 pm »
а за mimi26
Тук съм, още 3 в 1  :wink:. Полежах малко в болницата, за да ги позадържим да вляза в деветия и устискахме положението. Пуснаха ме да си почина и утре пак на преглед, да видим как е разкритието - увеличило ли се е (беше 3 см).
Според док съвсем скоро ще се гушкаме. Стискайте палци.
*
« Отговор #216 -: Юни 18, 2008, 12:42:45 pm »
а за mimi26
Тук съм, още 3 в 1  :wink:. Полежах малко в болницата, за да ги позадържим да вляза в деветия и устискахме положението. Пуснаха ме да си почина и утре пак на преглед, да видим как е разкритието - увеличило ли се е (беше 3 см).
Според док съвсем скоро ще се гушкаме. Стискайте палци.
Мими стискай още малко :) а като дойде момента леко раждане!
« Отговор #217 -: Юни 18, 2008, 13:01:17 pm »
Мацки здравейте!!!Кога за пръв път може да се усети бебето.Аз съм в 14-та седмица.Май досега нищо не съм усетила а прегледите ми са нормални.
*
« Отговор #218 -: Юни 18, 2008, 13:43:03 pm »
Мацки здравейте!!!Кога за пръв път може да се усети бебето.Аз съм в 14-та седмица.Май досега нищо не съм усетила а прегледите ми са нормални.
Аз го усетих в 17г.с.
*
« Отговор #219 -: Юни 18, 2008, 13:59:20 pm »
Днес влизам в 17 г.с., преди 2 седмици усетих нещо като гъделичкане на корема слизайки от автобус и от тогава нищо. В понеделник на ЖК такива ритници раздаваше докато го гледахме на ехографа с доктора, а аз нищо неусещах. Явно още му е широчко и има място  :lol: