0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката - 2 част
« Отговор #180 -: Януари 27, 2009, 16:20:58 pm »
Най-накрая се сдобихме със шезлонг. Малката много му се радва. Покупката се оказа наистина много сполучлива, тъй като този модел /Чиполино - Зайче/ има регулиране освен на положението на гръбчето, също и на крачетата. По този начин коремчето изобщо не се сгъва. Не знам дали ще има ефект за повръщането - ще докладвам след време :D
Благодаря на всички за споделените мнения и съвети! :D
*
Побутвам темата с въпрос: Кои вещи, мебели или дрехи не бихте приели, ако са ползвани?

Около мен се скъсват да ми предлагат какво ли не, но преди да приема, защото смятам да взема де що дават, да се допитам.
*
Цигу, на мен основно дрехи ми дадоха и продължават да ми дават. Дрехите са почти нови, много малко носени от другите бебета. А и не мисля,че ние много ще ги носим. За справка - в момента имаме около  40 бодита размер 0-3 месеца :wink: Трябва да преобличам мадмоазел по три пъти на ден, за да износи всички :D
Количката ни е използвана, активната гимнастика, шезлонга и ваничката. Ще ми дават и преносима кошара, когато пътуваме да си имаме легло.
От големите покупки - дървената кошара е нова :wink:
Абе, с две думи като е от бебе, взимай :wink:
« Последна редакция: Юни 18, 2011, 08:54:10 am от Ники »

Ники не се притеснявай за бодита, ни някой път и по 4 тоалета сменяме на ден.....я памперса пропуснал, я още нещо.....или докато се уригнал леко повърнал, а и докато сменям памперсите колко пъти ми пускат фонтаните и всичко става мокро  :lol:

иначе аз до сега май на всичко употребявано го карам, помпа...стерилизатор, шезлонг-люлка, кошарата преносима която ползвам за момента, кошчета за кола,повивалник... ново само количката и част от дрехите и арсенал от шишета де  :wink:
каквото ви дават взимайте, всичко бързо омалява и безсмислено да се купува всичко ново  :wink:
*
Взимайте и се радвайте, че ви дават. На мен единствено едната кошница ми беше дадена от друго бебе, няма да ви казвам колко тежко е финансово да купуваш всичко, затова и аз сега раздавам всичко де.
*
Отказала съм само предложение за ползвани шишета и биберони-залъгалки. Дадоха ни почти всичко - шезлонг, кош за кола, помпа, гимнастика, дрехи и т.н.
До ден днешен не отказвам почти нищо, а дрешките умаляват много бързо и в един момент, както при нас, останаха налични само с 4-5 бодита.
Нови сме взели количка (няма как да я опазя по тоя off-road терен), кошара (с перспектива за втори, а дано и трети наследник) и още някои дребни неща. Каквото и липсваше го поръчахме за изписване, погача, кръщене и т.н.
В началото колкото повече дрехи имат мъниците, толкова по-малко полупразни перални ще пуска мама ;)

*
Цигу, вземай каквото там ти дават. Винаги можеш да отсееш по-доброто, а каквото не ти допада дай по-нататък на свой ред. Единствено биберони и такива неща не бих приела, не че са ми предлагали де, явно и хората се усещат какво могат и какво не могат да предложат. Така получих количка със зимен и летен кош, много ми беше удобна, но вече не я ползвам, че е по-тежка от тази която имам, кошче за кола и някой дрехи, а в момента проходилка за временно ползване. Благодарна съм на хората, които ми ги дадоха, разходите по бебоците са много, цените в Бг баснословни за детски неща и нищо не се доизносва, толкова бързо растат мъниците.
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
Дайте линк за шезлонг, предстои ни да купуваме ама се чудя какъв точно. Иска ми се беба да го хареса и да мога да я оставям в него.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
*
deep, аз имах такъв и моето дете седеше в него. http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/95_97/products_id/7794

Но тъй като е твърде краткотрайна инвестиция, питай в "борсата" дали някой няма да ти даде назаем или да ти продаде! Като почна да се върти, трябваше да го прибера, защото веднъж замалко да се обърне с него. Беше на около 6 м. детето.

И друго нещо - още по-добре би било да се люлее сам шезлонгът. Например: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/95_408/products_id/9770

*
 Аз взимам всичко.Подарени са ми дрешки,одеалца,стерилизатор,количка,кошница за кола,матрак...даже и няколко шишенца,без бибите естествено.Аз съм на принципа,не отказвам,а пък ако не ми влезнат в употреба ще ги подаря на друга мама-бебе

