Предполагам, че на 20 г. едва ли говорим за много напреднал стадий.
За съжаление е напреднал стадий. Днес ще разбера повече, защото е на преглед в София.
Интересува ме какви са правилните стъпки след поставяне на тази ужасна диагноза.
по-важни са правилните стъпки за поставянето на диагноза
Да, така е. Но тя е имала неблагоразумието да се довери на бургаски лекари, които й поставят диагнозата след месеци мотане.
И...ще го напиша най-накрая, защото хората трябва да знаят: Момичета, за каквото и да е, имат ли най-малкото колебание лекарите в Бургас, бягайте в София/или други градове с
доказани специалисти/!
Книга мога да напиша за тяхната некадърност. Лично аз три пъти съм лежала в бургаска болница без диагноза и ме изписваха с безумни епикризи.Не ми се влиза в подробности, но ще спомена, че след раждането на единственото/може и така да си остане/ си дете, получих невероятна инфекция, която тотално запуши тръбите ми.
И накрая...Аз имах приятелка. Беше болна от левкемия. В Бургас 3 месеца я лекуваха от хранително натравяне!!! Разбраха тежката диагноза , когато им писна да ги мотаят и се довериха на специалисти в София. За съжаление, тя днес не е вече сред нас.
Пиша всичко това, защото не мога да проумея как така в продължение на месеци на нито един лекар не му дойде акъла, че може момичето да има такава диагноза, при условие, че в днешно време много се говори за тази болест. Станахме свидетели на кампании за превенция, ваксини и т.н.
А факторът време при такива болести е много, ама много важен!
Може би реагирах малко по-емоционално, отколкото първоначално имах намерение. Ако модераторите сметнат , че съм нарушила добрия тон, може да ме коригират, няма да се сърдя.