0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mariposa, кошницата за кола мисля да я застопорим в колата и да си стои там, за да ми е спокойно и удобно като се наложи да шофирам сама с бебка. А да купуваме 2 кошници ми се вижда безмислено, та затова си мислех за шезлонг.

Ами аз го нося в кошницата до колата, само слагам колана и си шофирам спокойно. Дори ми е много лесно като заспи, прибирам го вкъщи направо в кошницата.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
Не знам, нашият е най-простия възможен на чиполино, отгоре има три играчки, аз съм закачила още няколко - голяма игра пада.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
mariposa, кошницата за кола мисля да я застопорим в колата и да си стои там, за да ми е спокойно и удобно като се наложи да шофирам сама с бебка. А да купуваме 2 кошници ми се вижда безмислено, та затова си мислех за шезлонг.

Ами аз го нося в кошницата до колата, само слагам колана и си шофирам спокойно. Дори ми е много лесно като заспи, прибирам го вкъщи направо в кошницата.

Точно това и аз щях да напиша. Като заспи бебето в колата, ще трябва да го вземеш барабар с със столчето, за да не го будиш. А пък вече почти всички столчета са с адаптори за количка - сваляш от колата и слагаш на количката. Така бебето си спи, ти си караш или го разхождаш и всички сте доволни.
*
Благодаря ви момичета!
mariposa, sia мислех че закрепването на кошницата за колата изисква много усилия и е трудно, но явно ще трябва първо да видя как точно се случва и ще преценя тогава :D  Иначе нашата е в комплект с количката и не се бях замисляла, че ще е по-удобно като заспи бебека да я местя направо с кошницата.  :hug2:

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Майче, вие на каква количка се спряхте? И аз се оглеждам да е с кошница, но засега на нищо конкретно не съм се спряла.
А не ви ли притесняваше малко, че столчето за кола няма пълно легнало положение? Според ортопеда, при който бяхме на преглед, до 5-я месец не е препоръчително дългото стоене на бебето в столче за кола, а като знам, че моята изкарва целия ден като си е в къщи в шезлонга... Не, че шезлонга не се изметна на втория ден де  :D.
А иначе закрепването на кошницата към колата е елементарно. Ако се спреш на вариант с кошница, гледай да е лека, че нашата тежи толкова много, че като сложа бебето вътре и не мога да ги нося и двете.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

elma

• 1289
....Ако се спреш на вариант с кошница, гледай да е лека, че нашата тежи толкова много, че като сложа бебето вътре и не мога да ги нося и двете.
Аз търся възможно най-най-лекия вариант за всичко свързано с количката. Но все пак бебиня ще е зимно бебче - очаква се средата на ноември :D и количката трябва да е едновременно и добре уплътнена, и стабилна. Живея на 4-ия етаж в блока (последен) и нямаме асансьор. Колата ни е двувратка с малък багажник и изборът на количка е съобразен и с тези фактори. Ще съм ви благодарна за всякакви идеи и предложения и за количка, и за столче!
Благодаря ви, милички!  :grouphug2:
Мацки, да ви питам за сутиените за кърмачки, кога ги купихте? Аз погледнах на едно-две места, ама не мога да преценя какъв размер ще ми трябва или той не се променя много? И да препоръчате модел, магазин, впечатления?

Продавачката от местния бебешки магазин ПАПАГАЛ в Борово ми препоръча страхотен сутиен за кърмачки.Струва само 5 лв :o,но учудващо излезе много добър и най-после спя с него без да ми е чоглаво.От чист памук,страшно удобен и съм много доволна.Има го в магазинче за бельо на пазара Красно село.Предполагам,че тези,които са ограничени в средствата ще се зарадват на такава цена.
Иначе за пред хората се снабдих и аз с един Триумф,но го взех с банели и ми е неудобен за спане и за цял ден с него.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

Аз търся възможно най-най-лекия вариант за всичко свързано с количката. Но все пак бебиня ще е зимно бебче - очаква се средата на ноември :D и количката трябва да е едновременно и добре уплътнена, и стабилна. Живея на 4-ия етаж в блока (последен) и нямаме асансьор. Колата ни е двувратка с малък багажник и изборът на количка е съобразен и с тези фактори. Ще съм ви благодарна за всякакви идеи и предложения и за количка, и за столче!

Елма, от самото начало се ровя из нета за всичко свързано с бебето. Гледах колички в наши и чужди сайтове. И аз търся компактна и удобна количка, която изглежда добре. Единственото, което не харесвам на тази, на която съм се спряла са цветовете. http://family-bg.com/prX_3014.htm?ref=19. Ако не се отвори сайта -комбинирана количка Джема Травъл 3 в 1 или 2 в 1. 2 в 1 тук струва 420 лв.
*
elma, нашата количка е тази, но на снимката я няма кошницата - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=235836&pid=5573827&lp=-260
Аз честно казано предпочитах количката ни да е без кошница за кола, но със зимен кош и с подвижна дръжка, за да мога да гледам бебка, но ни подариха тази и сега се чудя има ли смисъл да купувам друга или да си ползвам тази като я имам вече. И без това зимата едва ли ще я ползваме често, а за другото лято вероятно ще трябва нова с изцяло седнало положение...умувам още.
А шезлонг ми е мерак да купя, та май ще си угодя на акъла, остава само да го избера :D
Сутиен за кърмачки си поръчах от данет, но се оказа че в момента нямат цвят, та чакам към края на месеца да ми го доставят, нямам търпение да видя дали съм си улучила мерките и въобще дали ще е удобен.

