След всичко, което прочетох, и аз реших да споделя какво мисля. Тъжно е, когато нещо, което е излязло от кървящото ти от болка сърце, е опорочено.
Ефирче, твоята история ме докосна (колко слаба дума!) най-много от всички, които прочетох, заедно с тази на Осияна. А реакцията ти тук говори и за искреността ти и спечели не само съпричастността ми в болката, която всички тук споделяме, но и уважението ми! Защото най-важното от всичко е да бъдем себе си!
Колкото до моята история, написах я преди две години и половина като не смеех да я покажа на когото и да е. За мен това беше опит да стъпя на краката си и да продължа отново живота си. Като видях обявата за конкурса, за пръв път намерих сили да се върна към нея и да я прочета отново, за да я редактирам. Момичета, всички, които са се решили да разкрият трепетите си, болката си, ужаса, който са преживели, не са го направили, за да се включат в подобна "битка". Плакала съм дни наред, четейки историите на всяка една.
Моята награда е тази - да видя, че има сърца, докоснати от историята ми и събрали сили да продължат, да не се отказват и да се борят. Благодаря ви, мили момичета, за подкрепата, която имам от вас! Благодаря на инициаторите на конкурса, че ме подтикнаха да се осмеля и да разкрия пред най-близките си това, което съм таила години наред! Вече спечелих - сълзите, които не спират, но измиват сърцето и подхранват надеждата; прегръдките и думите "с теб съм", които мога да кажа на всяка една от вас, защото съм успяла да погледна отвъд моите проблеми и съм видяла вашето страдание; любовта, която ме обгръща и която вече съм способна да раздавам... Потрепервам от ужас, че това може да бъде омърсено... Не обвинявам никого, само знам, че тук има жени, които са излели сърцата си и не мога да си позволя да печеля за сметка на тези страдащи сърца. Всяка една, която участва тук, иска да спечели, затова и се е включила в конкурса. Но, както Миси каза, не на всяка цена!
(Чудих се дали да пусна това, защото не исках да се меся въобще, за да не влияя по някакъв начин на вота, но просто не можах да се сдържа, предполагам, че всички участнички, които искрено са споделили историите си, се чувстват по подобен начин.)