И аз като
Боби ползвам тези "пелени" /от снимката/ за еднократна употреба. По БГ-аптеките ги има предостатъчно в разни размери и различни /като брой пелени/ разфасофки. Обикновено в аптека, като кажете "памперс-пелена" ви разбират, но и на "чаршафче" - пак им е ясно какво искате
Аз купувам размер 60х90. С такава застилам повивалника, имам си такива и в чантите с памперси за разходка, имам на различни места из къщи, ако преобличам дребното не на повивалника, с такава му е застлан кантара, ползвам ги като го водя по прегледи и го събличат /да си ляга на нещо негово си/... Чисти, меки, абсорбиращи, като се измаца - хвърляш и не се разправяш. Имам и от стандартните протектори няколко броя...така си стоят чисто новички
Последното приложение на въпросните пелени е за "профилактика на дупе" сега по жегите. Събличам бебето, слагам го върху такава 30 мин. до час преди къпане, да си рита, да се проветрява и да си се опикава на воля, после само я смачквам и в кофата. Общо взето, за изброените дотук цели - няма нищо по-удобно според мен и си пестите доста хамалогия, излишно пране, някои и гладите та съвсем играчка.
П.П. има такива пелени на най-различни производители, на всякакви цени, не са нещо скъпо и непосилно дори при ограничен бюджет. Горещо ги препоръчвам на всички бъдещи мами.