0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #120 -: Юни 10, 2008, 15:25:23 pm »
Здравейте мили момичета!

Аз не пиша редовно, защото всичко значимо вече съм го писала и засега не се случва нещо ново. Само си дебелея и ви следя изкъсо.
От снощи съм се шашнала- усетих много леки придърпвания ниско долу (може би в матката) и ми е странно от какво може да са. Не съм правила нищо по-различно отколкото предния ден. Днес съм на работа и пак продължават придърпванията, без никакви други признаци. По принцип в четвъртък съм си на редовна ЖК и се чудя има ли повод за притеснение или аз съвсем съм станала параноичка. То не може да не те заболи тук и там по време на бременост. Нали? Ама пусто притеснение, понеже досега нищо не ме е боляло, изведнъж се замислих....А може и матката да се оголемява....Абе, големи глупости пиша...С две думи исках да ви се оплача и да чуя вашето мнение.
Усмихнат ден на всички! :D
« Отговор #121 -: Юни 10, 2008, 15:59:23 pm »
Добре дошли на новите бременелки :D
scarlet, може да пиеш Но-шпа за спазмите. Но е добре да се консултираш и с Док преди четвъртък. Да си спокойна.
*
« Отговор #122 -: Юни 10, 2008, 16:06:50 pm »
Девойки, проблем.  Току що си получих резултатите от профилактичните изследвания на НК клетки в Плевен и освен обичайното имам и още едно заключение, непонятно за мен:

3.   Лимфопения с гранулоцитоза

Това е в заключение на Флоуцитометрична ДКК: Ly   15.72   %    Mo   3.89   %     Gr   77.23   %   Eo        %. 

Референтни стойности няма и не знам до колко това е сериозно и дали е необходимо да се прави нещо.  Лимфопенията ми е ясно как да боря, но гранулоцитозата що за феномен е и какви са му импликациите?  Някой има ли повече информация?  Благодаря предварително.
Моята ДКК също е с главата надолу-но причината никой не може да я каже.
Бях и при имунолог и при хематолог и при ендокринолог и незнам при още кой не бях и това е.
Колко са ти НК клетките?
Моите бяха завишени.
Ако искаш ще ти дам референтните стойности.
И моите лимфоцити са понижени през ден ги изследвах в 4 различни лаборатории-и ми дадоха следните резултати-веднъж 8,друг път 32,след това 12,след това 9.
А какво казва за тях гинекологът ти?
Имаш ли придружаващи заболявания?
« Отговор #123 -: Юни 10, 2008, 16:13:03 pm »
Колко са ти НК клетките?
Моите бяха завишени.
Ако искаш ще ти дам референтните стойности.
И моите лимфоцити са понижени през ден ги изследвах в 4 различни лаборатории-и ми дадоха следните резултати-веднъж 8,друг път 32,след това 12,след това 9.
А какво казва за тях гинекологът ти?
Имаш ли придружаващи заболявания?

Завишени са си, откакто ги изследвам все така.  От началото на бременността намаляват и сега са малко над 16% само.  И лимфоцитите ми са все понижени.  От Плевен препоръката (преди тази рамърдана ДКК) е само за Аспирин протект и вливания на Интралипид.  НК клетките по малко намаляват, лимфоцитите по малко се вдигат, но още не са в норма.  На гинеколожката още не съм показала, а и се съмнявам тя да има становище жената (тя е против всякакви вливания и Аспирина така или иначе :)).  А заболявания нямам, здрава съм като кон и така си е от край време.  Чудна работа...
« Отговор #124 -: Юни 10, 2008, 16:15:01 pm »

