0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Кухня по поръчка
« -: Май 22, 2008, 16:25:15 pm »
започвам да се вълнувам от тази тема, обаче нямам много възможност да обикалям и да сравнявам.

препоръчайте, ако сте доволни, фирмата или майсторът, които са ви правили кухните по поръчка (в София). събирам идеи и препоръки - това бих сложила, онова не бих направила.... този материал - да, онзи - не, марки за мивки, механизми, уреди...
похвалете се и със снимки, ако искате :)

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Кухня по поръчка
« Отговор #1 -: Май 22, 2008, 16:33:14 pm »
jam - пиши на ЛС на biberonka. Мисля, че ще намериш отговор на въпроса, който те интересува :)
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #2 -: Май 22, 2008, 16:53:03 pm »
Магазина на Сенсо Строй в Банишора - нов е и добре работят
« Отговор #3 -: Май 22, 2008, 17:09:32 pm »

Това е моята кухня. Производител - "Гарони". Материал- МДФ , покритие - автоемайл , вътрешността е ПДЧ.
Размери взеха на място , правят проект , одобряваш и за около 1 месец е готова .
Мивката ми е ъглова с цел икономия на място.
Специфичното е , че никъде няма остри ръбове , следва S-образна линия.
Доволна съм и много си я харесвам! :D
« Последна редакция: Май 22, 2008, 17:35:23 pm от Efirche »
*
« Отговор #4 -: Май 22, 2008, 17:22:36 pm »
*
« Отговор #5 -: Май 22, 2008, 17:23:00 pm »
Джам, можеш да погледнеш и сайта на IKEA за идеи - кое, какво и как. Вярно, че ти е далеч този магазин, но поне да видиш различни образци за кухни.

Кухня:
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/categories/rooms/kitchen/

Трапезария:
http://www.ikea.com/gb/en/catalog/categories/rooms/dining/

*
« Отговор #6 -: Май 22, 2008, 17:45:44 pm »
Efirche, браво! Много красива кухня. Можеш ли да кажеш точно вида на покритието, че да знам за какво да питам? Остават ли пръсти като се пипа? Лесно ли се чисти?

Jam, на едни приятели кухнята е от тук:
http://www.gtcbg.com/
както и всички мебели (всичко им е по поръчка) - много им са хубави, но не мога да постна снимки :(.
« Отговор #7 -: Май 22, 2008, 18:08:22 pm »
Lan , благодаря!
Покритието е автобоя или автоемайл лак , не зная точно как му казват.Работят само с бои на "НИСАН",има голям избор на цветове и комбинации , има и покритие от естествен фурнир. Чисти се изключително лесно , казаха ми с препарат за прозорци и наистина за отрицателно време почистваш всичко,вкл. и зад  котлоните. Не съм забелязала да остават пръсти , по скоро -не.
А самите форми позволяват по-оптимално да се усвои пространството (нашето не беше никак достатъчно).
п.п. Eто линк към производителя -
http://www.mebeligaroni.com/
« Последна редакция: Май 22, 2008, 19:59:07 pm от Efirche »
*
« Отговор #8 -: Май 22, 2008, 18:21:49 pm »
Ау че хубава тема. И аз съм на тази вълна.
За механизмите - много ми харесаха тези на Blum. Но нямам идея за цените.  :ask:
За уредите - обмислям варианта дали да не си вземем такива с транспортни дефекти. Цените са наполовина в повечето случаи, а дефектите само козметични.
Искахме също да имаме остров с котлони, обаче съм на път да се откажа. При готвене, и по-специално при пържене, така ще пръска на всички посоки, че ще пада едно чистене. А помещението ни е общо -  кухня, трапезария и дневна. Но пък ще си позволим по-голяма маса. :D
Другото, което бих искала е шкафовете да са до тавана.
Не сме се спряли на фирма, така че ще следя темата.
*
« Отговор #9 -: Май 22, 2008, 18:30:49 pm »
Браво! Тамън бях решила кухнята да ми е изчистена и ъглова(ама пак с лак де) и ся твоята красива кухня ме хвърли в размисъл!
« Отговор #10 -: Май 23, 2008, 08:36:34 am »
Другото, което бих искала е шкафовете да са до тавана.

За мен това беше от най-голяма важност, тъй като не искам да бърша повече прах, отколкото е най-необходимо  :oops: и имаме много джунджурии, които трябва да се скрият в шкафове.  Това оскъпи много поръчката.  Където и да попитахме за проект, шкафовете до тавана оскъпяваха с поне 1000-1500 лв. (нашата дължина е голяма обаче, около 6 м.).
« Отговор #11 -: Май 23, 2008, 14:48:28 pm »
(нашата дължина е голяма обаче, около 6 м.).

