0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Списък с нужните неща за бебето и майката - 2 част
« Отговор #140 -: Август 28, 2008, 20:56:09 pm »
Другият вариант е така наречените тук Памперс чаршафчета. Само където в Бг съм виждала само малки размери. Колкото за под дупето. Може като за начало да се слагат две, под главичката (за евентуални повръщания) и под дупето (за пропускане на памперс). Аз ги ползвам изключително много за преповиване. Като се намокрят или изцапат директно ги изхвърлям.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #141 -: Август 28, 2008, 23:03:07 pm »
Сия, тези протектори непромокаеми ли са?
Фреши, има в бебешките магазини немски протектори за матраци (120*60 и 140*70). Хавлиена материя, която отдолу е като гумирана. Изключително удобни. Не запарват, не се набират (имат ластик от всички страни). Цената е 21 лв.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3660

Точно същото. Аз моите ги взех от Пигис хаус.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #142 -: Август 29, 2008, 00:28:47 am »
и ние купихме такъв протектор и е много удобен.
 Жори заспива на нашето легло и после го пренасям в неговото.Като цяло не седи много в него за сега.
<br />
« Отговор #143 -: Август 29, 2008, 10:52:56 am »
Абе хора, чета, чета и стигам до извода, че съм пълен идиот или поне лош родител. :oops:
Миша няма матрак на леглото. То е турско и е от тези, които са с люлеещ механизъм и, които в последствие се трансформират в детско-юношеско легло. Към него има дунапренен дюшек. Така че, Миша спи на дунапренен дюшек. Към него има памучен калъф. И отгоре застилам чаршафа. Сега, като чета какво коментирате, се чудя дали да не взема да купя матрак. Е, да, ама мисията е почти невъзможна, защото това легло е нестандартно или по-скоро е с някакъв измислен турски стандарт. Размерът на бебешкото легло е 109/64. А размерат на детско-юношескто легло е 160/64.

та, въпросът ми е голяма грешка ли е и вреден ли е дунапрененият дюшек?  :oops:

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
« Отговор #144 -: Август 29, 2008, 11:06:50 am »
Милена има фирми които правят по поръчка-спрямо размера на леглото.
« Отговор #145 -: Август 29, 2008, 11:29:21 am »
Мерси много за протектора, такъв ще купя :D Надявам се, че се пере в пералня без проблем?
Благодаря ти, Бени!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #146 -: Август 29, 2008, 12:59:11 pm »
Мерси много за протектора, такъв ще купя :D Надявам се, че се пере в пералня без проблем?

Естествено, че се пере в пералня, скъпа.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #147 -: Август 29, 2008, 14:04:43 pm »
Сия, тези протектори непромокаеми ли са?
Фреши, има в бебешките магазини немски протектори за матраци (120*60 и 140*70). Хавлиена материя, която отдолу е като гумирана. Изключително удобни. Не запарват, не се набират (имат ластик от всички страни). Цената е 21 лв.
И моя е такъв. :)
*
« Отговор #148 -: Август 29, 2008, 14:22:00 pm »
Абе хора, чета, чета и стигам до извода, че съм пълен идиот или поне лош родител. :oops:
Миша няма матрак на леглото. То е турско и е от тези, които са с люлеещ механизъм и, които в последствие се трансформират в детско-юношеско легло. Към него има дунапренен дюшек. Така че, Миша спи на дунапренен дюшек. Към него има памучен калъф. И отгоре застилам чаршафа. Сега, като чета какво коментирате, се чудя дали да не взема да купя матрак. Е, да, ама мисията е почти невъзможна, защото това легло е нестандартно или по-скоро е с някакъв измислен турски стандарт. Размерът на бебешкото легло е 109/64. А размерат на детско-юношескто легло е 160/64.

та, въпросът ми е голяма грешка ли е и вреден ли е дунапрененият дюшек?  :oops:
И аз съм със същата кошара само,че нашата е българска.
http://avmebeli.com/alexl.html
Не съм копувала допълнително матрак.Дунапренения дющек е 8-9см.На дребчо му е удобен,защото  не много мек и може да се върти и опитва да пълзи вътре.Незнаех,че трябва да се копува матрак.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #149 -: Август 29, 2008, 16:58:23 pm »
...

Аз за тия протектори нищо не знам. Изглеждат ми много добре.
На мен свекърва ми ми беше донесла един откровен наелон с още нещо изкуствено отгоре. Нещо подпбно на лигавничетата, които са с наелон отзад.Та това нещо си ми седи в шкафа и си е чисто ново. Ще я почакам да остарее още малко да й го сложа на нея  :crazy:

И аз съм със същата кошара само,че нашата е българска.
http://avmebeli.com/alexl.html
Не съм копувала допълнително матрак.Дунапренения дющек е 8-9см.На дребчо му е удобен,защото  не много мек и може да се върти и опитва да пълзи вътре.Незнаех,че трябва да се копува матрак.
Аз не зная дали трябва да е мек матракът - или по-скоро дали това се търси като ефект. Ама тези преносимите кошарки всичките са с такива матраци. Не би трябвало да са чак вредни. Ако се сетиш някой път лятото да го изнесеш един ден на слънце да изтребиш акарите... А иначе това отдолу вече би трябвало да си е матрак. Ако толкова те притеснява - изтърбушваш люлката, така че да останат само решетките и си имаш матрак.

