0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Списък с нужните неща за бебето и майката - 2 част
« Отговор #100 -: Август 14, 2008, 14:41:15 pm »
Гащите са от материя като мека превръзка, поне на Канпол бяха нещо подобно по спомени. И на мен ми бяха много удобни. Незнам какъв номер бяха, не съм видяла някъде да пише, но ми бяха тамън, леко широки даже, а не бях от най-фините родилки.

А за багажа - аз бях стегнала три чанти за болницата. Едната с много важните работи - джапанки, мокри кърпички за мен и бебето, памперси, шишенце вода, документите, ластик за коса (за раждането, ама ако сте с дълга по-добре я сплетете, ако ще сте естествено раждане). И друга с резервна нощница за мен, че в болницата предлагата само с дълги ръкави април месец, а е топло. Дрехи за бебето, пеленки и одеалце за бебето, за мен книжка, дето не можах да се съсредоточа да чета, доста стотинки за телевизора, чашка, виличка, лъжичка за бъркочите, тоалетна хартия, тоалетни принадлежности, биберон за бебето...

Така че списъка е доста относителен. Зависи от това къде ще раждате и какво предлагат там. Но по-неважните неща могат и впоследствие да се донесат. Най-важни са документите и джапанките, памперси за бебето.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #101 -: Август 14, 2008, 15:25:37 pm »
Това трябва да е на ул.Хубча, аз работя на 20 м от там. Има два магазина за бельо, единия на гърба на Фантастико малко по-навътре от тротоара и наистина е много малък, а втория е на самия тротоар малко по-навътре по ул.Хубча. В първия много рядко влизам защото не ми харесва стоката, а във втория си пазрувам редовно бекини и прашки. Освен в понеделник да мина и да питам и в двата магазина дали предлагат сутиени за кърмачки по 5 лв. Мисля че е в първия там продават по ефтини неща в сравнения с втория.
Всъщност се оказа магазина,който е точно до магазин "Фантастико" за строителни материали.Сутиените са китайски,но аз съм много доволна от тях и ходих да си купя още,че да мога да сменям.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #102 -: Август 14, 2008, 16:56:28 pm »
Добре де, а не е ли кофти да са от изкуствена материя?
След секциото какво бельо е удобно, забравила съм след моята коремна операция как беше ... защото аз сега ходя с бельо с много ниска талия, ама тя може да се падне баш върху шева?

Дълбоки бабешки гащи, скъпа, за да не те дразни раната, а ако са ластични още по-добре, ще ти държат корема, който увисва след раждането. Бях писала и преди, ползвах такива и се чувствах много по-добре отколкото с памучни. Това е за 2 седимици само все пак..

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #103 -: Август 14, 2008, 18:11:38 pm »
Kassi,знам,че е вън от темата, но преди 6 дена родих секцио. Корема ми увисна и е един набран и като вървя се друса. Сложих едни ластични гащи и се чуствам по-добре като вървя. Корема ми не се разлива така и подрусва на всички страни.
Искам да попитам след секцио могат ли да се слагат такива по-стягащи гащи?
« Отговор #104 -: Август 14, 2008, 22:20:19 pm »

Стелианка,
отговарям ти вместо Касси.
Малко е относително дали могат да се носят ластични колани, предполагам, че това имаш предвид под по-стягащи гащи.
Аз специално носих около 2-3 седмици след изписването ми. Някои твърдят, че били вредни за коремните мускули, т.е. пречат на мускулатаурата сама да се възстанови и по този начен се отпуска. Но аз носих такъв ластичен колан, защото иначе просто трябваше да си нося дрехите за бременни от преди раждането. А благодарение на колана, трудно, но все пак успявах да се навра в дрехите си от преди бременността.

Макар че, моя приятелка, която наскоро роди, 2 седмици след това си ходеше с сукмана за бременни. Ама на мен не ми се вижда добра идея.

Аз еднократни гащи не съм си купувала. Бях си взела в багажа нормални бикини - няколко на брой, които като се прибрах ги пуснах в пералнята и готово. Само че при мен нещата бяха така: два дни след операцията не ставах от леглото, бях на катетър и акушерките ми сменяха превръзките. В този случай бикини не са ми трябвали. После два дни бях с бикини и ме изписаха. :)

Василена,
тя Виктория питаше за багажа, но момичето роди преди 2 седмици.  :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #105 -: Август 14, 2008, 22:38:57 pm »
Kassi,знам,че е вън от темата, но преди 6 дена родих секцио. Корема ми увисна и е един набран и като вървя се друса. Сложих едни ластични гащи и се чуствам по-добре като вървя. Корема ми не се разлива така и подрусва на всички страни.

Да, да, разбирам те, и моя беше така, празна торбичка като кенгуру бях :lol:, само кожа, и много добре се чувствах с тях. Защо да не може, то даже си има специални такива гащи, но и тези обикновените вършат работа.

