0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Тема на бременните N 26
« -: Юни 04, 2008, 17:51:51 pm »
Честита нова тема, с пожелания за свежи попълнения и здрави бъдещи мами.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Тема на бременните N 26
« Отговор #1 -: Юни 04, 2008, 17:58:27 pm »
Честита нова тема и от мен!
Дано се напълни с много нови мами и
« Отговор #2 -: Юни 04, 2008, 18:02:35 pm »
Честита нова темичка.Нека все повече бремелинки се запишат тук и да се раждата живи и здрави бебчета . :D

за основаване на фонд за ин-витро - подпиши се и ти  http://www.bgpetition.com/asistirana-reproduktsia/index.html
*
« Отговор #3 -: Юни 04, 2008, 18:07:54 pm »
Честита нова тема и от мен! Всички момичета от форума да се преместят в нея  :wink:
Пожелавам на всички бъдещи мами спокойна бременност и здрави бебчета накрая!
Аз като гледам на мен май това ще ми е последната бременна тема...
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #4 -: Юни 04, 2008, 18:09:08 pm »
Честита нова тема. Здраве и късмет на всички бъдещи майки!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #5 -: Юни 04, 2008, 18:32:36 pm »
Да ни е честита новата темичка.

Да поставя един въпрос като за начало. Днес ходих на един от честите си прегледи напоследък. Утайката ми е 60 8O, а хемоглобинът-87. Това е грозен резултат. Аз по принцип съм си с нисък хемоглобин-под 120, но този резултат заплашва бебето, а и на мен с малко ми се размина болницата. Договорих се да ходя на дневен стационар, а решението, което док ми предложи е Венофер. Ще ми вливат всеки ден по една доза. Някой да е запозанат с това средство и дали има резултат?
Пия желязо и витамини, изобщо правя каквото трябва, но не мога да ям месо. Не е от каприз-просто организмът ми не го мели, не го усвоява.
*
« Отговор #6 -: Юни 04, 2008, 18:44:42 pm »
Честита нова тема! Много здраве и късмет на всички бременни и пожелавам да има много нови попълнения тук!

Faith_hope
, наистина ти е доста нисък хемоглобина, но защо не пуснеш и само желязо, за да видиш дали е в норма, тъй като казваш, че пиеш железен препарат, а хемоглобина очевидно не се повлиява. Може да не е желязодефицитна анемия.
А за утайката, мисля че нямаш основание да се притесняваш. В една тема Мели беше казала, че при бременност тя може и да стигне и до трицифрено число.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #7 -: Юни 04, 2008, 19:56:19 pm »
Честита ни нова темичка! Дано я напълним с много хубави новини и емоции! И да си пожелаем да посрещнем много нови бъдещи мами! :D

Stivarip, пожелавам ти леко раждане, никакви безпокойства и едно здраво, хубаво бебче на 16.06  :D
Много благодаря за информацията за Токуда. На мен ми е доста раничко да мисля за раждането, но доста мои познати са раждали там и са изключително доволни. Бях се насочила натам, но тези цени малко ме обезпокоиха...но може би пък си заслужава.

Faith_hope, дано скоро се оправят нещата с теб и се похвалиш с хубави резултати на следващите изследвания! Успех!  :crossfingers:
« Отговор #8 -: Юни 04, 2008, 20:10:57 pm »
Много нови попълнения и много задрави бебенца да ни радват!!!
*
« Отговор #9 -: Юни 04, 2008, 23:08:57 pm »
Честита нова темичка!!!
Бързо да се напълни с много мами и бебета!!!
И всички да сме здрави!!!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #10 -: Юни 04, 2008, 23:35:32 pm »
Tamara, понеже казах, че ще ти пиша за Анти Д-то...
Знам, че по каса се полага, ставало е дума тука из форума. Sia e спец. Ти питаше специално за Тина Киркова. Ами аз си я платих след раждането, независимо, че ми беше първо, защото част от сестрите там са макаци /не заради резуса/, а е доста трудно да се разбереш с тях - само се почесват и се тупат в гърдите /не викат у-у-у-у поне/, а имаш на разполижение 72 часа. През това време може и да не успееш да извикаш на среща в "джунглата" шефа, нито никой и да ги попиташ аджеба като се полага, защо трябва да си я платиш. А може и изобщо да не се сетиш за тая ампула, те - евентуално.
Слава Богу, поне в аптеката им я имаше, когато аз раждах /няма и година/. А сега незнам как е. Но си спомням, че при аборта ми, освен че ми я забавиха с 24 ДНИ, да, ДНИ, то и я намериха трудно. Тогава я плати шефа на клиниката, където следяха бременността ми до аборта. Плати я, щото се бяха о..ли яко. А аборта го правих в Шейново, по точно абразиото след аборта. Там изобщо ме изпъдиха и преди аборта и след това като псе, каква ти Анти Д...Всъщност, за да съм коректна, ще кажа, че сестрите, администрацията, анестезиолога бяха свръх любезни и симпатчини, негативно се изказвам само за правещата абразиото, позната ми лекарка, "близка" уж...
Та, като ти казах да разузнаеш, имах предвид да си подготвена, а и да подготвиш екипа и лекаря си - да са ня линия с полагащата се Анти Д без хър мър и макашки и всякакви маймунски изпълнения.

Поздрави и много успех!
« Последна редакция: Юни 05, 2008, 00:05:34 am от Nina »
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #11 -: Юни 04, 2008, 23:41:13 pm »
Договорих се да ходя на дневен стационар, а решението, което док ми предложи е Венофер. Ще ми вливат всеки ден по една доза. Някой да е запозанат с това средство и дали има резултат?
не мога да ям месо.