*

elma

• 1289
Faith_hope, добре изглежда количката. Отзивите обаче, които имам за марка Чиполино са малко смесени - уж добри, но за качеството и здравината на количката си било чист късмет! Ама това вероятно важи и за всички други марки :wink: :D Имаме още доста време, ще разгледаме.

Майче, за подвижната дръжка не се притеснявай, нали има прозрачно прозорче. И аз като теб, имам това изискване. Но говорих с една приятелка, тя каза, че с това се свиква и не е никакъв проблем. А и това е за първите месеци само. После бебчо ще иска да гледа напред към света и да го опознава. Така че, честито за количката и да си я ползвате със здраве! :D
*
Елма, и прозорче няма :?  идеята е бебето да е в кошницата и така да се гледаме, но ми се струва прекалено дълго време да стои сгъната и мисля да я слагам легнала направо в количката. Мерси за честитката  :D

*

Елма, от самото начало се ровя из нета за всичко свързано с бебето. Гледах колички в наши и чужди сайтове. И аз търся компактна и удобна количка, която изглежда добре. Единственото, което не харесвам на тази, на която съм се спряла са цветовете. http://family-bg.com/prX_3014.htm?ref=19. Ако не се отвори сайта -комбинирана количка Джема Травъл 3 в 1 или 2 в 1. 2 в 1 тук струва 420 лв.
Аз съм с такава количка,само че предишния модел,който няма столче за кола.Ще ви кажа моите коментари  за нея ,пък вие ще си преценявате.
Зимния кош е удобен.Количката е лека с него.На нас обаче ни омаля към 5месец,но Мики вървеше доста по-едър за месеците си :wink:.
От тогава е в летния вариант.Когато возите детето напред,количката е лека и маневрена,когато е обърнато към вас тежестта не се разпределя добре и е по-тежка(е,не много,но се усеща).Коша може да се обръща(напред или към вас),а не дръжката.
Недостатък-няма напълно легнало положение и мисля,че за някои деца това е проблем.Имам чувството,че на Мико понякога му се иска да се е опънал,но в този вариант не може :(.Друго сега не се сещам да напиша.Ако имате въпроси  относно количката ще отговоря.
joshi , благодаря. Не съм се замисляла, че бебето може да израсте количката :). На мен много ми хареса тъкмо защото е компактна. Ние и двете с Елма сме за Ноември, та зимният кош ще се ползва поне 5 несеца. После вече бебчо ще е по-голям и май няма да му трябва пълно легнало положение, но нали още нямам впечатления от какво точно имат нужда бебетата... На колко степени може да се смъква облегалката?
« Последна редакция: Юли 17, 2008, 08:37:53 am от Faith_hope »
Абе, Бубе, що се прекръсти? :) Надявам се, че не си си изгубила вярата и надеждата. :wink:

Бубе, и след 5 месеца, пак ще ти е нужно легналото положение на количката, защото често бебето ще заспива по време на разходка, в което няма лошо, да спи на въздух.

Моята количка също няма напълно легнало положение, а леееек наклон, май някакви си 15-20градуса, не съм ги мерила.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Абе, Бубе, що се прекръсти? :) Надявам се, че не си си изгубила вярата и надеждата. :wink:

Бубе, и след 5 месеца, пак ще ти е нужно легналото положение на количката, защото често бебето ще заспива по време на разходка, в което няма лошо, да спи на въздух.

Моята количка също няма напълно легнало положение, а леееек наклон, май някакви си 15-20градуса, не съм ги мерила.

Миленка  :D, нищо не съм загубила. Нали все се чудят как да ми викат и рекох да сложа нещо кратко. Ама ако някой ми се ядоса да няма и как да ми пише грубо. Все мило да е- 'Бубе' :D. Така ми вика съкровището, та това ми дойде наум.
*
joshi , благодаря. Не съм се замисляла, че бебето може да израсте количката :). На мен много ми хареса тъкмо защото е компактна. Ние и двете с Елма сме за Ноември, та зимният кош ще се ползва поне 5 несеца. После вече бебчо ще е по-голям и май няма да му трябва пълно легнало положение, но нали още нямам впечатления от какво точно имат нужда бебетата... На колко степени може да се смъква облегалката?
Бубе :D,облегалката не се смъква,а целият летен вариант.Точно това обяснявах,че облегалката не е отделена от седалката.Не знам дали стана ясно.Иначе на 3 степени се движи.
Ясно. Нещо като тренажорите за пилоти :D. Като седнеш и те накланят на където си искат :D

[/quote]
Продавачката от местния бебешки магазин ПАПАГАЛ в Борово ми препоръча страхотен сутиен за кърмачки.Струва само 5 лв :o,но учудващо излезе много добър и най-после спя с него без да ми е чоглаво.От чист памук,страшно удобен и съм много доволна.Има го в магазинче за бельо на пазара Красно село.Предполагам,че тези,които са ограничени в средствата ще се зарадват на такава цена.
Иначе за пред хората се снабдих и аз с един Триумф,но го взех с банели и ми е неудобен за спане и за цял ден с него.
[/quote]

Теоха, можеш ли да ми кажеш кое е магазинчето за бельо на пазара на Красно село. Вчера ходих до Папагал и продавачката ми каза, че не предлагат сутиени  8O, та да видя в това магазинче поне.
*

elma

• 1289
Аз също ходих до Папагал в Халите, но и там ми казаха, че сутиени нямат. Продавачката звънна в магазина в Борово и казаха също, че не са имали, няма и да имат 8O.
Сега чета по-внимателно :D Ами Теоха си е написала, че само в магазин Папагал са й го препоръчали, а в магазинче в Красно село го имало :D :D :D
Теоха, мила, къде е това магазинче? :)