orange sky мерси за информацията този монитор доколкото разбрах е за многократна употреба или бъркам може ли да ми кажеш от къде се купува в бг колко струва
Да, estelitka86, точно така, този монитор е за многократна употреба. Не е евтин, но мисля, че си заслужава, лесен е за употреба. Мониторът се продава заедно с една кутия от 20 бр. уринарни теста. Подходящ е за жени с цикъл между 21 и 42 дни. Мониторът те информира, че е необходимо да поставиш тест от шестия ден. Тестовете се правят в периода на т.н "прозорец" - време от шест часа, който сама можеш да настроиш в началото на цикъла. Мониторът има памет и запаметява последните шест цикъла. Ако цикълът е по-къс - 26-28 дни, ще са необходими 10 теста месечно, ако е по-дълъг - мониторът ще поиска поставянето на 20 теста (това важи и при жените с нередовен цикъл). Тестовете се продават и отделно. Любопитното е, че най-високото ниво на хормоните, т.е. нивото "peak" в трите месеца при мен бяха с разминаване от 1 до 3 дни, т.е. убедих се, че овуто не настъпва в един и същ момент всеки месец. Сега разбирам вече защо при обикновените тестове не винаги съм имала две чертички - ами просто защото не съм си измервала овуто в подходящия ден (възможно е също така да е имало ановулаторен цикъл). Освен това мониторът засича и липсата на ову. Благодарение на Clearblue се научих да разпознавам и знаците на тялото ми. Вече не използвам обикновени тестове и не си измервам температурата. Така, практически през цялото време имам информация за нивото на LH от 6 до 16 ден на цикъла (при жените с по-дълъг цикъл - от 6 до 26 ден). Този тест е много подходящ за тези, които нямат време да чакат заради възрастта си. Моят го поръчах по Интернет, за съжаление в България не се продава. В чужбина се продава в аптеките. За да е ефективен, трябва да си сигурна, че нямаш други причини за незабременявянето, т.е. подходящ се е тези, които по всички показатели са ок, но не могат да улучат точния момент.