0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Моята Градинка 4
« Отговор #780 -: Ноември 27, 2008, 14:34:18 pm »
Оси, и повече може :? На майка ми й купувам от тук по 50 луковици пакет за 1 евро, а в БГ са й предлагали същите по 1 за толкова. Има големи спекулации :x
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

Osiana

• 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
« Отговор #781 -: Ноември 27, 2008, 14:54:48 pm »
Дааа, забелязвам, че всичко че двойно и тройно по-скъпо.
Например един антуриум тук може да си го купиш за 7-10 евро, а Бг. виждам че струва 37лв.  8O Коледната звазда тук е 2-4 евро в Бг 30лв. 8O
За драцената, монстерата, нолината, орхидеите, бенждамина и много други изобщо да не говорим....
Аз май наистина ще се ориентирам към цветарския бизнес... :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
« Отговор #782 -: Ноември 27, 2008, 15:16:25 pm »
Тук един Online магазин за цветя има букети, кошници, и саксийни цветя и няколко орхидеи. Цените не невероятно високи. Това нормално ли е? Толкова ли са скъпи цветята в България??? 8O 8O 8O

http://tzvetya.com/index.php/cPath/235_35/sort/3a/page/1

Да Оsiana за съжаление цените на цветята тук са доста високи. Разгледах сайта , който си дала за орхидеите и останах много очудена от ниските им цени.

Оси, и повече може :? На майка ми й купувам от тук по 50 луковици пакет за 1 евро, а в БГ са й предлагали същите по 1 за толкова. Има големи спекулации :x
Гане точно така , аз си купувам луковици напролет на цена от 2-4 лева за бройка :(
А най-големия майтап беше когато пролетта си купих пакетче със семена "балконски цветя микс".
Семената покълнаха ,пораснаха само че всичко което изникна беше трева , от която доста трудно се отървах.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #783 -: Ноември 27, 2008, 15:19:50 pm »
Цитат
Семената покълнаха ,пораснаха само че всичко което изникна беше трева , от която доста трудно се отървах.
Да не са го объркали с райграс? 8O :lol:

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
« Отговор #784 -: Ноември 27, 2008, 15:47:11 pm »
Цитат
Да не са го объркали с райграс? 8O :lol:
Ако беше райграс щеше да е добре  :) Изникна някаква трева ,на която майка и татко и викат пиперената трева . Листата и приличат малко на пипер и е като троскута , няма отърване от нея ,уж всичко си оскубал и след няколко дни пак се е появила.
*
« Отговор #785 -: Ноември 28, 2008, 11:08:16 am »
:D И да похваля Оси за креативното решение да си закрепи орхидеята със щипка за коса!Много-оригинално!Аз МНОГО-впечатлен! :wink:

Ауууууууу!  :oops:   :lol: :lol: Tака ли изглежда?  :lol:
Обаче не позна, Бари. Това са щипки, специално за оридеи. :wink:
Ако не вярваш, виж тук http://www.orchideen-lucke.de/shop/show_product.php?cPath=63&products_id=356, от къде ги имам.
Небенцето и тя има орхидеи от Германия и може да потвърди. :wink:

Но това е идея, ако някой няма такива, да ползва тези малки шнолички за коса.  :lol: :wink:
Може да разгледате орхидеите  в този сайт. Божествени са.  :wink:

Osi, имам нужда от помощ, регистрирах се в този сайт и се опитах да поръчам, но ми отказа, тъй като доставката до тази страна била невъзможна 8O Аз ли бъркам нещо или не правя както трябва???Ти как успяваш да поръчаш???
*

Osiana

• 4888
« Отговор #786 -: Ноември 28, 2008, 11:29:28 am »
aivy, четох, но не немерих някъде да пише дали изпълняват поръчки зад граница. Явно, не доставят извън Германия. Аз мога да поръчам, защото живея в Германия.  :)

*
« Отговор #787 -: Ноември 28, 2008, 11:33:14 am »
Aaa, ясно :wink:сега разбирам, защо така ме reject - наха. Ами, ще си ги гледам и ще въздишам само :( Между другото тук във Варна са доста по - скъпи, но и избора не е така голям,жалко
Мерси за инфото.
*
« Отговор #788 -: Ноември 28, 2008, 20:37:39 pm »
Момичета, чета ви и ви се радвам на цветята.
Аз за съжаление или не не съжалявам защото имам най прекрасната основателна причина, но тази година съм доста зле с цветята, нямах възможност та се грижа и до ги гледам както трябва, в резултат на което много цветя умряха. Доста цветя моя мъж умри докато бях в болницата, то дефакто нямаше кой да се грижи за тях. А градинските, най вече луковичните се надявам да има отцелели.
Колкото да ми е жал, наложих си да не се ядосвам, тази година така, догодина иначе.
Вътрешните саксии също доста намалих, отидоха при свеки, а за догодина ще ги махна съвсем. Ще оставя много малко цветя, най-ценните ми.
Затова ще се възхищавам на вашите.
*

Osiana

• 4888
« Отговор #789 -: Ноември 28, 2008, 21:07:57 pm »
Мериииии, как се зарадвах да те видя в тази тема. Много ми липсваш, да знаеш!

:bighug: :bighug:

Радвам се много за уважителната ти причина, за която всички така копнеем и разбира се, тя е на първо място.

Но защо смяташ догодина съвсем да останеш без цветя?
Като поотрастне Алекс пак ще имаш, знам аз, ти си от моя сорт. :wink:

Нали имаш градински, през пролетта и лятото, като имаш време пусни снимки.

