0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Списък с нужните неща за бебето и майката - 2 част
« Отговор #120 -: Август 26, 2008, 10:45:13 am »
Ние с Magniflex, 60х120. Много съм доволна.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
« Отговор #121 -: Август 26, 2008, 10:53:51 am »
Сладурки, моля ако някой е правил проучване за матраци за бебе - коя марка е за предпочитане - да сподели :D

Кокос и пяна на Ласка. Доволна съм  :D

lb2f
*
« Отговор #122 -: Август 26, 2008, 11:10:44 am »
Фреши и ние с кокос. :lol:
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
« Отговор #123 -: Август 26, 2008, 12:03:40 pm »
Ние сме с Happy dreams:
http://www.happydreams-bg.com/main.php. (има го в матраците от серията comfort).
Поръчахме си го според размерите на легълцето и беше готов за 1 седмица.До момента нямам никакви забележки.
« Отговор #124 -: Август 26, 2008, 12:43:36 pm »
Може въпросът ми де не уместен, но сега като говорите за матраците си помислих, че може и да трябва да вземем. Нужно ли е да се купува допълнителен матрак за сгъваемите sleep and play кошарки? До сега си мислех, че този, който си е в кошарката е достатъчен, но може и да греша.
*
« Отговор #125 -: Август 26, 2008, 12:47:22 pm »
Може въпросът ми де не уместен, но сега като говорите за матраците си помислих, че може и да трябва да вземем. Нужно ли е да се купува допълнителен матрак за сгъваемите sleep and play кошарки? До сега си мислех, че този, който си е в кошарката е достатъчен, но може и да греша.
Ние също сме взели такава кошарка и от магазина ни препоръчаха и мотрак.
« Отговор #126 -: Август 26, 2008, 13:39:04 pm »
Да, тези на кошарките са много тънки и неудобни за сънче. Ако това ще е основното легло, купи хубав удобен матрак. Ако ще е само легло за път и евентуално за игра у дома, може да вземеш сгъваемо дунапренено дюшече, много по-практично е за път и достатъчно мекичко за няколко дни далеч от дома.
« Отговор #127 -: Август 26, 2008, 13:50:04 pm »
Благодаря ви! Как само щях да си мъча детето докато се сетя, че може да не му е удобно :oops: И на мен ми изглеждаше тънко матрачето. Това ще му е леглото. Ще се възползвам от информацията по-горе.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #128 -: Август 26, 2008, 18:29:17 pm »

Фреши, и ние сме така!

Леглото ни е Neo Nato ЦЪК с матрак на Magniflex, за път ползвам обикновен сгъваем купен от Пигис Хаус!

Легло и кошара 2/1, удобно и тръгнем ли на път нямаме грижи събира се за 5 минути!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #129 -: Август 26, 2008, 21:16:29 pm »
Благодаря :D ние ще сме с легълце 140/70. (за начало се чудя дали да не му купим една кошничка, дали ще се стресне направо в голямото легло?)
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #130 -: Август 28, 2008, 09:59:45 am »
FreshBreeze, според мен няма никаква опасност да се стресне от голямото легло. Ние сме с 120х60. Малко по-малко е, но не забелязвам никакъв стрес в детето. Имай в предвид, че децата първите няколко седмици само ядар, спят и пълнят памперса.Алекс е вече на две седмици и едва сега започва да се кокорчи от време на време за кратко.
 По въпроса с матраците ние и на нашата спалня, и детския е от пенолатекес. Мисля че в Бяля ги правят. Калъфите на нашите матраци са с цип и се свалят за пране. Много практична идея и я препоръчвам на всеки! Особено полезно в периода на отказване на памперсите. Имам и непромокаема постеля за под чаршафа, но честно казано е гадна.

*
« Отговор #131 -: Август 28, 2008, 12:13:13 pm »

И ние сме с тези матраци само че 70/140, много са хубави!
*
« Отговор #132 -: Август 28, 2008, 14:31:55 pm »
Цитат
Имам и непромокаема постеля за под чаршафа, но честно казано е гадна.
Защо?
Че и аз съм взела такава.
« Отговор #133 -: Август 28, 2008, 15:03:41 pm »
Благодаря :D ние ще сме с легълце 140/70. (за начало се чудя дали да не му купим една кошничка, дали ще се стресне направо в голямото легло?)

Fresh, много зависи от детето. Дани беше много нервно и чувствително бебенце, изобщо не заспиваше другаде извън кошницата и количката до 2м възраст. Притесняваше ме нощен сън в кошницата и затова всеки ден съм сваляла гумите на количката + взех дюшече за нея, че поне да му е удобно нощем. Диманчето си спи в легълцето от първия ден, никакви забележки не е имала. Дано и вашето бебче да е така.
« Отговор #134 -: Август 28, 2008, 15:55:40 pm »
И Теди не искаше да си спи в леглото. Спеше в шезлонга. Но това отмина, вече е в леглото. Е, от време на време и в моето  :lol:

lb2f
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #135 -: Август 28, 2008, 16:33:07 pm »
Цитат
Защо?
Запарва.
На мен с Марио не са ми протичали памперсита така, че да изцапа дюшека чак. Обаче започна да мрънка че му е твърдо леглото, за да го пускаме на нашето. Тогава му сложих бебешкото олекотено одеялце отдолу вместо чаршафче. Не се е потил, не е мрънкал... Според мен това е по-добрият вариант вместо непромокаемите постелки.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #136 -: Август 28, 2008, 17:07:40 pm »
Аз имам два протектора за матрак и са си много удобни. Когато единия е за пране, другия го замества. Александра разлива вода, повръща и всекакви други магарии прави в леглото. Ако ги нямах протекторите, досега около 5 пъти да съм наводнила матрака. А днес я хванах със свален памперс и в момента, в който й го сложих обратно се изака сладурката. Ако не бях отишла навреме и ако нямах протектор матрака щеше да е за хвърляне.
*
« Отговор #137 -: Август 28, 2008, 17:56:33 pm »
Цитат
Защо?

Сигурно си е до постеля, щом sia няма забележки. Обаче моята няма ластици за захващане за матрака и се събира, освен това се усеща под чаршафа и е неприятно за мен. Аз лично го слагам на спалнята, защото въпреки че се сваля калъфа за пране, е доста трудемко. Кревата на Юлия е долепен до нашата спалня и тя често се прехвърля на спалнята.

« Отговор #138 -: Август 28, 2008, 18:43:12 pm »
Аз имам два протектора за матрак и са си много удобни. ..

Сия, тези протектори непромокаеми ли са? За матрака мисля да взема калъфка с ластици отстрани, както на матраците за големи хора, нали става? Но те не са непромокаеми и не знам доколко ще вършат работа, сигурно е добре между матрака и това калъфче да има още нещо, непромокаемо?
и аз се притеснявам да не запарва...
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #139 -: Август 28, 2008, 18:54:12 pm »
Сия, тези протектори непромокаеми ли са?
Фреши, има в бебешките магазини немски протектори за матраци (120*60 и 140*70). Хавлиена материя, която отдолу е като гумирана. Изключително удобни. Не запарват, не се набират (имат ластик от всички страни). Цената е 21 лв.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3660

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери