ох, момичета, да ви кажа и моят опит с тестовете (не съм пример изобщо). В началото (още преди 3 години) ми отчитаха бледа втора черта и в един ден от месеца почти колкото контролата, но не по-наситена, т.е. отрицателен. Ехографски са потвърждавали овулация. Един месец ползвах от онези скъпите - КлиърПлан - отчитаха ОК, дори и в 2 поредни дни 2 наситени чертички, защото са по-чувствителни. После реших, че явно защото пия над 3 литра вода на ден просто хормонът не е в добра концентрация. Пробвах да жадувам, т.е. да не пия достатъчно вода. И онези евтините ми отчитаха. Спрях с тестовете за овулация, защото в един момент повече ме объркваха отколкото да ми помагат.
Този месец реших по-рано да започна, отчете ми бледа втора черта. Изобщо не трябваше да пропускам ден с тест, защото днес направих пак тест за овулация и е отрицателен.
Изобщо при мен кашата с тестовете за овулация е пълна. Най-добре наистина ехографски да се ориентирам. Мен лично тестовете повече ме объркаха, отколкото да ми помогнат да се ориентирам.