0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тест за овулация
« Отговор #480 -: Октомври 14, 2011, 14:34:36 pm »
 :hello2:Този месец ползвах clear ovu тест 5+1 за бременност.4 дни подред беще отрицателен на 5 ден ми показа тестова по-наситена от контролната т.е. положителен,но като цяло са много бледи чертите и може да се объркаш при интерпретирането на резултата.Искам да го сменя с друг следващия месец(дано да не ми потрябва де :crossfingers:),но тук в Самоков във всички аптеки има само този osi_10.Чувала съм добри отзиви за Oview но не мога да ги намеря
« Отговор #481 -: Октомври 14, 2011, 16:06:27 pm »
byala_kala и аз съм така  :D Дано стане работата, за да може да ходим на доктор за хубавите вести ВЕЧЕ! :wink:
« Отговор #482 -: Октомври 14, 2011, 16:48:54 pm »
Здравейте на всички!Искам да ви споделя някои неща относно тестовете за ОВУ.Миналия месец и аз си купих(теста който купих беше със 7 лентички + тест за бременност) и правя ги аз, но нито една от 7-те не ми показа +.И както и да е дойде ми цикъла и след като ми сварши реших да от отида на лекар специалист по "трудно забременяване".Прегледа ме той, даде ми направление за иследване на ЛХ иии следователно има ПИК на ЛХ хормона, което значи на разбираем за нас език че се наблюдава овулация, НО фоликула който имах в десния яйчник не се беше спукал докрай, което значи, ЧЕ ОЩЕ НЕ Е НАСТЪПИЛА ОВУ.В смисъл искам да ви кажа да не се доверявате много много на тези тестове за ОВУ и ако наистина от доста време се опитвате за бебе(както аз от 2 год. и половина) по-добре се обърнете към специалист.Аз съм от Пловдив и сега ходя при д-р Бабаков и съм много доволна!
Извинявам се за дългите речи, надявам се да ви е от помощ.

Ако ети е възможно да ми кажеш марката на ову теста със седем +една лентички....моля
Николай е на 2г.4м.5д.
« Отговор #483 -: Октомври 14, 2011, 17:21:48 pm »
Теста е Clear Choice(8-9 лв. някъде струва), но за съжаление не мога да ти кажа тестовата линия дали е ясно изразена, понеже нямах такава.Пробвай ги дано на теб ти помогнат.Успех!  osi_9
« Отговор #484 -: Октомври 18, 2011, 20:15:58 pm »
Здравейте, аз ползвам clear ovu5+1 с първото дете ги ползвах и успяхме с бебеправeнето много бързо, та се надявам и сега нещата да станат. не съм имала проблем с наситеността - по едно време имаха кофти партида със светли черти, но сега не е така - поне при мен - вече 3ти месец ги ползвам и нямам проблеми с наситеността само дано стане по-бързо :) овю ги ползвах с предишното дете, че и там трудно ставаха нещата и доста месеци се трудихме :), но нещо с тях ми беше по-трwдно, а и не ми отчитаха ову, по едно време даже си правех и двата теста та се оказаq че ову тест на клиър е по-точен, а тези clear choice  ги чувам за пръв път - какви са отзивите за тях? Но наред с тестовете си меря и БТ
« Последна редакция: Октомври 18, 2011, 20:23:19 pm от liliІ81 »
« Отговор #485 -: Февруари 02, 2012, 18:28:38 pm »
Здравейте и от мен, ползвах Clear Ovu Test (5+1) миналия месец, но тъй като ми беше за първи път с правенето на тестове, имах сериозни затруднения при разчитане на резултата, ако въобще може да се каже, че имах такъв, понеже четири от петте лентички излязоха невалидни (не се появи дори контролната). Този месец съм на Oview и съм значително по-доволна.Проблемът с тях е, че трудно се намират в аптеките.
А иначе, момичета, ще съм ви благодарна, ако погледнете графиката ми. Вчера и днес по две ясни линии, като тестовата и в двата дни е по-наситена от контролната. Засега нещата май са ок, но днес и утре мъжът ми няма да е на разположение и май ще пропуснем този месец :(
Успех на всички!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #486 -: Февруари 02, 2012, 18:48:37 pm »
Здравейте и от мен, ползвах Clear Ovu Test (5+1) миналия месец, но тъй като ми беше за първи път с правенето на тестове, имах сериозни затруднения при разчитане на резултата, ако въобще може да се каже, че имах такъв, понеже четири от петте лентички излязоха невалидни (не се появи дори контролната). Този месец съм на Oview и съм значително по-доволна.Проблемът с тях е, че трудно се намират в аптеките.
А иначе, момичета, ще съм ви благодарна, ако погледнете графиката ми. Вчера и днес по две ясни линии, като тестовата и в двата дни е по-наситена от контролната. Засега нещата май са ок, но днес и утре мъжът ми няма да е на разположение и май ще пропуснем този месец :(
Успех на всички!

Графиката ти е добре до тук - О. трябва да е днес или утре
Тестовете за О. е добре да се правят от (-) до (-) за да се улови по-добре пика на ЛХ - О. е 12 до 48 час след този пик /на ЛХ/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #487 -: Февруари 03, 2012, 09:31:58 am »
Успех на всички!

