0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Момичета, току що разбрах, че за моето лечение според доц.Конова , ще е необходимо вливане интравенозно на гама-глобулин преди и по време на следваща бременност.
Ще съм много благодарна на момичета, който са минали през тази процедура да ме осветлят малко,преди да се реша на това лечение.
Искам да знам всичко времетраене, пари и т.н.

:help:
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Гама-глобулин преди и по време на бременност
« Отговор #1 -: Февруари 01, 2006, 09:33:42 am »
Интравенозното вливане на Имуновенин интакт (гама-глобулин) е манипулация, която продължава около 3-4 часа. Най-често д-р Конова предписва ( по мои наблюдения) 30 ампули за едно вливане. Цената на 1 ампула е 12-13 лв. Разтварят се в банка физиологичен разтвор. След вливането трябва да се полежи час-два защото може да се получи главоболие или гадене. Пие се много вода. Трябва да се следи скоростта на вливане, защото ако е по-голяма е възможно да се получат нежелани реакции.
За повече инфо питай д-р Конова или виж в страницата (http://www.immunelab.info/repro/display.php?page=home).
Или ми пиши на лични.
Успех
*
« Отговор #2 -: Февруари 01, 2006, 09:46:36 am »
Поема ли здравната каса част от тези разноски?
*
« Отговор #3 -: Февруари 01, 2006, 10:40:20 am »
Касата не поема нищо от тези разноски.
Ампулите Имуновенин могат да се набавят от производителя и цената там е 11.88лв за едната. Вливането при мен беше 6 часа и беше извършено във Плевенската имунология. Наистина много е важно да се следи капката на вливане. При мен след вливането се получи като реакция висока температура и рязко падане на кръвното и затова ми вляха банка с Рингер за разреждане, но това се наблюдава само при първото вливане
*
« Отговор #4 -: Февруари 01, 2006, 10:53:59 am »
колко банки ти вляха и с какво прекъсване между вливанията?
« Отговор #5 -: Февруари 01, 2006, 12:11:11 pm »
При мен се получи при второто вливане реакцията-втрисане и висока температура над 41 градуса. Първия път имах само главоболие.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2006, 13:42:40 pm »
представям си, ако такава реакция се получи при вливане на бременна жена... тая температура от 41 градуса направо ще утрепе ембриончето!!!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Гама-глобулин преди и по време на бременност
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2006, 13:54:19 pm »
Цитат на: Nadin74
Момичета, току що разбрах, че за моето лечение според доц.Конова , ще е необходимо вливане интравенозно на гама-глобулин преди и по време на следваща бременност.
Ще съм много благодарна на момичета, който са минали през тази процедура да ме осветлят малко,преди да се реша на това лечение.

Наде, хубаво го обмисли. При предишната ти бременност не си знаела за Хашимотото и не си взимала никакви мерки. Тироксинът е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, както аспирин и селен. В повечето случаи това е напълно достатъчно. Аз за момента се отказвам от имуновенина и се моля на Бог това да е правилното решение :balk_103:
А, и както jam ми обърна внимание, не знаем какво се причинява на бебето с това вливане......
*
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2006, 14:05:58 pm »
Миси и Аля-Аля колко пъти са ви правили вливания за да сметнар че то си требе джак пот.
Аз преди бременност ще си направя евентуално тези вливания, а по време на бременност ще се замисля.Просто искам да знам колко пъти дав или три.

Ман аз вече незнам кво става с мен, ту миам ову ту няма.
Ту сами наред антитела ту не.Така че отивам не сама за имуновенина а и за изследвания,консултация.

« Отговор #9 -: Февруари 01, 2006, 14:43:20 pm »
Ами, аз правих едно вливане 2 месеца преди да забременея и второто направих месец-два след като направих спонтанен аборт. Но сега, при евентуална бременност бих търсила други средства. Все пак това е продукт, произведен от кръвна плазма.
Re: Гама-глобулин преди и по време на бременност
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2006, 14:46:13 pm »
Цитат на: manhattan
Цитат на: Nadin74

Наде, хубаво го обмисли. При предишната ти бременност не си знаела за Хашимотото и не си взимала никакви мерки. Тироксинът е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН, както аспирин и селен. В повечето случаи това е напълно достатъчно. Аз за момента се отказвам от имуновенина и се моля на Бог това да е правилното решение :balk_103:
А, и както jam ми обърна внимание, не знаем какво се причинява на бебето с това вливане......

Ми то при такава температура е ясно какво става с ембриона :cry:
Аз искам да питам - селена за щитовидната жлеза ли го изписват?
*

manhattan

• 1439
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2006, 15:30:56 pm »
Аля, доколкото разбрах от д-р Тодорова, селенът много помага при наличието на антитела. Аз взимам по 150 мг дневно - каза, че обикновено това е дозата.
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2006, 15:54:24 pm »
Цитат на: manhattan
Аля, доколкото разбрах от д-р Тодорова, селенът много помага при наличието на антитела. Аз взимам по 150 мг дневно - каза, че обикновено това е дозата.

Така, продължавам да питам - за какви антитела- на щитовидната жлеза или различни видове?
*
« Отговор #13 -: Февруари 01, 2006, 16:00:13 pm »
Ман и аз започнах да пия селен по едно хапче на ден,обаче незнам от колко мг. е
А що се отнася за антителата, говорим за щитовидните антитела ТАТ и МАТ

Вени е с вливания на имуновенин по време на бременност.

*

manhattan

• 1439
« Отговор #14 -: Февруари 01, 2006, 16:14:09 pm »
Наде, на опаковката на селена не може да не пише. И броколи, много броколи - богати на селен и по мое скромно мнение мноооого вкусни :D
*
« Отговор #15 -: Февруари 01, 2006, 16:31:36 pm »
да бе пише ама аз съм на работа и нямаше как да видя  :sorry:

« Отговор #16 -: Февруари 03, 2006, 11:30:05 am »
На мойто нищо му няма с три вливания, освен това те и докато те вливат непрекъснато те наблюдават и ако се налага ще спрат. Имат над 50 успешни бременностти след вливане на Имуновенин. Не казвам, че само това е помогнало - никой не би могъл да каже какво щеше да стане, ако не бях вляла, но не можех да поема този риск.
Матей - 1.04.2006 г
*

manhattan

• 1439
« Отговор #17 -: Февруари 03, 2006, 11:34:29 am »
Разбира се, Вени :) Всеки разумен човек на твое място би постъпил по същия начин :D
Надявам се, разбираш ние какво имаме предвид.
« Отговор #18 -: Февруари 03, 2006, 15:20:21 pm »
Разбира се, МАН, стискам ти палци!
Богословова била отпуска, но идвала във вторниците - ако не издържиш, да знаеш!
Матей - 1.04.2006 г
*

manhattan

• 1439
« Отговор #19 -: Февруари 03, 2006, 15:27:49 pm »
ауууу докога е отпуск :cry: