0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Моята Градинка 4
« Отговор #220 -: Юни 27, 2008, 16:28:42 pm »

Osi знаеш ли нещо за това!
Може и друг път да съм пускала такава снимка в по предните теми , но аз го знам като "семейно щастие" това растение и то от години , но ако има някакво друго име ще се радвам да го узная.

*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #221 -: Юни 27, 2008, 16:43:41 pm »
Фанта, тук за твоето цвете:

Аспидистра (Семейно щастие) / Aspidistra
Раздел: Декоративнолистни

Описание: Това е лесно за отглеждане в домашни условия растение, чиято родина е Япония. Числи се към семейство "Лилиеви".
Има широки, вечно зелени листа, достигащи често 70 см., а цветовете му са дребни, с лилаво - кафяв цвят. Те могат да бъдат открити след внимателен оглед, в основата на растението, близо до земята.
Някои видове имат кремави на цвят цветове, или нашарени с точки.

Грижи: Полива се често, независимо от сезона.
Добре е почвата да бъде обогатена с варовик.
Обича добре обработена, наторена почва, но може да издържи и на по - бедни почви.
За да изглежда добре, торете през активния период.  За да изглежда добре, торете през активния период.

Място: Расте добре и на сянка, и на по - светли места, но не обича пряката слънчева светлина. Не се влияе от течения. Не обича твърде голямата влажност на въздуха. Температурата на помещението през деня трябва да е около 20 градуса, а вечер - около 12 - 14.

Размножаване: Размножава се чрез разделяне. Крайниците се засаждат в обикновена пръст от градината например, но на по - голяма дълбочина от растението - майка. Това може да се прави по всяко време на годината.
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #222 -: Юни 27, 2008, 22:55:37 pm »
 :D :D :D Градинарски поздрав от мен!Както се очертава "жълтите" рози са ме бойкотирали!Толкова много исках жълта роза,пък то се оказа,че нито една не е такава. :wink: На втори ред вместо патешко-жълта,се пръкна тази готина "психарийка".Иначе си ми харесва,но името не й знам.На трети ред отново показвам "Паскали".Останалите снимки са ей така,за цвят!  :lol:

« Последна редакция: Юни 27, 2008, 22:59:55 pm от baracuda »
*

Osiana

• 4888
« Отговор #223 -: Юни 27, 2008, 23:03:04 pm »
 :balk_47: :balk_47: :balk_47:

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
« Отговор #224 -: Юни 28, 2008, 14:56:26 pm »
Браво на всички старателни цветарки! С голямо закъснение пускам и аз две снимки на цъфналите лилиуми.

Не знам защо, но и миналата година, най-едрият и най-рано цъфтящ беше оранжевия :?

Да добавя и от другите:
« Последна редакция: Юни 28, 2008, 15:14:14 pm от novalexa »
*

Osiana

• 4888
« Отговор #225 -: Юни 28, 2008, 19:32:07 pm »
Лекси, тези петунии са много едри! Браво!

*
« Отговор #226 -: Юни 28, 2008, 23:07:38 pm »
Момичета, страхотни цветенца сте показали! Майсторки цветарки! :balk_47:
Аз обожавам лилиумите, много им се радвам на снимките, а сега прочетаох че може и на тераса да се гледат, та на есен мисля да се пробвам. Или ще е по-добре догодина на пролет :ask:

*

Osiana

• 4888
« Отговор #227 -: Юни 30, 2008, 10:11:56 am »
Мая, отговарям ти отново.... На есен!

След хакерските изцепки във Форума постовете от 29.06 липсват, моля които беше пуснал снимки  тук, да ги качи отново. Толкова бяха хубави.

*

baracuda

• 5348
« Отговор #228 -: Юни 30, 2008, 10:46:36 am »
  Това е новата ми катереща роза,която трябваше да е толкова жълта,че по-жълто няма на къде да си представите,дори си пазя картинката от етикета й(жълто,жълто!!!),за жалост отново греда!  :lol: Е,прекрасна е!Но пък ако трябваше да търся роза със такъв божествен и нежен бананов оттенък никога нямаше да намеря.На пролет ще си купя пет "жълти" рози,пък дано поне една да  отговаря на истината. :wink:   

Иначе Дани бе отправила специално към мен един поздрав,подкрепен със снимка на убийствено жълт Спараксис(по повод неуспеха ми със жълтите рози) :lol: :lol: :lol: (Паднах от смях!) .Та,бях й отговорила да не дразни лъва,т.е.баракудата със това жИстоко жълто,на което отговарям със скромен поздрав от моята градина...пак във този тон(цвят),разбира се. :D :D :DДаниии  , :balk_70: !

*
« Отговор #229 -: Юни 30, 2008, 13:18:39 pm »
Баракудка, страхотни цветя!  :D

Айде и аз да се разпиша с мъничка част от моите, щото като си броих саксиите - са около 80 на брой  :P

На последната снимка на заден план с просто око се забелязва някой. Ха познайте кой е  :lol:

Абе душици, как ги правите тези по-малки снимки? Може ли някой да ми каже, че много място заемам с моите  :lol:
« Последна редакция: Юни 30, 2008, 13:25:42 pm от eli_v »
*
« Отговор #230 -: Юни 30, 2008, 13:39:27 pm »
Елив, страхотни мушката налбата - бялата. От колко време я имаш? Разкошна е.
*
« Отговор #231 -: Юни 30, 2008, 19:10:51 pm »
След хакерските изцепки във Форума постовете от 29.06 липсват, моля които беше пуснал снимки  тук, да ги качи отново. Толкова бяха хубави.

Няма проблем Оси :D
Ето снимки и от мен, част от мушкатата:

*

baracuda

• 5348
« Отговор #232 -: Юни 30, 2008, 20:08:12 pm »
   :D Браво,Фанта!
    Елинко,радвам се на присъствието ти и в тази тема!И на Пуфинка,която закачливо гледа на заден план.Прекрасни цветя!
  Очакваме Новалекса и Дани S да пуснат повторно снимките на красотите си,пострадали от хакерските набези!
« Отговор #233 -: Юни 30, 2008, 22:29:20 pm »
Ааа, няма да се повтаряме, макар и хакнати :lol:

Ели, страхотни са ти цветята :D И помощника също :D Тунбергията ми е любима, но тази година ми я изядоха акарите :(

*
« Отговор #234 -: Юни 30, 2008, 23:05:16 pm »
Оси, мерси за инфото, ще се пробвам на есен :D
Бари, Ели, Фанта, Дани много са ви красиви цветенцата! Всичките!
Дани, това на първата снимка, лилавото цвете какво е? Много е нежно!

« Последна редакция: Юни 30, 2008, 23:16:29 pm от Danny S »

*
« Отговор #236 -: Юни 30, 2008, 23:34:54 pm »
И в другите цветове е красиво, особено първото от линка, дето незнам точно какъв цвят да го определя, нещо кремаво май :D

*

Osiana

• 4888
« Отговор #237 -: Юни 30, 2008, 23:37:27 pm »
А да видим кой ще познае, какво е цветето на последната снимка на Дани.
Тази:

*
« Отговор #238 -: Юни 30, 2008, 23:38:44 pm »
Оси, не е ли гербер..? :oops:

*

Osiana

• 4888
« Отговор #239 -: Юни 30, 2008, 23:43:43 pm »
мммммммммдаа, не съвсем. Точното име кажи. :lol: