0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката - 2 част
« Отговор #160 -: Януари 17, 2009, 13:27:31 pm »
Елма, моята дъщеричка също връща след всяко хранене. Купихме си люлка на Фишър Прайс, и след като оригне я оставям и доста се подобриха нещата. Малко е скъпичка, но мисля, че това е най хубавото нещо което сме купили за бебето. Дори през деня като имам да свърша нещо я оставям в люлката и имам малко време.
« Отговор #161 -: Януари 20, 2009, 22:36:09 pm »
Елма, дано не се включвам късно, но да споделя и аз. Моят Мартинчо (сега на два месеца и половина) също много повръща, има рефлукс. Купихме преди около месец шезлонг и не мога да опиша колко съм доволна. Нашият е Пег Перего и коремчето да ти кажа въобще не му е сгънато, а горната част на тялото все пак е леко повдигната. Закопчава се през кръста, което е напълно достатъчно. Гледам, че и краченцата са му в оптимална позиция, както препоръча ортопедът. Аз през повечето дни го гледам сама и без шезлонг това нямаше как да стане, при положение, че първо се кърмим, после дохранвам с АМ и се изцеждам.
За повръщането, определено съм много по-спокойна, въпреки че се случва малко да върне и в шезлонга, но определено е най-добрата позиция, даже като го държа в поза за оригане повръща повече, защото като мърда и си притиска коремчето.
С шезлонгчето си спестих препоръката на доцента-гастроентеролог да надигам матрака на леглото под 30 градуса, струва ми се неудачно.
А в шезлонга дори се е случвало да си поспи сладко, освен това има музики, които много му харесват и конзола с играчки.

Всъщност, това ми е най-сполучливата покупка и даже тия дни си мислих да пусна тема "моята най-сполучлива покупка" и да започна с шезлонга...
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #162 -: Януари 21, 2009, 13:07:22 pm »

С шезлонгчето си спестих препоръката на доцента-гастроентеролог да надигам матрака на леглото под 30 градуса, струва ми се неудачно.

Що бе Фреши? Моите са надигнати и им е добре на децата. Предпазва от задушаване, ако повърне в леглото. Не изисква усилия и не е неудобно.

lb2f
*
« Отговор #163 -: Януари 21, 2009, 13:32:55 pm »
И аз надигах матрака с два българо-английски речника. :lol: Не знам дали е било на 30% градуса, ама и беше по-добре. Александра имаше рефлукс и повръщаше поне по веднъж два пъти на ден.
През останалото време беше във стола за кола. И като че ли предотвратяваше повръщането. Шезлонг така и не й купих. Люшках я в столчето.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #164 -: Януари 21, 2009, 16:41:31 pm »
Благодаря ви, мили мамчета!

Фреши, аз съм с подобна програма като твоята, съвсем самичка си я гледам Виктория и това с държането на ръце по два часа просто ми взима силичките, да не говорим, че нищичко не мога да свърша, за сън не говорим изобщо...За изцеждане не винаги остава време - не случайно вече два пъти правя сериозен мастит.

Повдигането на матрака не ни върши работа на нас. Тя си повръща всякак. Дори изпъната като струна, вертикално нагоре...Опитах да повдигна матрака - тя така се свлича надолу и се завира под одеалата, почва една битка с тях...абе голям цирк сме :D :D :D
« Отговор #165 -: Януари 21, 2009, 19:19:45 pm »
Елма,
матрака се повдига, за да не се задави детето, няма как от това да спре повръщането.

lb2f
« Отговор #166 -: Януари 21, 2009, 20:40:45 pm »
Четох, че не било доказано, че повдигането на матрака помага. Също си го представям как ще се свлича надолу и не ми се струва добра идея. Сега се забавлява, като си изпълзява нагоре, особено ако е завит с одеало (вече не ползвам одеалото дори за дневна дремка, щото е голям смях как изпълзява), ако се мъчи да пълзи нагоре и се свлича надолу няма да му се получава фън-ът.
Така или иначе той като заспи не повръща.

Освен това по моите книги пишеше, че доносените деца няма опасност да се задавят като повърнат, като си лежат по гръб, имали си добре развит инстинкт в тази посока.

Елма, бягай за шезлонг и ще ти светне - само го вдигам да уригне за 1 мин и го намятвам в шезлонга и си ходя да му правя добавка, изцеждам си се, говорим си през това време или му пускам музика. Освен това през деня си се социализира от шезлонга с фемилито, ние си ядем, той до нас.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #167 -: Януари 21, 2009, 20:42:52 pm »
Елма,
матрака се повдига, за да не се задави детето, няма как от това да спре повръщането.

Според доцентката щяло да помогне за повръщането.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #168 -: Януари 21, 2009, 20:53:56 pm »
Елма,

Според доцентката щяло да помогне за повръщането.

Когато е повдигнато детето се предполага, че от хранопровода е по-трудно да се върне храна, тъй като детето е леко изправено. Нали и в шезлонга, и в столчетата за кола също са повдигнати с около 30 градуса. Това е идеята.
*

elma

• 1289
« Отговор #169 -: Януари 21, 2009, 21:09:25 pm »
Аз мислех, че се повдига матрака за да намали повръщането. А пък нашата девойка редовно си се дави, не смея за секунда да я оставя. Доскоро я слагах легнала на една страна, но вече се върти самичка и си я намирам по гръбче, та не знам...
Но тичам за шезлонг, спор няма :D
« Отговор #170 -: Януари 21, 2009, 21:37:41 pm »
Елма, кофти, че се дави, как по-точно? С шезлонга поне не би трябвало да се дави, пък и ще си я мъкнеш с теб из стаите и ще я гледаш, тамън ще ти е по-удобно, няма да надничаш както когато е легнала. Гледай шезлонгът да е такъв, че коремчето да не е много свито. Този на Пег Перего е просто супер, само недостатък е цената - 200 лева, хем с някаква коледна отстъпка :x ама ако имаш излишни пари за наместване, виж го и него, продават го в Прима Папа на Г М Димитров, в Пигис също май го има (ако си от софия, де)
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #171 -: Януари 21, 2009, 22:06:41 pm »
В Джъмбо шезлонгът на Чико е на цена 120 лв., иначе навсякъде е по 150.
Много е хубав, страшно съм доволна.

lb2f
*

elma

• 1289
« Отговор #172 -: Януари 21, 2009, 22:52:32 pm »
Фреши, дави се, не знам какво става, но в един момент се заиква, даже не може и да изплаче, оцъкля едни огромни насълзени очи и чака да я вземеш. Напоследък май взе да се понаучава и да се изкашля. Имам чувство, че това е от някакви киселини, които се връщат, не знам точно. Аз досега я слагах в кошницата за колата и така си я влача навсякъде с мен. В кошницата се дави изправена също. Случвало се и нощем да изпищи, като отида вече се успокоила, но като светна виждам, че стои с огромни отворени очи и даже не диша имам чувство. Абе много си ме е шубе.
Знам го иначе на Пег Перего фирмения, ама нещо май 200лв за шезлонг няма да мога да отделя.

jazzybaby
, ходих в Джъмбо и ги разгледах. Наистина има огромни разлики в цените. Иначе и аз хвърлих око точно на този Чико от 120лв с пеещите играчки :D
*
« Отговор #173 -: Януари 21, 2009, 23:06:45 pm »
повръЩането и рефлукса нямат ниЩо обЩо .Матрака се повдига на 30° за да може бебето да седи под наклон и стомашните кисилини да не се надигат по хранопровода и да го инфектират(изгарят),заЩото ако това се слуЧи -тогава хептен няма да може да яде детето .Тук даже хоспитализираните деца ги слагат в специални легалца ,в които си седят прави децата (ако искате мога да ви пусна снимка) и това помага ,доказано е ,незнам къде не е доказано .СтолЧето за кола съЩо върши добра работа и шезлонга ,но там стомаха се притеска и тоест пак има опасност кисилините да се надигнат .По принцип с хубаво е АР мляко  и надигнат матрак се оправя положението ,при нас се наложи и леЧение с медикаменти ...Като си изпие мялкото ,оригвайте добре ,поне 10 мин дръжте изправено бебето и така се разкарваите .Аз даже си правих гимнастиха с нея като клялах и ставах(бавниЧко) и това и действаше добре и се оригваше по-бързо :lol:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #174 -: Януари 23, 2009, 09:20:09 am »
И аз съм фен на шезлонга, докато повдигането на матрака при нас доведе до свличане на бебето докато спи, в следствие рев и неспане по цели нощи.
ОБАЧЕ ми се ще да предупредя ползващите шезлонг - наистина е много хубаво да си постоянно до бебето, но така бебето привиква да те вижда по цял ден около него и като порасне почва да те търси постоянно. Например сега като се прибера от работа, ситната не ми дава дори една цигара да излезна да изпуша на балкона - само като ме види, че обличам якето и следва яко рев. Така че опитайте се от време на време да го оставяте бебето и самичко в стаята, дори и в шезлонга, стига да не реве естествено.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
« Отговор #175 -: Януари 23, 2009, 11:32:38 am »
Елма, наистина неприятно, както го описваш, но може би детенцето се стряска по-скоро? Дано скоро това престане! Иначе нашето кошче за кола, пак Пег Перего, доста свива коремчето, в сравнение с шезлонга. В шезлонга в полегналото положение направо хич не му е свито коремчето.

