0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

assya_g

• 168
  • мама на нинджи
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #220 -: Юни 18, 2008, 14:05:41 pm »
Здравейте момичета. Аз съм леко притеснена - от тази нощ имам остри болки ниско долу от двете страни (преобладаващи в ляво). Интересното е, че като седя нищо не ме боли, а като стана и започват болките. След 2 часа съм на ЖК, но ще се побъркам до тогава. Дали е нормално?
*
« Отговор #221 -: Юни 18, 2008, 14:07:13 pm »
Дано не ни се скарат другите мами тука  :D Лично аз от време на време усещам нещо, сякаш ми прескача някой мускул на корема, но това е само като съм легнала, по 1-2 пъти на ден. И съм сигурна, че не са газове  :oops: А вече съм в 17 седмица. Иначе в бг-мамата има много изписано за това, ако искаш се поразрови.
« Отговор #222 -: Юни 18, 2008, 14:16:02 pm »
   Ася здравей, не съм разбрала, че си бременна  :D Честито.

Аз имах такива болки особено от ляво. Болката не се повлияваше от нош-па и от магнезия, доктора ми каза, че е най-вероятно от разтягането на матката. Болката на моменти от ляво беше толкова режеща, че ако не беше от тази страна като нищо бих си помислила, че ме боли апендисита /не че знам как боли, но...  :lol:/ Болката не беше постоянна и понякога спираше за седмица и пак се появяваше. После изчезна. Но непременно се консултирай с лекаря.

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
*
« Отговор #223 -: Юни 18, 2008, 14:37:00 pm »
а за mimi26
Тук съм, още 3 в 1  :wink:. Полежах малко в болницата, за да ги позадържим да вляза в деветия и устискахме положението. Пуснаха ме да си почина и утре пак на преглед, да видим как е разкритието - увеличило ли се е (беше 3 см).
Според док съвсем скоро ще се гушкаме. Стискайте палци.

Ние ще стискаме палците а ти стискай кълките и дръж здраво мъниците още малко вътре на топло.
*
« Отговор #224 -: Юни 18, 2008, 14:37:32 pm »
 mimi26 , леко раждане и най-сладките бебета! Всичко ще е наред:)
marinalz  аз усетих бебето за първи път към 18-та седмица може и 19-та да е било!Бъди спокойна и лека бременност!
*

julia_m

• 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
« Отговор #225 -: Юни 18, 2008, 15:58:26 pm »
Мацки здравейте!!!Кога за пръв път може да се усети бебето.Аз съм в 14-та седмица.Май досега нищо не съм усетила а прегледите ми са нормални.
Аз го усетих в 17г.с.
А какво усещате? В смисъл какво точно е чуството, интересно ми е, защото все ми се струва, че и аз усещам по малко бебока, ама знам ли-дали не си внушавам :) :oops:
Днес с док дебнахме на ЖК да видим в кой отбор сме, ама бебчо така се беше свил, всичко събрало между крчетата и нищо неможахме да видим :)
*
« Отговор #226 -: Юни 18, 2008, 16:04:52 pm »
При мен беше все едно никакъв муслул отвътре ми трепери, като леко потупване. Някои казават че го усещат като че рибка ти плува в корема:) незнам как ще го определиш ти
« Отговор #227 -: Юни 18, 2008, 16:09:32 pm »
Мацки здравейте!!!Кога за пръв път може да се усети бебето.Аз съм в 14-та седмица.Май досега нищо не съм усетила а прегледите ми са нормални.
Аз го усетих в 17г.с.
А какво усещате? В смисъл какво точно е чуството, интересно ми е, защото все ми се струва, че и аз усещам по малко бебока, ама знам ли-дали не си внушавам :) :oops:
Днес с док дебнахме на ЖК да видим в кой отбор сме, ама бебчо така се беше свил, всичко събрало между крчетата и нищо неможахме да видим :)

Аз го усетих чак в 20 г.с., след като се съсредоточих известно време над усещанията си в тази част на тялото.  Веднъж усетено обаче, се разпознава безпогрешно.  Като потупване е, както е казала sany.  Някой го беше определил като да си потупаш бузата с върха на езика, само че в корема :).  С времето става по-осезателно и видимо.
*
« Отговор #228 -: Юни 18, 2008, 16:16:47 pm »
и аз усетих бебка в 18 - 19 седмица, отначало като потреперване, много рано сутринта. после спрях да усещам каквото и да било, след седмица вече по- отчетливо отново потреперване, като балончета, които се пукат. отначало и аз си мислих, че обърквам с газове, но чувството е по- различно и когато след още седмица - две започнах да усещам крачетата - ами убедих се, че не било газове :)
едва 22 - 23 седмица започнах да усещам осезаемо ритничетата. все пак всичко е индивидуално, така че спокойно, вътрешното усещане ще ви подскаже кое точно движение е на вашето злато :)
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #229 -: Юни 18, 2008, 16:36:50 pm »
Mimi26, не им даваме на твоите сладки бебчета да излизат още :D Стискай ти зъби, ние ще стискаме палци да се позабави раждането още мъничко :crossfingers: :bighug:

Аз усетих бебчо за първи път 17г.с. Чувството беше точно като къркорене на червата, но ниско в корема. Вечер, когато бях много отпусната, на тихичко, без странични дразнители го усещах от време на време как мърдоли, но много-много леко, буквално като гълеличкане :D А мъжа ми нон стоп като си е вкъщи и го подслушва. Разказва ми всеки път за поведението му. Понякога рита много и се чува шумно плацикане на вода, друг път тихичко, както казва той: "Все едно нещо подрежда", все едно си подреждало стаята... :D :D :D Но определено усеща присъствието на тати, когато полегне над корема ми и започне тихичко да му мърморка нещо :D Голяма забава :D
*
« Отговор #230 -: Юни 18, 2008, 16:50:52 pm »
Тамара, много ти благодаря. Значи няма място за безпокойство.

