(нашата дължина е голяма обаче, около 6 м.).
леле Принцеска , ей ся ти завидях за голямата кухня!
Хихи, на мен все малка ми се вижда, все нямам достатъчно плотове за работа (като че по цял ден само там стоя!), но действително кухненският ни бокс е с над 6 линейни метра шкафове и плот.
събирам идеи и препоръки - това бих сложила, онова не бих направила.... този материал - да, онзи - не, марки за мивки, механизми, уреди...
похвалете се и със снимки, ако искате
Има много хубави мивки Бланко, не алпака, а от някаква гранитно силиконова смес. Страхотни са, но малко скъпи - около 1000 лв. е мивката. Ние си взехме с две корита, алпака, но ми се струват малки и плитки коритата и факт е, че много се пръска наоколо.
Има едни шкафчета с механизъм за два реда бутилки или ред бутилки и ред буркани - е никога не съм го отворила и като се замисля не помня дори какво съм скрила там. Стои нестабилно, полюшва се при отваряне и следователно не е за честа употреба. Освен това обикновено ги слагат да уплътнят някое място, до печка например, а там се нагрява малко или много и не е много практично.
За тенджери и тигани вместо шкафове ние си направихме бокс чекмеджета (дълбоки такива) и е много практично.
Ако планирате газов котлон внимавайте дизайнера какъв размер шкаф има предвид за бутилката. Нашият е широк точно колкото стандартната бутилка (дизайнерът имал по-малка предвид, ама те пък вече не се продават) и сега сме с туристическа, която ме е страх да ползвам и имам празен шкаф и неизползваеми газови котлони.
Избрах 2 газови котлона и 2 съклокерамични. Стъклокерамичните исках да са от тези, които не са само стъклокерамиката, а има като метален кант. Мислех си, че ако нещо изкипи, да не се разлива извън котлоните. Да, обаче сега не ми се събират добре едновременно 2 тенджери/тигани, ако са леко разширяващи се, или единият е малко по-голям от диаметъра на котлона. Ако сега правя нещата, бих взела плоча с 4, пак ще ползвам само 2, но вероятно 2 диагонални с повече място за по-обемни тенджери/тигани.
Друго май за сега не се сещам.