Фоксче, наш Мартинчо май развива вече този синдром :lol: А ти освен да спираш цигарите, какво яке, каква тераса :lol:
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #176 -: Януари 23, 2009, 11:34:10 am »
...Като си изпие мялкото ,оригвайте добре ,поне 10 мин дръжте изправено бебето и така се разкарваите .Аз даже си правих гимнастиха с нея като клялах и ставах(бавниЧко) и това и действаше добре и се оригваше по-бързо :lol:

Шакира, Мартинчо си оригва и после се заема с повръщането...
Благодаря ти, Бени!

*

elma

• 1289
« Отговор #177 -: Януари 23, 2009, 12:46:09 pm »
...Като си изпие мялкото ,оригвайте добре ,поне 10 мин дръжте изправено бебето и така се разкарваите .Аз даже си правих гимнастиха с нея като клялах и ставах(бавниЧко) и това и действаше добре и се оригваше по-бързо :lol:

Наша Вики и 5 пъти да се оригне все си е тая...Тя се случва да повръща и 5 минути преди ядене докато сменям пампито.../естествено с две възглавници върху плота за повиване да й е повдигнато телцето.../

Харесах един шезлонг на Чиполино - Жирафче, много е сладък, но никъде го нямат в наличност :(
*
« Отговор #178 -: Януари 23, 2009, 15:19:01 pm »

Може да му идва множко ,може и да е от клапата която е като вратиЧка със стомаха и хранопровода ,при бебета като не е добре развит мускулът на клапата и някой път си седи отворена дори и като спре  примерно да пие мляко детето и това води до повръЩане ,ама това се израства с времето .С АР мляко спред мене Ще се понамали повръЩането ,заЩото то е по- гъсто и не се надига ,като кърмата и обикновенното Ам ,ама трябва поне няколко дни  да се пробва ,за да се види има ли резултат ,няма ли ...Или кърмата да  я даваш с шише и има един прах на нутриция за сгъстяване и да слагаш няколко мезюретки от него (не става въпрос за орзиво брашно),тоя е с амидони вътре ,което прави кърмата като Ар мляко .Тук много го ползват ,мога да цъкна ,би трябвало да го има и в бг .Лина никога не е повръЩала ,но за сметка на това пък стомашните кисилини и изгаряха хранопровода и не можеше да се храни(да пие изобЩо през устата ) ,много остър рефлукс имаше и освен Ар мялко бяхме и на медикаменти.Така ,Че не се притеснявай ,Щом детето си хапва и наддава и е спокойно ,може примерно да опиташ да му даваш по -по малмко и едно и съЩо колиЧество на всяко храненеи по-Често .Примерно Лина дори и да спи и давам мялкото в 24 Часа ,тя си спи и пие  и така Чак до сутринта ,вие сте по-малко ,но аз така правех ,след като отказа ноЩното хранене около3-4 (беше около 2 месеЧна).Опитай да джунглираш с режима на хранене и да оставиш тоя,  с който детето се Чувства добре и по-малко повръЩа .дано по-скоро го израстне  :crossfingers: :bighug:
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
« Отговор #179 -: Януари 23, 2009, 21:12:20 pm »
Шакира, мерси мила :D Тая хватка за сгъстяване на кърма не съм я чувала, само оризово брашно чух. Вече 9 дни дохранвам с АР АМ, засега не виждам резултат. И аз съм склонна да чакам да израстне проблема, само да не се получат тези изгаряния по хранопровода. С режима се оплаквам няколко пъти, че все не мога да му сместя достатъчен брой хранения, като съвсем малък - по 6, сега по 5, а сме на два месеца и половина, обаче между храненията си е спокоен, пък си заспи, пък си се успи и те така :lol: Доцентката гастроентеролог ми се скара, трябвало да го храня 6 пъти, ама аз и за 5 се налага понякога да го будя. Спи си по цяла нощ почти от новороден, само броени пъти съм го хранила през нощта, сега ми се струва автогол да си вкарам да го будя, пък и ме е жал, така сладко си спи. През деня поне за едно от хапванията си се успива сладко сладко и така зорлем 5 пъти яде. Сутрин изсуква по доста - 200 мл, понякога и повече, затова като го дохранвам общо към 150 хапва на хапване. Освен това съм забелязала, че повръща и като яде малко, и като яде много. Например още в началото на хапването се случва да повърне.
Благодаря ти, Бени!