0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тест за овулация
« Отговор #320 -: Март 02, 2011, 20:55:56 pm »
marilena тук съм:)и така де за тестовете 3 от тях са с супер бледа 2 ра черта и двата след тях само с една.Много странно ,защото точно когато температурата ми падна на 36.6 и после стана 37.0 градуса тестовете ми бяха само с 1!исками се да вярвам повече на температурата:)по рабираеми причини:)дайте ми съвет или ми насочете какво да правя!? :bighug:
                    أريد أن يأتي الطفل في هذا العا

url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]
« Отговор #321 -: Март 03, 2011, 08:48:38 am »
Добро утро,момичета!
Iv_Marinova ,аз температури не следя и нямам оглед и опит с тях,аз съм на тестове за ову,м/у другото и при мен така се получи няколко теста с 2 бледи чертички,и 1 с 1 чертичка :(
Незнам и аз вече на кое може да се има доверие на 100%,май на нищо,единственно на спокойствието,което и аз го нямам,ама ще се постарая да съм по-спокойна и да не го мисля толкова,защото съм сигурна че ще стане някой слънчев ден :oops:
Аз лично ще пробвам и този месец с тестовете за ову,ти на коя марка ползваш?
Понеже на мен на Clear ovu ми бяха много бледи чертичките и не съм доволна от тях,после взех на Oview,но ползвах само 1 от тях.
Успех миличка!
« Отговор #322 -: Март 03, 2011, 09:06:02 am »
iv_marinova, спазваш ли правилата при правенето на тестовете за овулация?

За температурата и тестовете, ще се опитам да обясня - тестовете засичат пика на ЛХ- той е между 24-48 часа преди самата овулация (т.е. ден, два преди нея тестовете са +).
В деня на самата овулация може БТ малко да спадне (но това е индивидуално), а теста вече да е с отрицателен.
След овулацията БТ започва да се повишава, при някои момичета плавно, при други директно стига 37 градуса, а тестовете за ову са отрицателни.

Но всичко е индивидуално, има много различни варианти на движение на БТ и резултата от тестовете за ову, при които пак всичко е ок.
Това което написах е моята интерпретация на ситуацията при теб  :)

Хубаво е да си сложиш графиката в подписа, по-лесно се кометира след като може да се видят датите, стойностите и забележките.
« Последна редакция: Март 03, 2011, 09:10:13 am от radosttinka »
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #323 -: Март 03, 2011, 09:07:27 am »
и аз същите ползвам,не знам вече, ще пробвам с други.

*
« Отговор #324 -: Март 03, 2011, 11:02:05 am »
radosttinka сложих графиката  :wink: не съм я попълвала редовно! :oops:

*
« Отговор #325 -: Март 03, 2011, 20:22:45 pm »
bubka_84 Мисля да опитам и аз друг тип тест другият месец ..ако ми се наложи ..надявам се не yahoo_17 :crossfingers: Допълнително този месец си купихме и Pre seed!Ох като някоя луда съм сутрин нямам търпение да стана и да вляза тук да ви видя как сте и дали някой е коментирал нещо!От 2 дни имам странни болки е корема ,може и да си ги измислям... :oops: гушкам ви!

« Отговор #326 -: Март 04, 2011, 07:03:52 am »
Ив, тъй като тази тема е само за тестовете за овулация, може да си направиш ето тук твоя тема за графиката ти. Така спокойно ще обсъждаш с другите момичета всичко около нея, около цервикалната слуз, болежките и тестовете.
Сега след като е в подписа ти, ще има много какво да се коментира :wink:

Усех, дано това да са последните използвани тестове :P
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #327 -: Март 05, 2011, 08:00:27 am »
хееей момичета ще си поръчам дигитални тестове за ову...!опитайте!само че са малко по-скъпички... 8O

« Отговор #328 -: Март 05, 2011, 13:13:35 pm »
Какви са тези дигитални тестове за ову 8O
За първи път чувам за тях :o
*

gergana :-)

• 1357
  • Сърцето има доводи, които разумът нe познава!
« Отговор #329 -: Март 05, 2011, 13:18:54 pm »
Много са скъпи според мен :?. Ако си има овулация и обикновените вършат чудесна работа...
http://apteka.framar.bg/30017839/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%B2%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%8A%D1%80-%D0%B1%D0%BB%D1%83-%D0%B4%D0%B8%D0%B3%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD
« Последна редакция: Март 05, 2011, 13:20:47 pm от gergana :-) »
« Отговор #330 -: Март 05, 2011, 16:52:49 pm »
Оооооо,наистина за моите възможности са доста,за жалост немога да си го позволя 8O
« Отговор #331 -: Март 05, 2011, 17:16:51 pm »
Момичета, някакво мнение за Clear Choice.Днес си купих 7+1(подарък тест за бременност).Дали дават достоверни резултати.Ако някой ги е ползвал моля за мнение.http://www.clearchoice.cc/
« Отговор #332 -: Март 06, 2011, 09:52:19 am »
Здравей,миличка!
Аз не съм ползвала тези тестове и немога да си изкажа мнение,сори :(
Дано си направила правилния избор,късмет :oops:
« Отговор #333 -: Март 09, 2011, 15:07:05 pm »
Аз спрях да си правя тестовете,понеже ми казаха да не забременявам този месец,заради варицелата която навести отделението ни и аз не съм я карала,вероятността да ме хване е 90%,апък за една начална бременност е фатална и трябва да се прави аборт ако е до 3 месец,затова спрях с тестовете за ову,др.месец. :(
« Отговор #334 -: Март 10, 2011, 21:58:54 pm »
Може ли да има бременност при отрицателни тестове за овулация?
« Отговор #335 -: Март 10, 2011, 22:08:39 pm »
tifani, ако разбирам въпроса ти като "може ли да има овулация при отрицателни тестове за овулация", защото бременност без овулация не може да има, то съветът ми е да комбинираш тестовете с мерене на базална температура, а най-точно овулацията се установява от лекар. А дали има бременност ако дататата на овулацията ти е минала вече, то най добре да направиш тест за бременност, за да разбереш, разбира се, стига да не е прекалено рано.
« Отговор #336 -: Март 10, 2011, 22:15:35 pm »
Благодаря за отговора. БТ все още не съм измервала. Откакто правим опити МЦ винаги подранява, а пред това си беше точен като по часовник.
« Отговор #337 -: Март 19, 2011, 14:53:33 pm »
А аз бих искала да попитам .... визможно ли е при редовен цикъл 28дена О да е по различно време .... примерно 2 месеца на 15ти ден, а после на 17ти ...
« Отговор #338 -: Март 19, 2011, 15:16:42 pm »
Да възможно е.
При тази ситуация е хубаво да овулацията да бъле проследена и доказана от лекар.

При постоянна дължина на МЦ и променлива/закъсняваща овулация, може да се говори за дефект в лутеалната фаза (къса ЛФ).

Коригира се се лекарства, но се доказва чрез фоликулометрия и лекаствата се предписват от лекеря (за препоръчване специалист по репродуктивни проблеми).

« Отговор #339 -: Март 20, 2011, 19:24:12 pm »
Здравейте момичета за първи път пиша във този форум и съм малко притеснена. От година и 9 месеца правим опити за бебе с моя приятел и този месец си взех тестове за овулация. Марката е oview. От 17.03 почнах тестването и чак днеска се появи втора черта , но не беше толкова наситена колкото контролната. От сега ли да почнем с опитите и означава ли това че може би утре ще е по наситена. От доста време си водя тук календара и мисля че долу горе е правилен. Мерси предварително