Графиката ти е добре до тук - О. трябва да е днес или утре
Тестовете за О. е добре да се правят от (-) до (-) за да се улови по-добре пика на ЛХ - О. е 12 до 48 час след този пик /на ЛХ/

Благодаря, Денис. Днес температурата ми е едва 36.5, също като вчерашната. Това повод за притеснение ли е? Колко дни след овулация се наблюдава покачване в БТ? Все пак се надявам днес да настъпи овулация, защото наблюдавам и белтъкоподобна ЦС.
« Отговор #488 -: Февруари 03, 2012, 10:42:30 am »
Към момичетата, които са решили да си купуват или да се доверяват на clear OVU test(5+1) аз също съм м/у недоволните от тези тестове, както споменаха по - горе тези тестове се правят от (-) до (-) и аз реших да ги направя така и познайте по календар ову. трябва да е минала обаче моите тестове цели 4 дни след овулацията продължават да "потвърждават" овулация и то с две супер бледи чертички.Първо реших, че проблемът е в мен, ама като гледам каква е картинката и с другите ползвали тези тестове.... osi_10
« Отговор #489 -: Февруари 05, 2012, 14:25:55 pm »
И този месец реших да направя тестове заради объркването на цикъла през миналия месец (закъснение от 9 дена). Досега, когато съм правила тестове за овулация съм я засичала по-късно, около 17-18 ден. Днес ми е 14 ден и тестът показа две еднакво наситени черти. Утре ще направя пак, да видим. Възможно ли е въпреки завишения тестостерон и ДХЕА-с да си имам овулация?
« Отговор #490 -: Февруари 06, 2012, 10:36:10 am »
Здравейте,дами
и аз за пръв път този месец правя тестове.Ползвам Oview и ми се виждат доста скъпички.И доста трудно се ориентирам.
Първите 3 дни когато ги правех,имаше две чертички,и тест линията беше много светла.Вчера (4 ден)тест линията беше толкова ярка,че аз самата не можах да повярвам,даже помолих милото и той да види да ми каже мнението си и той каза,че са еднакви (почти)Ще видя днес какво ще покаже,но днес и БТ е малко по висока.
Пожелавам на всички скоро да се отървем от тези тестове и съм сигурна,че всички ще бъдем много сладки с коремчета и много добри мами.
« Отговор #491 -: Февруари 19, 2012, 18:37:54 pm »
Здравейте! И аз искам да споделя моя опит с тестовете за овулация. Никога не съм си мерила температурата- сутрин ставам по различно време за работа и ползвах само тестове.Първият месец ползвах clear ovu 5+1 и останах много недоволна- 6 положителни теста за овулация (което доста ме обърка), доста усилена работа и овулацията ми явно е настъпила след това, но мъжът ми беше в командировка и не стана нищо. Следващия месец си купих 2 опаковки Clear choice 7+1, само в два дни ми показа ярко изразен положителен резултат, в първия ден не правехме нищо, реших, че няма смисъл. Пазехме си силите за втория и третия. 12 дни след първите две чертички НА ОБЕД при това, си направих първия тест за бременност от кутийката, на който се появи много бледа втора черта. Пробвах и с два теста за ранно диагностициране, но те не показаха нищо. На следващия ден си направих положителен кръвен. Та моя съвет е ползвайте Clear choice- хем са по евтини, хем са доста качествени. Пожелавам успех на всички!
« Отговор #492 -: Февруари 22, 2012, 12:18:28 pm »
При първата ми бременност, която се забави 8-9 месеца от началото на опитите, често прибягвах до тестовете за овулация. Пробвала съм различни и като че ли нито един не беше категорично добър, т.е. все имах някакви съмнения относно достоверността на резултата. Все пак ги използвах като ориентир в съчетание с метода на цервикалната слуз и бебето се получи.
При втората бременност си казах, че ще се ориентирам само по цервикалната слуз и по календара, защото цикълът ми е точен, а и имам дългогодишна статистика, от която много ясно се виждат тенденциите - дължина на фоликулярната и лутеалната фаза, предполагаеми дни на овулация и прочие. Е, без тестове няколко месеца пак не ставаше. Затова си взех Oview и, като усетих промяната в цервикалния секрет, започнах тестването. Два дни имах еднакви черти - първият ден тестовата се появи по-бавно от контролната, а вторият тестовата се появи дори преди контролната. На третия ден тестовата беше много по-слаба от контролната. В крайна сметка бяхме започнали с ежедневните опити още преди да се тествам, така че ни се събраха четири поредни дни с ласки. След двудневно закъснение на цикъла и доста красноречиви симптоми, направих положителен тест за бременност, при това вечерта.
На следващия ден пробвах и с един от останалите ми овулационни тестове, който също стана положителен и отново тестовата черта се появи преди контролната.
А ето и малко повече информация по този въпрос:
По принцип ову тестовете са по-несъвършени от тези за бременност. Те са направени така, че да уловят само високи концентрации на ЛХ (примерно над 50 мерни единици), защото при овулация ни интересува пикът на този хормон. Тъй като ЛХ много наподобява като молекулярна структура хормона на бременността - ЧХГ, ову тестовете засичат и повишените нива на ЧХГ (неслучайно в упътванията към тях винаги пише, че резултатът се повлиява ако сте бременна). Но поради това, че ЛХ тестовете са направени да хващат по-високи концентрации на хормоните, ову тестовете могат да покажат бременност на по-късен етап от ЧХГ тестовете и затова по принцип не се използват като тест за бременност. ЧХГ на свой ред улавят само хормона на бременността, те са по-съвършени като изработка (затова и по-скъпи) и повечето от тях засичат концентрация от около 20 мерни единици, т.е. два пъти по-чувствителни са от ЛХ тестовете. С други думи: тестът за бременност ще установи наличието на такава още в първите дни след закъснението, той рядко греши и не може да се използва за друга диагностика освен за бременност. Тестът за овулация хваща както овулация, така и бременност. За да засечете обаче бременност с него, трябва закъснението да е по-голямо, да сте сигурни, че овулация е имало и е минала и също така че не сте вземали лекарства, които пречат на достоверността на теста.
Пиша всичко това, защото често пъти след доказана овулация и усърдни опити, остават по един-два неизползвани ову теста, които могат да се използват за потвърждаване на резултата от тест за бременност, който е бил с мнооого бледа втора чертичка - например след ден-два може да се приложи един ову тест. При ову теста обаче, независимо дали се използва за овулация или бременност, резултатът е положителен само ако и двете черти са с еднаква наситеност!
За пръв път чух за използването на ову тестовете за засичане на бременност от една жена, която поради някакви проблеми беше започнала с чисто експериментална цел да прави ову тестове всеки ден от цикъл до цикъл. След като веднъж е засякла овулация през месеца, точно преди да й дойде, при това три поредни дни, тестовете й за овулация отново стават положителни. При направен тест за бременност, се оказва, че е бременна. Така се разтърсих за повече инфо и открих това, което написах по-горе. Мисля, че е любопитно и не много добре известно, затова го споделям с вас.
Успех с тестовете и най-вече с бебеправенето.
« Отговор #493 -: Април 22, 2012, 15:55:34 pm »
Здравейте, момичета!Този месец за пръв път започвам да си правя тестове за овулация, но незнам от кога да започна да ги правя.Миналите 2 пъти цикъла ми беше 29 след това 30 дни, а последния път 36  :(  Ще чакам съветите Ви  :)
« Отговор #494 -: Април 22, 2012, 17:10:10 pm »
Анелия , мисля че е хубаво да започнеш от 14 ден на цикъла с тестовете. За да можеш да я хванеш и да правиш докато не ти покаже + и после до –
« Отговор #495 -: Април 22, 2012, 17:23:23 pm »
Много Благодаря за отговора !В такъв случай 5 бр. може и  да не ми стигнат   :ask:
« Отговор #496 -: Април 22, 2012, 18:19:06 pm »
Да определно. Успех
« Отговор #497 -: Април 22, 2012, 20:12:41 pm »
Здравей anelia_90 . Моя съвет е да започнеш от десетия ден. Вярно, че можеш да изхабиш повече от 5 теста, но така ще е по-вероятно да хванеш овулацията. Едва ли няколко спестени теста си струват разочарованието на края на месеца. Аз преди време започнах от 6- тия ден, но бях с фиксиран 26 дневен цикъл и на 11 и 12 ден ми беше положителен теста. Иначе имам приятелка, която е с 28 дневен цикъл и овулацията и е на 20-тия ден. А може и в даден месец въобще да не настъпи. Най-добре се презастраховай.
 Успех от мен и дано скоро се похвалиш с хубава новина.