При мен беше все едно никакъв муслул отвътре ми трепери, като леко потупване.
И аз така го усещам.
« Отговор #231 -: Юни 18, 2008, 17:26:43 pm »
Тамара, много ти благодаря. Значи няма място за безпокойство.

При мен беше все едно никакъв муслул отвътре ми трепери, като леко потупване.
И аз така го усещам.

И аз така, бих го оприличила също на пулсиране на вена, но на големи интервали. Аз го усетих точно като навърших 17 г.с. - Джули, точно както си ти сега :D Но е нормално да е до 20 г.с. за първо бебе и зависи от много неща, къде е плацентата, телосложение и пълнота и т.н.

П.С. Преди две вечери пък така риткаше, че ми подскачаше корема в легнало положение :lol: Днес пък на УЗ краката му бяха отляво, а не отдясно, където ги усещах досега, и въпреки че ритал здравата, не усещах.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #232 -: Юни 18, 2008, 17:43:36 pm »
Аз го усетих за първи път в 17та седмица.
Чуството беше като къркорене, но различно от това на корема. По-късно, към 20та седмица вече се усещаха и виждаха ритничетата, като си сложа ръката на корема и го усещам и с дланта си.
*
« Отговор #233 -: Юни 18, 2008, 18:03:43 pm »
Аз го усетих точно като навърших 17 г.с. - Джули, точно както си ти сега :D Но е нормално да е до 20 г.с. за първо бебе и зависи от много неща, къде е плацентата, телосложение и пълнота и т.н.

хихи и аз точно като навърших 17 г.с.
Онзи ден доки тъкмо ми обясняваше, че някъде към 20-22 г.с., ще усетя бебо и аз като се изцепих, че от 17г.с. вече го усещам и той се учуди. 8O Вика ми, че така пише в дебелите книги. Е па явно, аз не се ръководя по тях. :lol: Явно вече в 20-22 г.с. ще се усеща ясно и отчетливо движенията.
Иначе преди го усещах само в дясно, а от няколко дни вече го усещам по в средата. Това явно се дължи, че беше в десния рог, а сега е по порастнал и завладява повече територия. :lol: :lol:
*
« Отговор #234 -: Юни 18, 2008, 20:27:22 pm »
И аз така в 17г.с. усетих бебка за първи път. Беше като гъделичкане в началото и по-малко с времето се засилват усещанията. Сега лудува много, прави някакви акробатики из корема ми, предимно вечер като си легна. Баща и казва, че като се развихри и усещал как се мърда матрака на спалнята :lol: Интересно е, а и така съм по-спокойна, като е кротичка започвам да се притеснявам, така че по-добре да ритка :D

Mary, честити ти сини пантофки! :D
Това явно се дължи, че беше в десния рог, а сега е по порастнал и завладява повече територия. :lol: :lol:
Като гледам свикваш вече с идеята, че ще е юнак :P

« Отговор #235 -: Юни 18, 2008, 21:15:43 pm »
И аз така в 17г.с. усетих бебка за първи път. Беше като гъделичкане в началото и по-малко с времето се засилват усещанията. Сега лудува много, прави някакви акробатики из корема ми, предимно вечер като си легна. Баща и казва, че като се развихри и усещал как се мърда матрака на спалнята :lol: Интересно е, а и така съм по-спокойна, като е кротичка започвам да се притеснявам, така че по-добре да ритка :D

Mary, честити ти сини пантофки! :D
Това явно се дължи, че беше в десния рог, а сега е по порастнал и завладява повече територия. :lol: :lol:
Като гледам свикваш вече с идеята, че ще е юнак :P

Точно и аз такова гаделичкане усетих в началото... към 17 г.с. седмица беше а сега и ние сме едни спортисти че понякога оставам без дъх и често се случва да ходя с изкривен на една страна корем след това на другата и така докато се налудува малкия ни разбойник татито умира да се смеее :D
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #236 -: Юни 18, 2008, 22:21:58 pm »
При мен и двата пъти усещането беше като че нещо ми се движи по червата. Само 'дето това, което се движеше все се движеше на едно и също място - по 4-5 пъти един след друг.
С Марио бях в болница и по цял ден си нямах друга работа освен да си мисля за него и го усетих в 14 седмица. А сега и това. Нали казват, че второто се чувства по-рано а и знам какво е.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #237 -: Юни 18, 2008, 23:15:47 pm »
 Момичета при вас кога се появи коластрата  :ask: аз вече всяка сутрин сменям оцапани тениски с които спя , и то доста големи петна :oops: гледам се продават някакви капачета така да се изразя :oops:да не се цапа бельото някой има ли някаква идея дали е удобно това :oops:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #238 -: Юни 19, 2008, 06:38:41 am »
движенията на бебето ги усетих много рано ,когато влезнах в 4 месец,но в началото бяха доста нередовни и леки

за киластра.....при някоиу се поевява още в 6 месец при някои след раждането.....индивидуално е......иначе на АВЕНТ и други фирми  имат  едни подпълнки,и тампочета точно за тази цел
*
« Отговор #239 -: Юни 19, 2008, 06:43:35 am »
Момичета при вас кога се появи коластрата  :ask: аз вече всяка сутрин сменям оцапани тениски с които спя , и то доста големи петна :oops: гледам се продават някакви капачета така да се изразя :oops:да не се цапа бельото някой има ли някаква идея дали е удобно това :oops:

Вики, на мен например нищо още не ми е потичало, мисля че е различно при всяка жена.
Да продават подплънки за сутиен, моя приятелка казва че й били удобни.