леле Принцеска , ей ся ти завидях за голямата кухня! :)
« Отговор #12 -: Май 23, 2008, 15:42:04 pm »
(нашата дължина е голяма обаче, около 6 м.).

леле Принцеска , ей ся ти завидях за голямата кухня! :)

Хихи, на мен все малка ми се вижда, все нямам достатъчно плотове за работа (като че по цял ден само там стоя!), но действително кухненският ни бокс е с над 6 линейни метра шкафове и плот.

събирам идеи и препоръки - това бих сложила, онова не бих направила.... този материал - да, онзи - не, марки за мивки, механизми, уреди...
похвалете се и със снимки, ако искате :)

Има много хубави мивки Бланко, не алпака, а от някаква гранитно силиконова смес.  Страхотни са, но малко скъпи - около 1000 лв. е мивката.  Ние си взехме с две корита, алпака, но ми се струват малки и плитки коритата и факт е, че много се пръска наоколо.

Има едни шкафчета с механизъм за два реда бутилки или ред бутилки и ред буркани - е никога не съм го отворила и като се замисля не помня дори какво съм скрила там.  Стои нестабилно, полюшва се при отваряне и следователно не е за честа употреба.  Освен това обикновено ги слагат да уплътнят някое място, до печка например, а там се нагрява малко или много и не е много практично.

За тенджери и тигани вместо шкафове ние си направихме бокс чекмеджета (дълбоки такива) и е много практично.

Ако планирате газов котлон внимавайте дизайнера какъв размер шкаф има предвид за бутилката.  Нашият е широк точно колкото стандартната бутилка (дизайнерът имал по-малка предвид, ама те пък вече не се продават) и сега сме с туристическа, която ме е страх да ползвам и имам празен шкаф и неизползваеми газови котлони.

Избрах 2 газови котлона и 2 съклокерамични.  Стъклокерамичните исках да са от тези, които не са само стъклокерамиката, а има като метален кант.  Мислех си, че ако нещо изкипи, да не се разлива извън котлоните.  Да, обаче сега не ми се събират добре едновременно 2 тенджери/тигани, ако са леко разширяващи се, или единият е малко по-голям от диаметъра на котлона.  Ако сега правя нещата, бих взела плоча с 4, пак ще ползвам само 2, но вероятно 2 диагонални с повече място за по-обемни тенджери/тигани.

Друго май за сега не се сещам.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Май 23, 2008, 16:00:49 pm »
Ефирче, кухнята ти е страшно красива! аз, обаче, ще гоня по-друг стил. донякъде съм принудена от наличните неща, а именно- теракотеният под.

Принцеска, аз също искам плот с 2 газови и 2 на ток, но да е изцяло стъклокерамика, без кант. освен това искам (много искам и аз...) да е със сензорно управление, но в България няма газови котлони върху стъклокерамика със сензорни бутони. а по света има...
също се замислих тия дни за височината и ширината на газовата бутилка. при мен няма да може да са на едно място плот, фурна и бутилка, именно заради размерите. та мисля фурната да я бутна някъде другаде, а бутилката да си върви заедно с готварския плот.
а твоята кухня кой я е майсторил?

някой има ли ъглови механизми за ъгловите шкафове? мнения, препоръки? искам таквоз... :)

а "тандем-бокс" на какво казват?

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #14 -: Май 23, 2008, 16:20:01 pm »
Джам , да ти кажа , ако имаш място , сложи си фурната на второ ниво.
Много ми се искаше , ама , трябваше да се лиша от плот , а и той без това не е достатъчно голям.
Супер удобство е да не се навеждаш. :P

Има едни шкафчета с механизъм за два реда бутилки или ред бутилки и ред буркани - е никога не съм го отворила и като се замисля не помня дори какво съм скрила там.  Стои нестабилно, полюшва се при отваряне и следователно не е за честа употреба. 

А пък аз моите си ги ползвам ,там са всички бутилки с олио , оцет , соев сос , балсамов оцет , унисос . А в другият съм натикала препарати за бързо реагиране - за почистване на котлоните , фурната и мивката.
Принцеска , а защо е нестабилно ,моето си върви като тролейче. Сигурно нещо трябва да се позатегне.

