zayana, по това време на сезона цъфтят есенните цветя, може да си купиш цъфнали в саксии далии, астри (димитровчета, богородички), газании, хризантеми и други които цъфтят до късно през есента. Цикламите също цъфтят сега и обичат хладно. Хортензиите са също студоустойчиви и цъфтят до късна есен, но не обичат ветровити места. Ако става въпрос за сандъчета по перваза на балкона и за висящи цветя може да си посадиш от висящите мушката, ако не е много студено. Иначе ако балкона е остъклен, доста от цветята (летните) могат да цъфтят до по-късно. А вече, на пролет си вземи разсади и сей, цяло лято ще имаш красив цъфнал балкон. Повече инфо в закованата тема за полезните съвети.
Жеки, аз имам цикас, но не знам дали ще се оправи твоя, остава да го оставиш и да видиш дали ще тръгне. Знам, че са капризни, не обичат преполиване, и пряко слънце. Може би ако го присееш, и го оставиш на сенчесто място, може да имаш успех, тъкмо ще видиш в какво съсътояние са корените му. При пресяване внимавай с корените че са нежни. Оросявай му листата, без да мокриш стъблото, да не загние.
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=21180.msg352583#msg352583ПП. Странна и интересна лентичка имаш. Не мога да се сетя, какво точно подсказва.