Чувала съм за него. Аз имах такъв хемоглобин след раждането. За малко да ми влеят друг такъв препарат ТОТЕМА, но пих феро-фолгама три дни и хемоглобина ми се качи над 100 и лекарите мирясаха. Ако ти предложат ТОТЕМА мога да ти ги дам, за да помогнат на теб поне. Консултирай се с док. Успех!

*
« Отговор #12 -: Юни 05, 2008, 01:03:02 am »
Честита нова тема и от мен дано все по-вече бременни да идват тук! Аз да ви кажа немога да се спра да купувам разни неща за бебето, само в бебешки магазини влизам и съм много щастлива. Макар майка ми все да мърмори че не било хубаво,( то аз заради такива суеверия не смея да си подстрижа косата  8O.)ама за нещата за бебето държа аз да си ги харесам.
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #13 -: Юни 05, 2008, 07:07:05 am »

Честита темичка и от мен!
  Нека се напълни смного нови мами ,
много здрави бебчовци  ,и леко бременеене на всички!!!
 :D :D :D :D :D

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Юни 05, 2008, 07:14:43 am »
Faith_hope,za SUE 60......може да е от самата бременност,при бременност СУЕ дава лъжлив висок резултат,в крайните месеци може да стигне дори до трицифренно число.Мопето СУЕ се движи в граници (70-80).
За да се изключат другите евентуални причини се изследва С-реактивен протеин,той дава много по-точна информация и се гледат левкоцити и други показатели.

за хемоглобина,наистина е много нисък,и трябва да се вземат мерки,но задължително трябва да се изследва серумно желязо(за да се види от къде идва тази липса на хемоглобин) и да се комсултираш с хематолог.
« Отговор #15 -: Юни 05, 2008, 08:30:50 am »
Честита темичка - да се напълни с много бременелки и бебенца.
И на мен може да е последна тая темичка,но ще надничам,живот и здраве, и след това.
Faith_hope,за хемоглобина ти препоръчвам рецептата на моя наблюдаващ лекар.И при мен се оказа,че не усвоявам белтъчините от месото и въобще от храната. Така,че се пооправих с прием на желязо+протеини.Протеините-тези,дето ги пият мъжищата във фитнес клубовете за трупане на мускули.Обаче вършат чудесна работа.
Токуда мн бързо реагира с вдигане на цени :o. Дано не ги вдигнат и в другите болници.Аз съм възмутена от Тина Киркова-исках да разгледам въпросните стаи ВИП,и ми се правят на важни.А чувам,че въобще не били ВИП като ВИП.Дали си заслужава да се бориш за тях и да търсиш връзки да се настаниш там?!?!
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
« Отговор #16 -: Юни 05, 2008, 08:41:39 am »
Относно Токуда аз също си мислех да раждам там, даже вчера имах час за насрочване на секциото. Само че не отидох, защото предишния път при първото си посещение много се разочаровах. Д-р Диков, при който се бях записала, ме прие много набързо, обясни ми как в момента се грижат много добре за мен и той нищо повече не може да направи, ако ми се появят усложнения да не им се обаждам, че нямат патология. Що се отнася за раждането аз най-добре било да се запътя към МД, не съм била за Токуда, защото нямали реанимация  8O . и ако направя усложнения, (каквито се очакват от мен) не могат да ми осигурят необходимите грижи. И това за сума от над 2 000 лв. Така че май пак ще си раждам в Шейново. Преди две години там се отнасяха много добре към мен, единствено мога да се оплача от мизерните условия в отделението. Някой мои познати, които раждаха там се оплакаха отношението от на санитарките и акушарките, но аз лично не съм имала проблеми. Този път ще се пробвам да си запазя от т.н. ВИП стаи. Но и да не успея, 5 дена някак си ще ги изтърпя, не е чак толкова фатално. Важното е детето и аз да сме добре.

« Отговор #17 -: Юни 05, 2008, 10:43:16 am »
Здравейте и от мен в новата темичка :cheerleader:
Да се напълни с много нови бременни момичета и много приятни емоции на всички,очакващи своите рожби!Да са ни живи и здрави всички очаквани и вече появили се бебчета!
Оле,честито!!! :bighug:
Да са ви здрави и много послушни малките юначета!!! :bori_015: :bori_002:Дано съвсем скоро да сте си всички заедно вкъщи! Желая ви от сърце само прекрасни и незабравими мигове занапред!А на теб-бързо възстановяване и целувки!!!
Бъдете много здрави и щастливи! :bighug:
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #18 -: Юни 05, 2008, 10:48:36 am »
Аз не мога да се оплача от Тина Киркова по отношение на условията. Стаите са чисти, с две легла, моята беше от големите, банята и тоалетната са също чисти и ремонтирани. И си мисля, че това е най-малкия проблем за който може да се тревожи някой. Пет дни не са чак толкова много и ще издържиш, Teoxa. Когато родих аз, наплива беше голям, но тъй като настаняването е според часа в който си родил /както знаем, д-р Стаменов изражда рано, рано  :wink:, успях да взема такава стая. Условето беше да успея да стана от леглото, за да ме предвижат, което беше и мотивацията ми да се стегна и да стана.

Gabi32, аз ли съвсем изкукуригах, та не знам, че си бременна  :oops: или ти изобщо не говориш затова и аз съм забравила :wink:. Леко раждане, поздравявам те за решението.  :D

*
« Отговор #19 -: Юни 05, 2008, 10:52:54 am »
Честита нова темичка! Да се напълни с много нови бъдещи мами, лека и спокойна бременност на всички и безпроблемна щастлива среща с бебоците!

Момичета, изпаднала съм в чуденка, на прегледа преди седмица док каза, че бебка се е обърнала вече с главата на долу, а вчера бях на преглед при другия док от ЖК и той каза, че главичката и била на горе, възможно ли е това, така сама да се обръща?