Сега за мивката не си спомням марката , италианска беше ,но понеже не исках алпака -много ни е варовита водата и ми я препоръчаха - ако не се лъжа се казва "ленено" алпака, има лек релеф и не се виждат петната по нея или по скоро - не ти вадят очите. :lol:
« Отговор #15 -: Май 23, 2008, 16:20:43 pm »
що така съм го постнала два пъти  :dontknow:

« Последна редакция: Май 23, 2008, 16:24:49 pm от Efirche »
« Отговор #16 -: Май 23, 2008, 16:21:18 pm »
Принцеска, аз също искам плот с 2 газови и 2 на ток, но да е изцяло стъклокерамика, без кант. освен това искам (много искам и аз...) да е със сензорно управление, но в България няма газови котлони върху стъклокерамика със сензорни бутони. а по света има...
също се замислих тия дни за височината и ширината на газовата бутилка. при мен няма да може да са на едно място плот, фурна и бутилка, именно заради размерите. та мисля фурната да я бутна някъде другаде, а бутилката да си върви заедно с готварския плот.
а твоята кухня кой я е майсторил?

някой има ли ъглови механизми за ъгловите шкафове? мнения, препоръки? искам таквоз... :)

а "тандем-бокс" на какво казват?

Аз не исках сензорни бутони, а копчета, които да мога да въртя и виждам, и да се чистят (абе и да се ремонират исках, та затова :)).  Та, ако въпреки всичко имаш копчета, гледай да не са с нарисувани деления, а със сечение, че едно по-яко бърсане и се изтриват.  Бутилката може да не е много близо, то дължината на маркуча се регулита.  Кухнята ни я правиха Престиж Бизнес.  Изглежда като да правят само офис обзавеждане, но не е така.  Доволна съм, много прецизно я монтираха, а и имаха хубави идеи, с които да оборят понякога моите не-толкова добри.  Слагам една стара снимка от след самия монтаж, не е завършено, но дава представа.  Материалът е ПДЧ, цветове бреза и капучино.

Ъглови механизми не сложихме, за да се използва цялата дълбочина на шкафовете.  Сега в тъмната част държа всякакви рядко използвани дребни уреди, кутии и други боклуци, които ми се свиди да изхвърля  :oops:.

« Последна редакция: Май 23, 2008, 16:24:49 pm от *Принцеска* »
« Отговор #17 -: Май 23, 2008, 16:34:20 pm »
Има едни шкафчета с механизъм за два реда бутилки или ред бутилки и ред буркани - е никога не съм го отворила и като се замисля не помня дори какво съм скрила там.  Стои нестабилно, полюшва се при отваряне и следователно не е за честа употреба. 

А пък аз моите си ги ползвам ,там са всички бутилки с олио , оцет , соев сос , балсамов оцет , унисос . А в другият съм натикала препарати за бързо реагиране - за почистване на котлоните , фурната и мивката.
Принцеска , а защо е нестабилно ,моето си върви като тролейче. Сигурно нещо трябва да се позатегне.

Ами защото е на смотано място и не върви да сложа оцета и олиото там.  Като се замисля и не знам защо го взехме де, то мястото все там си му беше в проекта, но мъжът ми много искаше механизми и аз кандисах.  Добре че поорязах нещата, че той и без друго не прекарва много време да им се радва.  Аз настоявах за много и големи шкафове.  Всичко по-засукано (разбирай това с механизма и още едно по-малко), са в краищата, за уплътняване на мястото, а не защото съм ги искала силно.

А за лененото алпака съм съгласна - хем алпака, хем по-не му личи напръсканото.  Другото все мърляво ми се гледа.

Efirche, твоята кухня е много космическа и хубава.  Аз исках по-селски стил, средиземноморски, хем и да се гледа като дърво, но после допуснах втори цвят, посмекчих цветовете, за да не си личи много, ако има малко мърляво и в крайна сметка се получи нещо различно, ама... 
« Отговор #18 -: Май 23, 2008, 16:38:09 pm »
  Аз исках по-селски стил, средиземноморски, хем и да се гледа като дърво, но после допуснах втори цвят, посмекчих цветовете, за да не си личи много, ако има малко мърляво и в крайна сметка се получи нещо различно, ама... 
..а снимка , може ли? :balk_105:
« Отговор #19 -: Май 23, 2008, 16:46:45 pm »
  Аз исках по-селски стил, средиземноморски, хем и да се гледа като дърво, но после допуснах втори цвят, посмекчих цветовете, за да не си личи много, ако има малко мърляво и в крайна сметка се получи нещо различно, ама... 
..а снимка , може ли? :balk_105:

Не се закача нещо като свят, че май ми е много бавна връзката...

Още недовършена е тук, и е далеч малко от селото, но като цяло дава вид на нещо светло и жълто цялата стая (с холна част, маса за хранене и шкаф с книги и много малко вратички).  В дясно е цялата останала част, заедно с големи прозорци и още жълтавина.