Нашето легло е нещо подобно. Т.е. няма люлка и още отначалото детето си спи на матрака. До скоро ми се виждаше много добра идея този тип легло, а сега се чудя как да се отърва от него... Тази втората рисунка отдолу е толкова красива като си я гледаш така и сигурно би била удобна ако имах халета в апартамента. Но реално не е така. Тази ракла реално е висока колкото нощно шкафче и освен за пейка за друго не става. Отделно само трябва да й се покланяш, за да й ползваш чекмеджетата. Да не говорим колко тъпо се получава като махнеш люлката - имаш някакви табли отгоре и отдолу и нищо отстрани. И детето само се лепи по стената. Т.е. имам си сега играчка да си намеря кой да ми сложи нещо откъм стената и това да заприлича на легло, а не на кутия, в която те хваща клаустрофобия.
И да не забравя любимите ми чекмеджета. За да почистя отдолу трябва да ги извадя, ама те не ми се отварят докрая и ако не всяка седмица, то поне веднъж месечно разглабяме другите мебели... И понеже толкова много ме дразни, вече реших, че и хилядите дупчици са идеално място за развъждане на хлебарки, паяци и какво ли още не.
Да не говорим за размера 180/70 - късо и тясно. Айде вие с момичетата как да е, ама моят след 7-8 години ще го израсте. Та само съм се прекарала. Вместо да си взема бебешко креватче, което да не ми заема много място и после да си направя голямо...

И другото преживяване. Държах си аз предната решетка, за да не пада детето. Ама то мойто вече е на 5, но много се върти. И той хич не искаше да се доближи до това легло. Един ден какво стана, че се озовах аз в кошарата с решетките. Изхвърчах от там като тапа и веднага му махнах решетките. Чувството е ужасно... От тогава той си седи в кревата и няма проблеми. Е пада понякога нощем, ама той така се омотва в одеялата, че пада доста бавно и даже не се събужда.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #150 -: Септември 01, 2008, 22:13:19 pm »
Момичета дайте ми някакви сайтове за бебешки креватчета и колички.
« Отговор #151 -: Септември 02, 2008, 00:59:18 am »
Напиши 'Кикиморско царство' или 'Пакостник' в Google. Това са детски онлайн магазини, но дават и добра представа за асортимента и цените и по реалните магазини. Аз поне тези ползвам.
*
« Отговор #152 -: Септември 02, 2008, 07:38:03 am »
ДаНет,Хиполенд,Бертони,Чиполино.
« Отговор #153 -: Септември 02, 2008, 09:06:48 am »
Ето малко линкове на магазини

Ванеса http://www.zabebeto.com/shop/index.php?cPath=41_63&sort=2a&page=2&osCsid=b6e44d172b8ab6e415e1e1214646d7db

Малчо http://mal4o.com/product_info.php?cPath=25_132&products_id=445&osCsid=32eb95522281beac536bfdb160186519

Пакостник http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=4

Малечко http://www.malechkobaby.com/

Пинокио http://pinokio.big.bg/

Кикиморско царство http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/index.php/cPath/3_165

в бг - мамма има цяла тема за интернет магазините, но нещо немога да я намеря.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #154 -: Септември 04, 2008, 15:51:04 pm »
и нашия матрак е на магнифлек, пенолатекс. а протектор препоръчвам едни които само в комо съм виждала и от там е купен, жестоки са, нито спарват, не са найлонови, тънички са, не се събират а си залепват за матрака, абе супер :lol:

а за преносимата кошара имаме дунапренен сгъваем матрак, най обикновен, струваше около 30-на лв., но както мармотче казва, върши перфектна работа :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #155 -: Януари 14, 2009, 17:53:16 pm »
Побутвам темата.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #156 -: Януари 15, 2009, 18:37:31 pm »
Мамчета, замислила съм да взема за Виктория шезлонг. Тя е с тежък рефлукс и повръща много. Държа я по два часа след хранене и накрая пак вземе, че повърне като я сложа в леглото, макар и на висока възглавница. Пробвах да я поставям в кошница за кола след хранене, но там доста се свива коремчето и повръща още повече. Вие ползвате ли такова нещо и удобно ли е? Чувала съм, че децата много обичат да седят в него, но често се озовават на пода, особено като попораснат. Според вас дали ще постигна желания ефект и има ли смисъл да купувам такова нещо?
*
« Отговор #157 -: Януари 15, 2009, 22:51:37 pm »
Елма, аз имам такъв с положения на гръбчето - могат да се регулират от седнало до легнало. Предполагам, че такъв би ти бил полезен на теб. Дали ще върши работа при рефлукса не мога да кажа.
За озоваването на пода - моя е с колани и не ми се е случвало.
*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
« Отговор #158 -: Януари 15, 2009, 23:55:07 pm »
Благодаря, Коки! Аз ходих да гледам вече, обаче тези модели, които се предлагат сега са с колани само през кръста, не и през раменете. Не знам доколко стабилно ще стои детето вътре :?
« Отговор #159 -: Януари 16, 2009, 10:52:36 am »
И нашия шезлонг е с колани през кръста само, но ситната стоя в него до 10 месечна възраст, без нито веднъж да падне. Беше й любимото място за стоене, сега съм го подарила, понеже вече е голяма и се мятка. Хубавото на шезлонга е, че можеш да го настроиш така, че хем бебето да е почти легнало, хем да е под наклон, така че да не повръща, т.е. да не е седнало. Лично моят опит е, че без шезлонга първите 10 месеца щях да изкукам.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.