Да попитам.Легълцето,което сме купили има три положения на матрачето.Най-горното много ми допада,няма да се налага изобщо да се навеждам,нп ми се струва,че разстоянието е малко,май има една педя само...Към упътването на легълцето пише максимална дебелина на матрачето 14см, а нашето е 18см.Не мога да преценя дали в началото ще е ок да е на най-високото ниво или ще е опасно.
 Може би като видя бебчето в леглото как се държи сама ще разбера.Вие какво мислите по въпроса?
Blue ,и аз съм с такъв шезлонг на Чико. Кофтито е, че бебето не може да пипне играчките  :D а при нас скоро ще трябва да търся друг вариант за седене, защото наближаваме 9 кг  :oops: При мен съвсем се оказа краткотрайна инвестицията, ще се радвам ако до 4 месеца изкараме вътре  :lol: Сега ако трябва да избирам, бих взела люлка, или някакъв друг шезлонг за по-тежки бебета  :D. Чак на скоро разбрах, че има и такива до 20 кг...Бих взела например ето този, или нещо подобно : http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/cPath/95_408/products_id/2879

Дидон взимай всичко, щом ти дават  :D За леглото, нашето има само две нива. Сега сме на по-високото, мисля да го сваля като почне да сяда или да се изправя...Ако на теб ти се струва много високо, сложи го на средното. По-добре да му е по-сигурно на бебо.

Цигу аз  единствено не бих взела използвана помпа за кърма, биберони и шишета. Всичко друго бих взела.
*
Благодаря ви за мненията. Мъжът ми има чисто нова шефка - дори тя веднага е предложила неща, затова оставам с впечатление, че е разпространена практика за взаимопомощ. Хората радушно предлагат, а аз с благодарност ще вземам. Това напълно съвпада с принципа ми да харча по-малко, за да не се налага да бъхтя и да печеля повече.

Имам питане за спалните чувалчета за бебета: приличат ли на тези?
http://www.toysrus.com/family/index.jsp?categoryId=2256259
При тях принципът е този на повиването, но без насилване на крачетата в неестествена поза и с достатъчно пространство за шаване. Само ръцете са прибрани. И отвиване няма.

П.П.: Препоръчвам първоначалната тема, тази е продължение.
« Последна редакция: Юни 18, 2011, 17:56:42 pm от цигу »
*
лориане, то и моето не можеше да ги пипне играчките, но му пусках музиката, докато все още не ми се беше надула главата от нея.  :lol: Вибрациите не ги одобри.
За помпата за кърма не се бях замислила. Едната ми беше чисто нова, но другата - не. Аз само шишета и биберони не бих ползвала от друго бебе. Дори, ако имам второ, ще купя нови.

цигу, не е това чувалът, в който спят. Този е, докато имат колики и пищят, уж да се успокояват и да се чувстват като на закътано. Освен това, като пищят истерично, се случва и сами да се ударят с ръце по лицето и тогава увеличават децибелите. Не съм го пробвала това чудо, но един американски педиатър го препоръчва. Този, дето беше написал The happiest baby on the block. Четох я, тъй като беше прехвалена, но за мен определено нямаше кой знае какви открития в нея.

Спалните чували изглеждат така: http://www.hotfrog.de/Uploads/PressReleases2/Babyschlafsack-von-ALVI-25837_image.jpg (този е от две части - синьото отдолу е по-тънък чувал с ръкав).
Повечето са единични, като има с или без ръкав.

*

elle22

• 1645
  • La donna `e mobile ;)
Аз не бих отказала и помпата - особено ако е от онези двойните, подходящи за работещи майки. Щом болниците имат практика да ги отдават под наем, значи не би трябвало да има проблем да се ползват повторно.

Единствените неща, които ми бяха предложени, бяха 4 лекьосани роклички за 5 годинки,  които ми се наложи да приема  :lol:.
*
Бих добавила, че чувалите не са подходящи за новородени.
*
Бих добавила, че чувалите не са подходящи за новородени.
Защо?
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Дидон, аз за съжаление не успях да ползвам горното ниво на леглата на децата защото се полакомих и поръчах матраците по 16 см:)най-дебелите, които фирмата предлагаше:)да им е по-удобно:) е, стана година и половина стоя превита на две.:)никой не ми е виновен разбира се:)
 Наистина ти ще прецениш, но аз не бих рискувала ( и при мен така се получаваше, само педя ).
*
 Офффф,явно ще накарам таткото да направи нови дупки.Мисля да го изчисля,щом го дават матрак максимум 14см,ще го свалим надолу с 4 см и би трябвало да е ок :)
*
Блу, сега разбрах, благодаря. Ще овладея терминологията, само малко време ми трябва. То си е нов език това...

От обсъжданите работи засега най-впечатлена съм от инфрачервения термометър - не подозирах, че съществува такова чудо.
Blue аз от всичко останало съм много доволна. И вибрациите му действат като магическа пръчка  :D Е, музиката малко писва, но не и на детето  :lol:

кроки Това с чувала и аз преди не го знаех, но четох наскоро, че не било препоръчително в началото, защото бебетата са още малки и можело да се изхлузят вътре...Моето бебче спи в чувал от деня на раждането си. Чувалът беше и в списъка на болницата за нещата, които трябваше да нося. Не се бях замисляла, че може да има проблем, но и моето бебче се роди по-едричко и нямаше как да се изхлузи вътре.