« Отговор #106 -: Август 15, 2008, 11:25:46 am »

Да, да, разбирам те, и моя беше така, празна торбичка като кенгуру бях :lol:, само кожа, и много добре се чувствах с тях. Защо да не може, то даже си има специални такива гащи, но и тези обикновените вършат работа.
[/quote]

Просто се притеснявам да не навредя по някакъв начин на операцията със стягащите гащи. Макар,че честно казано с тях се чуствам по-добре. Защото когато вървя с разплутия си корем дори ми е болезнено от подрусваниято му и клатенията му.
Нямам предвид естетическия ефект, просто питам от здравословна гледна точка. Сега вкъщи си седя с някакви не толкова стегнати гащи и като мине един месец от операцията смятам да сложа малко по-"силови" гащи.
« Отговор #107 -: Август 18, 2008, 14:38:00 pm »
Най-добре питайте лекаря дали и кога. Аз съм чувала, че един месец след секцио не трябва да се слагат, но колко е вярно незнам.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #108 -: Август 18, 2008, 14:45:04 pm »
Мерси за всички отговори :D
Леле, много забавно било това с корема после - не бях се замисляла как ще изглежда :lol: Иначе в книгата за бременни, която чета, пише, че след раждането коремът остава голям като шестмесечна бременност, да не разчита родилката веднага да си влезне в старите дрехи, така че ми се струва съвсем нормално известно време да се поносят "бременните" дрешки още.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #109 -: Август 18, 2008, 14:59:34 pm »
Фреши, с твоето телосложение няма страшно да си като в 6м. след раждането :wink:
аз си влязох в почти всички дрехи след раждането :)
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #110 -: Август 18, 2008, 15:20:34 pm »
Мерси за всички отговори :D
Леле, много забавно било това с корема после - не бях се замисляла как ще изглежда :lol: Иначе в книгата за бременни, която чета, пише, че след раждането коремът остава голям като шестмесечна бременност, да не разчита родилката веднага да си влезне в старите дрехи, така че ми се струва съвсем нормално известно време да се поносят "бременните" дрешки още.

Поредното абсурдно твърдение от книжките, строго индивидуално си е! Фреши, стига си тормозила главицата си с тези неща, наслаждавай се, че после ще ти липсва много тумбака.   :wink:

« Отговор #111 -: Август 20, 2008, 09:14:41 am »

Може и помагат. Докторът ми препоръча да сложа още в болницата.

lb2f
*
« Отговор #112 -: Август 20, 2008, 15:11:09 pm »
Аз пък доколкото знам ластичните гащи не са препоръчителни. Имам в предвид истински, а не бикини с ликра. Иначе и моя корем е увиснал,коремната ми стена е съвсем отпусната, ама постепенно след предната бременност се оправиха. Надявам се и сега да се оправят. И сега имам да свалям 10 кг, ама предишния път бяха повече та дълго време си ходих с бременнелския панталон с нормална блузка отгоре. Не виждам нищо лошо в това, и сега смятам така да правя докато си вляза в старите дрехи.

« Отговор #113 -: Август 20, 2008, 18:31:18 pm »
До колкото помня ластичните колани не се препоръчват защото с тях коремната стена не се стимулира да се стегне сама. Но както беше казано питайте лекарите си. Моето лично мнение е, че ако структурата ви не се възстанови самичка само коремните преси оправят положението  :D

То много време минало, но да кажа и аз за шезлонга. Хубаво гледайте каква е материята, сиреч колко е изкуствена. Аз взех на Бетони - голяма грешка. Хлапето се поти като за световно и през хавлиената кърпа. За сравнение Чиполиното за което споменава Фоксче е много по-добро. Задължително да има пълно легнало положение, а докато детето започне да се върти не е нужно да го връзвате. На мен ми беше полезно, защото в кухнята нямам подходяща мебел, на която да оставям детето, а и с играчките на грифа се занимава добре. Можете да ги сменяте, първо да му ги приближавате към ръцете за да ги дърпа, после като му омръзне - към краката, че да ги рита. При нас последното е особено забавно.
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #114 -: Август 20, 2008, 20:59:03 pm »
аз си харесах това цък
и това цък

« Последна редакция: Август 20, 2008, 21:00:34 pm от Tamara »
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
« Отговор #115 -: Август 20, 2008, 21:48:09 pm »

Джази, моят доктор пък категорично забрани носенето на ластични гащи след раждането!
Така че явно всеки има различни мнения.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #116 -: Август 20, 2008, 22:12:31 pm »

Джази, моят доктор пък категорично забрани носенето на ластични гащи след раждането!
Така че явно всеки има различни мнения.

С всичко е така. Както и с времето между две раждания секцио, някои казват до 6мес. други до 2 години.

« Отговор #117 -: Август 21, 2008, 19:53:25 pm »
Бих искала да дам идея на дамите с по-малък бюст.
Понеже и аз съм в тази категория тези дни се огледах за сутиен за кърмачки, живот и здраве ще ми трябва скоро. Ми няма :) В смисъм и най-малкия номер ми е голям  :? Останах озадачена и от материята, така наречения чист памук беше нещо доста твърдо, ръбесто и ГРОЗНО. За уточнение ще кажа, че гледах марково бельо, уондърбра,  триунф и още някаква марка само за майки. Реших, че ще си приспособя някой обикновен без банели, ще му сложа копче и т.н. (нали сме сръчковци  :lol: )
Тогава ми попадна някакво бельо за спортиски и за йога упражнения. Красиво, памучно и перфектно! Представлява потник, дълъг или къс, от много финна материя и с премятащи се части отпред, без банели и никакви твърдости, просто отваряш парчето плат и гърдата е свободна да дава мляко  :lol:
Ето една примерна снимка, че сега като си чета обясненията ...  8O
При мен това ще свърши чудесна работа, защото въпреки, че гърдите ми са нараснали, пак не е достатъчно за да се поместят в сутиен за кърмачки.
« Отговор #118 -: Август 26, 2008, 09:19:56 am »
Сладурки, моля ако някой е правил проучване за матраци за бебе - коя марка е за предпочитане - да сподели :D
Благодаря ти, Бени!

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #119 -: Август 26, 2008, 10:37:37 am »
Сладурки, моля ако някой е правил проучване за матраци за бебе - коя марка е за предпочитане - да сподели :D

Ние сме с Хепи дрийм 60/120, към 70лв. е цената на един.