*
« Отговор #790 -: Ноември 28, 2008, 21:40:26 pm »
Ози, ми ще ги махна защото основно са в два цветарника, този в хора е над 2 метра висок и ако не дай си боже детето се бутне в него например с проходилка и падне некоя саксия, може да стане беля. Отделно пък много  ми станаха едрогобаритните, те седят на земята и ме е страх да не би да започне да яде земя и листа. На первазите в хола, пак не става защото от дивана съвсем ще са му удобни. Просто ще има няколко саксии за аранжировка и теменужките най-вероятно. Просто няма такова високо място, за да наредя там саксиите.
Абе няма как, майка ми и свеки зимно време ще се радват на чужди цветя, ма после ще си ги взема.
А иначе за градинските ще се постарая, поне с тях да се отсрамя.
*
« Отговор #791 -: Ноември 29, 2008, 18:39:57 pm »
Малко снимки и от мен:

*

Osiana

• 4888
« Отговор #792 -: Ноември 29, 2008, 19:23:13 pm »
Браво, Фанта!

*

Марина75

• 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
« Отговор #793 -: Ноември 30, 2008, 11:01:36 am »
Здравейте,искам да питам,имам финикова палма на около 20-тина год.е.До сега вървеше доста добре,от 1 седм.листата й взеха да пожълтяват,а днес гледам че краищата са взели да се завиват като фуния,абе с 2 думи мисля че умира,уж я гледам както съм чела-поливам я сега зимата веднъж седмично само в чинията,във всекидневната е на топло,не е близо до климатика.От около мес.слагам във водата течна тор дали може да е от това.Ето я там в дъното,а сега не съм я снимала но изглежда доста зле.
« Последна редакция: Ноември 30, 2008, 11:04:38 am от marina75 »

"Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

Osiana

• 4888
« Отговор #794 -: Ноември 30, 2008, 11:32:46 am »
Причини: Не знам колко дълго живее финиковата палма в домашни условия, но може би вече е стара, през зимата не се тори често, може да е от това, или да е неподходяща торта, която използваш, сух въздух, трябва да се оросява, може да се нуждае от пресяване. Намери пръст за палми и зелени растения и я присей на пролет в нова, по-голяма саксия.

По-късно ще кача инфо за нея.

*

Osiana

• 4888
« Отговор #795 -: Ноември 30, 2008, 15:17:01 pm »
Финикова палма

Описание: Финиковата палма е бързоизрастващо стайно растение, подходящо и за засаждане в дървени съндъчета. Въпреки, че в България финиковата палма е популярна само като стайно цвете, в пустинните местности на Северна Африка достига на височина до седеметажна сграда. Както всички палми, тя не образува дървесина, а стъблото й е сочно, тревисто и меко. Расте бавно, особено в първите години, като образува само няколко листа. Впоследствие долните листа окапват и основите им изграждат стъблото. Редовно цъфти с пищни златистожълти съцветия. Финиковата палма започва да плододава от шестата година. Тя обаче е двудомно растение. Женските и мъжките съцветия са на отделни растения.

Грижи: Трябва да поливате растението с филтрирана водя, като количеството е съобразено с възрастта и големината на палмата. Финиковата палма трябва често да се оросява. Тори се през периода на израстване на всеки 14 дни. Като всеки пустинен вид, палмата има дълги корени, които проникват на голяма дълбочина, за да търсят влага. В домашни условия това може да се забележи лесно – още на втората година корените на финиковата палма излизат през дупките на дъното на саксията. Това налага ежегодно пресаждане.

Място: По-младите растения предпочитат полусенчесто място, докато по-старите екземпляри се чувстват по-добре на светло, без обаче да са изложени на пряка слънчева светлина. През цялата година финиковата палма изисква температура от 18-25°C, но да не се държи близо в близост до отоплителни тела. Не обича сухия въздух.

Размножаване: Растението може да се размножава с отводи или издънки, но най-добре е да се използват костилки. Въпреки, че семената са твърди, те поникват за около два месеца. Подготвя се смеска от градинска почва, пясък, дървени стърготини и торф. Съдът може да се покрие с тъмна хартия, за да се запази влагата. Полива се редовно. Когато поотраснат растенията се засаждат в отделни саксии. Тези палми изискват високи, тесни и добре дренирани саксии.

*

Osiana

• 4888
« Отговор #796 -: Ноември 30, 2008, 17:19:18 pm »

Ето го и първия цъфнал цвят за сега на коледничето ми. На коледниче-великденчето. :lol:

*
« Отговор #797 -: Ноември 30, 2008, 17:31:41 pm »
 :balk_47:
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #798 -: Ноември 30, 2008, 19:23:05 pm »
:D Оси,страхотно коледниче!И за Араукарията да те поздравя!Фанти,браво! marina75 и аз имам такава палма,моята е по-малка и наистина расте много-бавно.Много-трябва да се внимава със поливането.При теб,определено проблемът може да е от течната тор.Осинко,наближава момента да ни направиш " Моята Градинка 5 ". :wink: Аз днес отново снимах малко зеленинки от градинката ми,беше прекрасен слънчев ден! :D

*

Osiana

• 4888
« Отговор #799 -: Ноември 30, 2008, 19:46:00 pm »
Осинко, наближава момента да ни направиш " Моята Градинка 5 ". :wink:  :D

Дааа, скоро, след около 10 страници...  :wink: