0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Теоха, можеш ли да ми кажеш кое е магазинчето за бельо на пазара на Красно село. Вчера ходих до Папагал и продавачката ми каза, че не предлагат сутиени  8O, та да видя в това магазинче поне.

Всъщност пратих съпруга ми дотам,намира се някъде до Фантастикото,но не това,което е на улицата,а някъде по-навътре,имало магазин за бански и до него магазинче за бельо-някакво много малко и незабележимо.Така ми обясни продавачката,щом мъжът ми го намери,предполагам,че ще го намериш и ти.
There's no way to happiness,
Happiness is the way!

*
Това трябва да е на ул.Хубча, аз работя на 20 м от там. Има два магазина за бельо, единия на гърба на Фантастико малко по-навътре от тротоара и наистина е много малък, а втория е на самия тротоар малко по-навътре по ул.Хубча. В първия много рядко влизам защото не ми харесва стоката, а във втория си пазрувам редовно бекини и прашки. Освен в понеделник да мина и да питам и в двата магазина дали предлагат сутиени за кърмачки по 5 лв. Мисля че е в първия там продават по ефтини неща в сравнения с втория.

Знам ги и двата, аз живея съвсем близо. Мерси за информацията, ще проверя тези дни.
С риск да досадя вече с въпроса си но ще питам : :oops:
Някой би ли написал  и тук какво трябва да има в чантата за родилния дом защото аз вече моята я стягам :wink: и се страхувам да не забравя нещо! има много изписано но всеки казва това няма да ти трябва друг ще ти трябва......та разчитам на вас! :oops: :D
*
Виктория, мненията са различни в зависимост от болницата която си избрала да раждаш. На мен док ми каза, че е необходимо единствено тоал. принадлежности, джапанки, хавлия и удобни бикини да си нося. Така, че най-добре провери болницата където ти ще раждаш какво осигуряват и какво е нужно да си носиш.
Ето и един линк за ориентир - http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=190

И успешна и безпроблемна среща с малкото съкровище!
« Последна редакция: Юли 18, 2008, 22:37:50 pm от maia_st »

*
Относно сутиените за кърмачки е втория магазин, които описвам в предишното си мнение. На самия тротоар, а не този който е по навътре.
Наистина са по 5лв, памучни, с много добра изработка и кройка. Казвам го от гледната точка на специалист моделиер-конструктор. Има и друг модел на друга фирма 16лв, памук-ликра и пак с доста добра изработка, но цяла чашка без шевове.
В този магазин има доста качествена стока, почти всичкото ми долно бельо е от там, за съжаление българските сутиени не ми харесват как ми стоят и си купувам само Триумф и отскоро една австрииска марка Сарияна.

*

elma

• 1289
  • Само преживяното е истински разбрано
Re: Списък с нужните неща за бебето и майката - 2 част
« Отговор #86 -: Август 13, 2008, 19:59:05 pm »
Момичета, да ви попитам, ако някой е ползвал да помогне със съвет. Взех си такива еднократни бикини за след раждане на Canpol. Не знаех, че има размери и като се прибрах видях, че са ми дали размер L. Обаче пише нещо 56-104см. Това какво е сега? Размери на какво? :oops: Ако 104см е на ханша тези май ще са ми малки, понеже моя е около 113см :oops:  Ама всъщност, ако 104 е на ханша, това 56 трябва да е на кръста...пък току що родила с кръстче с обиколка 56см... :D Дали да ги сменя с XL?
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #87 -: Август 13, 2008, 21:27:00 pm »
Защо са ти такива гащи? И аз си взех и изобщо не ги обух в болницата.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