mpia, с теб сме с един и същ термин, поне според датата на ПРМ :).  Явно и други общи неща имаме :).
*
« Отговор #125 -: Юни 10, 2008, 17:29:27 pm »
Принцеска, и аз съм с Лимфопения с гранулоцитоза. Имуноложката при д-р Владимиров ми обясни, че било нормално това, след като правя вливания на имуновенин. Щом лимфоцитите падат, нещо друго се качва - при нас гранулоцитите (от там гранулоцитоза). Левкоцитите = гранулоцити + моноцити + лимфоцити = 100%. Общо взето ми беше казано да не ги мисля много, много и така. Само все още НК-то следя (което продължава да е високо) :)
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #126 -: Юни 10, 2008, 20:25:10 pm »
Лошото е,че пак съм си завъдила някакви гадни гъбички,а откъде,като секса е табу,незнам?!Изписаха ми Гинопаверил.Някой ползвал ли го е по време на бременност,че аз малко се притеснявам?
Гъбичките се завъждат при промяна на киселинността. Те си се самозавъждат и без мъжът ти да ти помага със забежки... Това в рамките на шегата, разбира се.
Аз съм слагала Гино Паверил с предишната бременност. Нямах никакви проблеми. Едно е сигурно - по-добре е да ги лекуваш. Това няма да се отрази на бебето.
А за притесненията... ннам. Щеше да е странно да не ти пука, нали.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #127 -: Юни 10, 2008, 22:50:30 pm »
shushy добре дошла в темичката! Лека и безпроблемна бременност до края!
tini за раждането съм се спряла на Селена засега.
kameto79 радвам се, че всичко е наред с бебка. А за гинопаверила и аз съм чувала, че не вреди на бебето.
Tamara кога ще е събитието при вас, ако не те притеснявам с въпроса де?

*
« Отговор #128 -: Юни 10, 2008, 23:27:25 pm »
Teoxa а защо се налага секцио при теб? Аз искам да родя секцио но тук май не дават избор, ако може нормално, нормално както лекаря ти прецени, никой не пита пациента .При нормално раждане все се притеснявам за бебка.
*
« Отговор #129 -: Юни 11, 2008, 12:50:42 pm »
Kameto79, аз слагах Гинопеварил 10 дни заради Candida Albicans, но при мен наистина се налагаше, защото числото на гадината беше повече от 10 на 5 степен. На 4 ден получих леко зацапване, но започнах Магнерот и отшумя. Лекарката ми каза (след като ме прегледа), че вероятно се е получило от самите гъбички. Иначе те задължително трябва да се лекуват, много по-опасно е да си седят вътре  :x
Само ме притесни това, че докторката ми каза, че щом веднъж са се завъдили, най-вероятно през цялата бременност ще ме тормозят  :x
« Отговор #130 -: Юни 11, 2008, 13:44:43 pm »
Момичета,много ви благодаря за отговорите! :bighug: Предишния път ги излекувах с Макмирор за 10 дни,дано сега за 3 дни с Гинопаверила да успея да ги махна! :crossfingers:
А случайно да можете да ми препоръчате,къде бих могла да отида за запис на тонове? Защото на ЖК явно нямат такъв апарат и ми казаха,че само ако имат съмнения,тогава изпращали за запис,а пък Д-р Сигридов,на който естествено напълно вярвам,ми каза съвсем други неща - че трябва вече да се записват венъж или два пъти месечно,а след 37 г.с.-всяка седмица!Иначе трябва да ходя по болниците и сигурно да си плащам,ама ако се полага по ЗК,защо не го правят на ЖК ??? Жалко,че не го прават в ЦРЗ "Надежда"- там щеше да ми е най-спокойно и сигурно...
*

krasiko

• 412
  • Щастлива мама на двама
« Отговор #131 -: Юни 11, 2008, 13:51:13 pm »
Благодаря ви момичета !
Лека и безпроблемна  на всички !
   :bighug:

« Отговор #132 -: Юни 11, 2008, 14:03:53 pm »
А случайно да можете да ми препоръчате,къде бих могла да отида за запис на тонове?

В Токуда правят и струва 15 лв.  Отиваш на 2 етаж, в АГ частта, записваш се, плащаш и си чакаш реда.  Не зная обаче дали се полага по ЗК.
*