Има кутийки с по 7 теста. Можеш да пробваш с тях.
« Отговор #498 -: Април 23, 2012, 12:05:13 pm »
Много искам да имам бебче и този месец сериозно ще се захвана с определянето на овулацията. Меря БТ от мин. месец, но ми е малко трудно с разгадаването на графиката, затова реших да комбинирам с тестове.Ще започна от 10-я ден,пък и другия месец вече ще знам кога горе-долу ми настъпва   :wink: Дано скоро има резултат  :bighug:
« Последна редакция: Април 23, 2012, 12:06:47 pm от anelia_90 »
« Отговор #499 -: Април 27, 2012, 00:27:04 am »
Да споделя моя опит с тестовете за Ову.
В началото като започнахме опитите се бях амбицирала да следя ову с тестове и си взех Oview, но така и не хванах ову. Все не се насищаше тази чертичка и по никакъв начин не се доближаваше до контролната. Да но пък въпреки -теста за ову видях +тест за бременност  8O и от тогава се отказах да правя тестове за ову.
Сега понеже започнах усилено да следя всичко и си меря БТ реших пак да пробвам с тестове, но този път са по различни, не са на лентички а като тестовете за  бременност и не знам защо си мисля че ще са по надеждни. 7 броя са в кутийка ... Струваха ми 22 евро, но се надявам да има резултат и да да ми се налага за последно да тествам  :)