elma

• 1289
« Отговор #88 -: Август 14, 2008, 09:14:05 am »
kassi, мислех че ще са ми полезни, затова ги купих. А и нали за болницата трябва да имам, предполагам няма условия за пране там. То и в момента в много малка част от бельото ми успявам да се пъхна, пък и сред него няма нищо подходящо за такива "течащи" моменти. И аз като не знам какво ме очаква предпочитам да се преоборудвам :) :wink:
*
« Отговор #89 -: Август 14, 2008, 09:26:20 am »
аз също си бях купила, не си спомням каква марка точно, но ми свършиха перфектна работа в болницата.
« Отговор #90 -: Август 14, 2008, 09:58:26 am »
Не съм купувала такива, аз си ползвах нормално бельо от чист памук, което не е стегнато.
<br />[link=http:
*
« Отговор #91 -: Август 14, 2008, 10:45:01 am »
извинявайте, ако ми е глупав въпроса,но тези гащи какво точно представляват? нещо като гащи+папмперс (или д.превръзка) в едно ли? и след едно обуване заминават в кофата? вчера за първи път разбрах, че има нещо такова  :oops:
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #92 -: Август 14, 2008, 10:50:34 am »
Не са гащи-памперс, най-обикновени килотки от изкуствена материя за еднократна употреба. Не само, че не са тип памперс, ами са и доста тънички. Слагаш и на тях превръзка. Ако се изцапат, има голяма вероятност - просто хвърляш и обуваш друг чифт, затова са удобни, а не да препираш или да ги слагаш в плик и в къщи да переш. Но на мен и най-големия номер ми бяха малки, въпреки, че не бях свръх дебела. Подарих ги в болницата на едно момиченце - свършиха и идеална работа. На канполбейби има в кутия по 5 чифта за около 4.90 лв. цялата кутия.
*
« Отговор #93 -: Август 14, 2008, 10:54:40 am »
Благодаря ти, Нина. на мене ми е още рано да ги мисля тия работи, ама ми стана интересно  :D  сега гледах в нет-а, има ги точно тези на Canpol, 5 лв е кутията с 5 бр. само това че са от изкуствена материя не ми харесва, живот и здраве май ще си ползвам моите си бабешки памучни гащи - намерих си едни при нас в "Младост" по 3 лв парчето и съм много доволна!
*

elma

• 1289
« Отговор #94 -: Август 14, 2008, 11:33:05 am »
Но на мен и най-големия номер ми бяха малки, въпреки, че не бях свръх дебела. Подарих ги в болницата на едно момиченце - свършиха и идеална работа.
Значи изобщо да не се колебая, а да ги сменя за XL. То и аз не съм много дебела, ама просто такава ми е структурата и съм с доста широк таз.
Иначе аз ги купих от магазин Штъркел и струваха 4.60.
« Отговор #95 -: Август 14, 2008, 12:25:48 pm »
Но на мен и най-големия номер ми бяха малки, въпреки, че не бях свръх дебела. Подарих ги в болницата на едно момиченце - свършиха и идеална работа.
Значи изобщо да не се колебая, а да ги сменя за XL. То и аз не съм много дебела, ама просто такава ми е структурата и съм с доста широк таз.
Иначе аз ги купих от магазин Штъркел и струваха 4.60.

Аз си бях купила ХL и не ми станаха. Ханша ми е 100, не знам колко се е разширил по време на бременността (иначе бях качила 12кг), но въобще не успях да ги обуя. Добре, че си бях купила няколко чифта китайски гащи, тип бабешки. Оказаха се идеални-памучни, тънички и дълбоки (бях секцио). Обувах и после хвърлях.
*
« Отговор #96 -: Август 14, 2008, 12:37:30 pm »
и аз ползвах такива и ми свършиха перфектна работа, само че друга марка, не помня каква, купих ги от Малечко. дали ще си с еднократни гащи или с нормални памучни - разлика няма, предимството на първите е, че носиш, сваляш и хвърляш, а не дето писа нина - прибираш в плик, носиш в къщии переш после. просто е едно удобство и спестяване на малко време.
« Отговор #97 -: Август 14, 2008, 12:55:57 pm »
Добре де, а не е ли кофти да са от изкуствена материя?
След секциото какво бельо е удобно, забравила съм след моята коремна операция как беше ... защото аз сега ходя с бельо с много ниска талия, ама тя може да се падне баш върху шева?
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #98 -: Август 14, 2008, 13:00:59 pm »
Фреши, мисля по-дълбочки ще са ти по-удобни.
*
« Отговор #99 -: Август 14, 2008, 13:08:04 pm »
Фреши, на мен L ми бяха точно като килоти, до над пъпа :lol:
Те са хартия и нещо друго и не е проблем, че не са съвсем естествени, защото така или иначе докато махнат конците има превръзка върху раната. Важното е нищо да не я претиска и да не е върху нея точно, а те са перфектни, защото са достатъчно широки и дълбоки.