0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Теоха, почакай още сааамо мъничко - дрешките ще ти замиришат на бебенце като започнеш да ги обличаш на бебока живот и здраве :D

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
*
Момичета,днес изпрах гардероба на бебка с Персил Сензитив,но не ми миришат на онова хубавото бебешко.Кажете с кой прах дрешките имат оня омаен аромат на чисто бебе?
А слагате ли ароматизатор на бебешки дрешки?

Аз ползвам израелския Сано Максима - и прах, и омекотител. И мирише чудесно. Казват, че и японския прах Пиджън също е много добър.
Момичета помогнете не мога да намеря първата тема  "Списък с нужните неща за бебето и майката" :? :oops:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=12669.0

ето го, ако не си го намерила вече сама  :D

Не се знае какво губиш, когато печелиш и какво печелиш, когато губиш!!!
Когато минаваш по въжено мостче над планинска река, не мисли за водата-мисли за брега...!
Благодаря ти  :D :thankyousign:
*
Мацки, да ви питам за сутиените за кърмачки, кога ги купихте? Аз погледнах на едно-две места, ама не мога да преценя какъв размер ще ми трябва или той не се променя много? И да препоръчате модел, магазин, впечатления?

maia_st, сутиените за кърмачки са наистина много удобни. Пробвала съм и с други, но не вършат същата работа. Аз си бях купила един още преди да родя и си го носех, разбира се, стана си ми идеално и след раждането. Сега в сряда си поръчах от магазина на danet, защото съм от провинциален град, в който са чували за такива сутиени, но не са виждали, та, в danet има разнообразие от марки и цени, таблицата им за размерите е много точна - вчера ми го доставиха и сутиена ми пасна идеално. 

Мацки, да ви питам за сутиените за кърмачки, кога ги купихте? Аз погледнах на едно-две места, ама не мога да преценя какъв размер ще ми трябва или той не се променя много? И да препоръчате модел, магазин, впечатления?
Аз го купих преди раждането. Продавачката ме попита какъв размер съм си купувала преди да забременея и аз й отговорих 75Б, тя каза значи сега ще си вземете 85Б. Пасна ми съвсем добре. Купих си го от магазин за бъдещи майки -Под колоните на Графа.
<br />[link=http:
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Аз си купих като бях в 8 месец. По принцип нося 85B,
но сега вече се увеличи на 90B. Купих си го от Пигис за 25 лв. и
е като този http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=24_218&products_id=1819 Много ми е удобен, доволна съм.
Пожелавам ти да го носиш толкова дълго като мен :D
*
mariposa, meshko106, Nadyn, благодаря ви момичета! Значи не е рано, тия дни ще разгледам из Пловдивските магазини какво предлагат, а може и аз от данет да си поръчам, има хубави моделчета :D

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Момичета, а с какво са по-различни сутиените за кърмачки от обикновените сутиени? 8O
И това задължителна екипировка ли е за бъдещата майка? :oops:
Не съм се замисляла дали е задължително да имам такъв сутиен, но ще си кажа защо на мен ми е по-удобно с такъв. Тези сутиени са направени така, че обгръщат цялата гърда, с тях и подплънката (аз все още съм с подложки) е изцяло в сутиена. Понеже аз и спя с него, другото удобство ми е, че като се обърна настрани гърдите не ми излизат от чашките. Памучни са, без дантели и нямат подплънки. Много лесно и бързо се откопчават и закопчават капаците.   

*
На ме н лично не ми бяха удобни сутиените за кърмачки, защото имах много кърма и бяха много напрегнати гърдите. Аз си ползвах сутиените за бременни на Триумф до края на кърменето. И аз спях с тях и беше много удобно.
Аз си бях купила един сутиен за кърмачки последният месец преди да родя. След като родих ми стана малък, макар че го взех леко хлабав. Така че по-добре не бързай. Все ще изкараш някой ден с обикновен сутиен или си вземи безшевен. Моята чашка от В, през бременността се промени на С, след като родих на D, а сега след 15 месеца кърмене вече съм на Е. Но подложките ще са ти нужни първата седмица още. Дори при някои още първите часове.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Момичета, безкрайно ви благодаря за съветите! Златни сте! :grouphug2:
Наистина човек като не знае какво го очаква обича да се подсигурява и купува какво ли не...(аз поне съм така и после ме е яд :oops:). Утре ще ходя да си купя някой сутиен, че вече гърдите доста ми понаедряха и направо съм си за нови :) И аз бях с много малък бюст преди, сега много се кефя, дано остане така и след раждането, и след кърменето живот и здраве! :) Но определено ще взема предвид всички съвети и ще гледам да си купя нещо с по-голяма чашка и по-големичко от сега :D Препоръчаха ми един магазин за сутиени на достъпни цени. Утре, ако го открия и има нещо читаво ще оставя координатите тук!
Успех с покупките на всички и едно голямооо БЛАГОДАРЯ! :D
Целувки и за всичи мамчета, минали по пътя и споделящи опит!
*
елма, за мен най-голямото предимство на тези сутиени, освен мекотата и удобството им, беше възможността да кърмя навън - централната част на чашката се откопчава и сваля и зърното става достъпно. ползвах български и съм много доволна.
*
Момичета, препоръчайте ми шезлонг. Много искам да купя за бебка, но не зная какъв, има ли разлика в моделите относно безопасността? Идеята ми е да я оставям в него и да е покрай мен, когато не спи, а аз си имам работа примерно в кухнята.

maia_st, на мен ми бяха дали шезлонг, но така и не го използвах. Не ми се вижда удобно това нещо - за да не изпадне детето, трябва да е с коланите. Аз използвам за шезлонг кошницата за кола, в нея дори и сега няма нужда да слагам коланите, когато сме вкъщи, просто детето няма как да се превърти или да изпадне от него.

Нашата от първия месец до сега е в шезлонг - препоръчвам ти да има активна гимнастика към него. Без шезлонга съм мъртва, дори го ползвам да храня малката, но май вече ще трябва да го зарязваме и да купуваме кошарка. За сигурността - едва ли малко бебе може да падне от шезлонга, особено като е вързано, а като станат по-големи и започнат да се въртят, шезлонгът не върши работа.
Важното е да има пълно легнало положение, не че не се измятат всички модели де, но все пак за твое успокоение.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
mariposa, кошницата за кола мисля да я застопорим в колата и да си стои там, за да ми е спокойно и удобно като се наложи да шофирам сама с бебка. А да купуваме 2 кошници ми се вижда безмислено, та затова си мислех за шезлонг.
Фоксче, а дали тези с музиките и вибрациите са добри или играчките са достатъчна занимавка?