Tamara

• 1662
« Отговор #133 -: Юни 11, 2008, 14:09:27 pm »
Аз не си спомням с Марио да съм правила запис на тонове. Но със сигурност в Тина Киркова има такова нещо и има много жени пред кабинета. Когато ходих веднъж в поликлиниката единственият лекар, който ме прие беше Мишел. Той ми пусна тоновете на самоя ехограф. Ама това беше 12 седмица. Не съм сигурна, че е същото и защо е този запис също не знам.
Единственото, което със сигурност знам, че тази бременност направих една камара повече изследвания от предишната. И всичките са кое от кое по-добре да се направят. Още една камара фетални не направих. Ама вече ми писнА.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #134 -: Юни 11, 2008, 14:18:13 pm »
Аз не си спомням с Марио да съм правила запис на тонове. Но със сигурност в Тина Киркова има такова нещо и има много жени пред кабинета. Когато ходих веднъж в поликлиниката единственият лекар, който ме прие беше Мишел. Той ми пусна тоновете на самоя ехограф. Ама това беше 12 седмица. Не съм сигурна, че е същото и защо е този запис също не знам.

Това не е същото.  Записът, който правят от около 8 месец нататък всяка седмица има прогностичен характер, с продължителност от 1 седмица.  Така може да се предвиди, ако се налага по-рано да се предизвика раждане.
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #135 -: Юни 11, 2008, 14:19:33 pm »
В Тина Киркова правят запис на тонове. 15-20 мин. на първия етаж. Отиваш на регистратурата, казваш, че си за тонове, дават ти една бележка и чакаш. По-добре по-рано, особено в жегите, че има и навалица. Безплатни са тоновете. Повечето лекари пращат в каря на бременноста, а ако минеш термина, т.е. преносваш - всеки ден!
*

Tamara

• 1662
« Отговор #136 -: Юни 11, 2008, 14:25:30 pm »
Записът, който правят от около 8 месец нататък всяка седмица има прогностичен характер, с продължителност от 1 седмица.  Така може да се предвиди, ако се налага по-рано да се предизвика раждане.
А с какво е по-различен от това, което се вижда на екрана? Нали един и същи лекар ги гледа.
Т.е. освен една крива има ли нещо друго, което се вижда на този запис, а на екрана няма да се види. Аз не че си спомням какво точно се виждаше, но бяха самите тонове, пулс... и освен това имаше още нещо нещо на екрана за кръвообръщението.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #137 -: Юни 11, 2008, 14:47:54 pm »
Добре дошли на новите бременелки! :welcome_1:

Момичета, понеже работех в лаборатория, знам от докторката  там, че при бременност гранулоцитите се увеличават, за сметка на лимфоцитите и моноцитите, така, че не се притеснявайте!
« Отговор #138 -: Юни 11, 2008, 15:21:29 pm »
А с какво е по-различен от това, което се вижда на екрана? Нали един и същи лекар ги гледа.
Т.е. освен една крива има ли нещо друго, което се вижда на този запис, а на екрана няма да се види. Аз не че си спомням какво точно се виждаше, но бяха самите тонове, пулс... и освен това имаше още нещо нещо на екрана за кръвообръщението.

Не знам, но знам, че тоновете, които следят в напреднала бременност не се улавят в начална, когато пък сме слушали и гледали пулс на екрана.  Затова си мисля, че са две различни неща.  А и този прогностичен аспект, за който ми каза лекарката в Токуда, него го няма като ни пускат просто да чуем сърчицето.

Добре дошли на новите бременелки! :welcome_1:

Момичета, понеже работех в лаборатория, знам от докторката  там, че при бременност гранулоцитите се увеличават, за сметка на лимфоцитите и моноцитите, така, че не се притеснявайте!

Everton, много благодарим за това уточнение.  Така е по-спокойно.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #139 -: Юни 11, 2008, 15:23:22 pm »
Честито на всички нови бременелки! Лека и безпроблемна бременност! :D

Момичета, а вие как разбрахте, че имате гъбички? :oops: Извинявам се за тъпия въпрос, ама аз от край време си имам разни течения, които обаче не са гъбички и не ги лекувам. Сега положението е същото. Даже бих казала, че течението се позасили. Имаше си го още от самото начало на бременността и Док знае за него, но нищо не сме предприели. От друга страна пък някъде четох, че дори и да има някакво течение, то се лекува в края на бременността, тъй като шансовете да се появи отново са големи. Дали не трябва да говоря с него да направим все пак микробиология, как мислите? 8O

По въпроса със записа на тонове - досега нито на ЖК, нито при д-р Владимиров сме правили такова нещо...изобщо не знаех, че трябва 8O