0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте,
днес получих резултати от хормонално изследване, но нищо не разбирам, тъй като не са посочени реф. стойности. Ако някой е наясно да даде светлина по въпроса, дали са ок или не.
Изследването е направено на 4 ден от МЦ:
LH:2.80 U/L
FSH:7.02 U/L
ESTRADIOL:59 PG/ML
PROLACTIN: -15 I -10,63 NG/ML
             0 I 9,87 NG/ML

Не знам защо има 2 стойности за Пролактина...Ако някой може да разчете ще съм благодарна, че часа ми за док. е чак другата седмица и до тогава ще се побъркам. благодаря предварително!
Ако обичаш, дай референтните стойности, за да можем да кажем каквото и да било...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Ако обичаш, дай референтните стойности, за да можем да кажем каквото и да било...
Каквито и да са референтните стойности, съотношението на ЛХ и ФСХ не ми харесва. Пролактина и аз не бих могла да го разчета, изписан по този начин.
*
Здравейте,

няма референтни стойности, но и доктора каза че отношение Лх към ФСХ не е ок, но можело да се коригира. Предишния месец пих регулон, това дали дава отражение?
*
Каквито и да са референтните стойности, съотношението на ЛХ и ФСХ не ми харесва. Пролактина и аз не бих могла да го разчета, изписан по този начин.
[/quote]

10x, така и докторката ми каза ,че не е ок съотношението, но можело да се повлияе. не ми дадоха реф. стойности  :balk_80: аз винаги така се панирам на преглед, че забравям да питам много неща. обаче сега пък ми намериха, че матката нещо формата не и била добре...как е възможно след толкова прегледи при 3 гинеколога(през цялостния ми период на посещение на такива доктори) изведнаж сега излезе,че формата била притеснителна. Ще ходя на снимка пък да видим... Извинявам се, че съм може би звуча рязко, но съм афектирана... вече обмислям смяната на клиниката... не знам...
*
star7, за клиниката не знам, но  лабораторията, в която си правиш изследванията определено е за сменяне.
*
star7, за клиниката не знам, но  лабораторията, в която си правиш изследванията определено е за сменяне.

Лан, то лабораторията е на клиниката... те нещата са свързани явно. но като си направя цветната снимка да видя какво ще ми кажат другата седмица и ще реша какво ще правим. 10х